Cijfers liegen niet!

Werk (9)

Het jaarlijkse beoordelingsgesprek tussen manager en werknemer speelt slechts in 2 procent van alle gevallen een rol bij de beloning van die werknemer.

Gelukkig maar, want een gemiddelde Nederlandse werknemer zit iedere werkdag 23 minuten te suffen. 21 procent valt zelfs wel eens in slaap!

Misschien heeft dat hier iets mee te maken: ca. 25 procent van alle kantoormedewerkers is 'chronisch verveeld'. Da's trouwens slecht voor hun gezondheid.

Wie is je mooiste collega?

Zak met geld. Copyright © Robbetje®.

Mannelijke ambtenaren van 45 jaar en ouder verdienen gemiddeld 10 procent meer dan hun leeftijdsgenoten in het bedrijfsleven.

Zak met geld. Copyright © Robbetje®.

Ieder jaar dat je langer studeert levert je (in de toekomst) een inkomensstijging van 7 tot 9 procent op.

Maar het kan ook anders... Zit je op je werk? Kijk dan even om je heen... Wie is je mooiste collega? Volgens het Journal of Economic Psychology verdient hij of zij 15 procent meer dan je lelijkste collega. En wie is de grootste lelijkerd? Hij of zij verdient 9 procent minder dan een 'gemiddeld aantrekkelijke' collega.

Zuipschuiten en drankorgels verdienen meer

Linkshandige mannen met een HBO- of universiteitsdiploma verdienen gemiddeld 21 procent meer dan hun rechtshandige mannelijke collega's met een vergelijkbaar opleidingsniveau.

Oh ja, en mannelijke drankorgels verdienen 10 procent meer dan niet-drinkers. Bij vrouwen is het verschil nog groter: vrouwelijke zuipschuiten verdienen 14 procent meer dan hun niet-drinkende collega's.