Cijfers liegen niet!

Vrouwen (9)

Tot voor kort werd verreweg de meeste vrouwenkleding gemaakt voor slechts 8 procent van alle vrouwen, namelijk: voor vrouwen die een taille hadden die minstens 22,5 cm kleiner was dan de borstomvang.

Zeker 12,5 procent van alle vrouwen die een dure nieuwe jurk kopen (bijvoorbeeld voor de feestdagen), brengt die na het dragen weer terug naar de winkel.

Huilen in het paskamertje

Door gewichtsveranderingen heeft een gemiddelde Nederlandse en Vlaamse vrouw 4 verschillende kleding- en 5 verschillende bh-maten in haar leven.

39 procent van alle vrouwen koopt te kleine kleding in de hoop er later, na het afvallen, wél in te passen. Helemaal probleemloos verloopt dat overigens niet. 15 procent van alle vrouwen heeft in het paskamertje kleren kapot getrokken. En 10 procent is in de winkel wel eens in huilen uitgebarsten.

Pumps. Copyright © Robbetje®.

80 procent van alle vrouwen geeft het toe: "Ik heb zeker 9 paar schoenen die ik minder dan 2 keer in mijn leven heb gedragen."

Nieuwe vrouwenschoenen beginnen na gemiddeld 34 minuten pijn te doen. En dus heeft 30 procent van alle vrouwen ook altijd een paar makkelijke schoenen onder handbereik.

Pumps. Copyright © Robbetje®.

Wensdenken

Groot nieuws in de Britse tabloids: "In de afgelopen 2 jaar is de gemiddelde borstomvang van Britse vrouwen met maar liefs 3 maten gegroeid!" Maar is het ook waar? Ben je gek! Britse vrouwen kopen nu eindelijk eens de juiste maat bh. Waarschijnlijk 1 op de 3 vrouwen draagt namelijk een bh van een verkeerde maat.

Nóg meer 'wishful thinking': volgens ooitblootblad Playboy geven Franse vrouwen van 15 jaar en ouder gemiddeld 18 procent van hun kleedgeld uit aan lingerie. En draagt 28 procent van alle westerse vrouwen bij voorkeur een string.