Cijfers liegen niet!

Werk (4)

In de jaren '60 werkte een Nederlander ongeveer 2 000 uur per jaar, nu gemiddeld nog geen 1 400.

Animatie van de zon. Copyright © Robbetje®.

's Zomers presteren mensen op kantoor het beste als de temperatuur tussen de 22 en 24 graden Celsius is. 's Winters ligt de optimale werktemperatuur op slechts 19 tot 20 graden omdat we dan dikker gekleed zijn. De ideale temperatuur bestaat overigens niet: 5 procent van alle mensen blijft altijd klagen dat het te warm of te koud is.

Animatie van de zon. Copyright © Robbetje®.

37 uur onafgemaakt werk

De hoeveelheid papier die op een gemiddeld Nederlands kantoorbureau ligt, vertegenwoordigt ongeveer 37 uur onafgemaakt werk.

Als je 1 uur lang je bureau opruimt verbrand je gemiddeld 177 kilocalorieën.

Het bureau van een vrouwelijke werknemer bevat bijna 3 keer zoveel bacteriën als het bureau van een mannelijke werknemer.

38 procent gaat in rook op

Vergaderruimte. Copyright © Robbetje®.

Zinloze vergaderingen en onduidelijke opdrachten kosten kantoorpersoneel wekelijks 2 werkdagen. Zo gaat gemiddeld 38 procent van een kantoorwerkweek in rook op.

Vergaderruimte. Copyright © Robbetje®.

Ruim 30 procent van alle Nederlanders kan echt helemaal niks leuks over de eigen baan zeggen.

Op je werk drink je gemiddeld zo'n 1 000 koppen koffie per jaar. 65 procent van alle Nederlanders vindt de koffie op het werk niet te drinken. En dat terwijl 75 procent van alle mannen lekkere koffie een belangrijke arbeidsvoorwaarde vindt.

Speciaal voor hen die het echt helemaal niet meer zien zitten: voor een fatale overdosis cafeïne heb je minimaal 5 gram (cafeïne) of 33 hele sterke koppen koffie nodig.