Cijfers liegen niet!

Vakantie (1)

Tot aan het begin van de 20ste eeuw had het overgrote deel van de Nederlandse werknemers nooit vakantie. Fabrieksarbeiders werkten doorgaans 6 dagen per week en 12 uur per dag.

Animatie van de zon. Copyright © Robbetje®.

's Werelds eerste reisbureau werd in 1841 door de Brit Thomas Cook opgericht. Hij verkocht zijn allereerste reis aan een groep van 500 geheelonthouders.

Animatie van de zon. Copyright © Robbetje®.

1 week op vakantie? Dan nemen mannen gemiddeld 3 en vrouwen door de bank genomen 10 schone onderbroeken mee.

We're 𝄞 going to Ibiza!

17,5 procent van alle toeristen die naar Ibiza gaan doet dat (naar eigen zeggen) om iemand aan de haak te slaan en in bed te eindigen.

25 procent van alle mannelijke en 14 procent van alle vrouwelijke toeristen op Ibiza slaapt tijdens de vakantie met meer dan 1 partner. 11 procent van alle mannelijke en 3 procent van alle vrouwelijke toeristen op het eiland slaapt met meer dan 5 partners.

42 procent van alle mannen en 24 procent van alle vrouwen ergert zich op vakantie meer, niet minder. Vooral dronkenschap, onbeschoft gedrag en seksuele losbandigheid leidt tot extra irritatie.

Vakantie op het strand. Copyright © Robbetje®.
Vakantie op het strand. Copyright © Robbetje®.

Vakantie maakt dom

Zo'n 20 procent van alle volwassen zwembadbezoekers plast wel eens in het zwembad. En dus bestaat na 3 weken van intensief gebruik 0,009 procent van het water in een openbaar zwembad uit urine van de zwembadbezoekers.

Volgens prof. Siegfried Lehrl doet zonnebaden en ontspanning de voorste delen van de hersenen krimpen. De prof: "14 dagen vakantie kan je IQ wel 20 punten doen dalen!"