Cijfers liegen niet!

Werk (5)

Doe jij je op je werk anders voor dan je bent? "Ja," zegt 36 procent van alle Nederlanders, 58 procent van alle Duitsers en 64 procent van alle Britten.

Wat vertel je jouw collega's op het werk over je persoonlijke leven? "Bijna alles," zegt 19 procent. "Slechts algemeenheden," antwoordt 64 procent. "Helemaal niks," beweert 15 procent.

32 procent van alle kantoormedewerkers heeft een 'kantoorvrouw' of 'kantoorman'. Dat is een collega van het andere geslacht die veelvuldig in vertrouwen wordt genomen en waarmee zeer veel tijd wordt doorgebracht.

1 op de 6 is stapelverliefd op jou

Zit je op je werk? Kijk dan even om je heen... Van elke 6 mensen die je nu ziet is er namelijk 1 stapelverliefd op jou of op een van je collega's.

Pijl van Cupido. Copyright © Robbetje®.
Pijl van Cupido. Copyright © Robbetje®.

50 procent van werkend Nederland heeft zich wel eens laten verleiden tot een "vurige kantoorromance".

Van de Nederlandse werknemers vrijt 9 procent met iemand van het werk en heeft 7 procent een seksuele verhouding op het werk. Slechts 14 procent van alle werknemers zegt echt nog nooit een liefdesaffaire op het werk overwogen te hebben.

36 procent van alle Nederlandse werknemers zegt: "Mijn baas heeft geen enkel idee wat zich op de werkvloer afspeelt."

Contract voor geliefden

Sommige bedrijven verbieden relaties op het werk en laten werknemers zgn. 'lovercontracten' tekenen. Een enkel bedrijf verplicht medewerkers zelfs te klikken over dat soort relaties!

Maar vaker blijft het bij een gedragscode: ca. 20 procent van alle Nederlandse bedrijven verplicht werknemers om een duurzame relatie te melden.