Cijfers liegen niet!

Werk (10)

De cultuur van een bedrijf wordt bepaald door de eerste 10 tot 15 mensen die de directeur-eigenaar in dienst neemt.

Door roddelen en koffiedrinken verspilt een doorsnee werknemer binnen de EU elke 3 weken 1 volledige werkdag. 86 procent van alle werknemers weet (of denkt te weten) dat collega's over hem of haar roddelen.

Roddelen bij de waterkoeler. Copyright © Robbetje®.
Roddelen bij de waterkoeler. Copyright © Robbetje®.

Pestkoppen en criminelen

Nergens in Europa worden werknemers zo veel gepest als in Frankrijk. Ruim 20 procent van alle Franse werkenden zegt: "Ik word wel eens getreiterd door mijn collega('s)."

Bijna 70 procent van alle werknemers steelt wel eens een pak kopieerpapier van de baas.

Vrolijke viervoeter. Copyright © Robbetje®.

Ruim 30 procent van alle Nederlandse werknemers zegt: "Ik vertrouw mijn collega's voor geen cent." 43 procent van alle Amerikaanse ambtenaren zegt: "Ik ken (kende) een collega die tot massamoord in staat is."

Ruim 60 procent van alle Nederlandse werknemers die kennis hebben van fraude binnen het bedrijf waar zij werken meldt dit niet. De belangrijkste reden? Angst voor de reactie van collega's!

Vrolijke viervoeter. Copyright © Robbetje®.

De oplossing? Een hond op kantoor! Dat is goed voor de productiviteit en samenwerking. Zo bleek uit onderzoek bijvoorbeeld dat het verlinken van collega's met 30"procent afneemt als er een vrolijke viervoeter op kantoor rondloopt.