Cijfers liegen niet!

Vrouwen (4)

Vrouwen presteren beter dan mannen. Na vier jaar studie heeft bijna 60 procent van de vrouwelijke en slechts 33 procent van de mannelijke universiteitsstudenten een bachelordiploma op zak.

Vrouwenbenen. Copyright © Robbetje®.

Hoe hoger de opleiding, hoe groter de verschillen in salaris. Bij gelijksoortige arbeid verdienen hoger opgeleide vrouwen in Nederland soms wel 30 procent minder dan hoger opgeleide mannen.

Vrouwen verdienen in gelijke functies altijd minder dan mannen. Er is echter één enkele uitzondering: vrouwen met een technische opleiding verdienen gemiddeld bijna 10 procent meer dan hun mannelijke collega's.

Vrouwenbenen. Copyright © Robbetje®.

Dat duurt nog 580 jaar

Rond de millenniumwisseling hadden van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven er slechts 3 een vrouw aan het hoofd staan.

Vrouwen produceren meer dan 50 procent van al het voedsel op deze wereld maar bezitten minder dan 2 procent van de landbouwgrond.

Tussen 1776 en 2002 hebben bijna 13 duizend mensen in het Amerikaanse Congres gezeten. Daarvan waren er slechts 216 vrouw.

Als de huidige trend zich voortzet duurt het volgens de Virginia Commonwealth University nog ruim 580 jaar voordat het aantal vrouwen en mannen in leidinggevende functies gelijk is.