Cijfers liegen niet!

Donald J. Trump

Trump een "selfmade man"? Ben je gek! Kleine Donald groeide op in een luxueuze villa met 27 kamers en 9 badkamers. En een briljant zakenman is hij ook al niet: 4 bedrijven van 'm gingen "belly up" (failliet).

Eigenlijk had hij gewoon moeten dienen, maar tijdens de Vietnamoorlog wist Donald J. Trump 5 keer aan de dienstplicht te ontsnappen: 4 keer om 'academische redenen' en 1 keer vanwege zijn gezondheid. Iets waarvan hij later zei dat het 'tijdelijk' was: "A minor malady that has had no meaningful impact on my life."

Kleine handen. Copyright © Robbetje®.
Kleine handen. Copyright © Robbetje®.

Verkiezingen verloren gewonnen

Volgens Donald Trump heeft hij in 2016 de "popular vote" verloren omdat er tijdens die presidentsverkiezingen 3 tot 5 miljoen illegale stemmen zijn uitgebracht. In werkelijkheid is er nooit één illegale stem ontdekt.

Trump op een bijeenkomst: "This place is pácked, there are lines that go back 6 blocks!" Maar nee, van een rij, of zelfs maar een rijtje was geen sprake.

Volgens Trump heeft hij kort na zijn aantreden 700 miljoen dollar bespaard op de aankoop van de Lockheed Martin F-35 Lightning II. De dag erna beweerde hij 600 miljoen bespaard te hebben. In werkelijkheid was het overgrote deel van die besparing al door Obama afgedwongen.

Ballen. Copyright © Robbetje®.
Ballen. Copyright © Robbetje®.

Lang verhaal kort

Poesje. Copyright © Robbetje®.

Op elk van de eerste 40 dagen na zijn inauguratie (op 20 januari 2017) vertelde Donald minimaal één leugen. 1 maart 2017 was de eerste dag zonder leugen(s). Maar ook daarna ging het weer snel bergafwaarts: na 500 dagen presidentschap stond de teller op ruim 3 250 leugens.

Poesje. Copyright © Robbetje®.

En op 29 april 2019, de 830ste dag van zijn presidentschap, tikte Trump leugen nummer 10 000 aan. Waarmee het gemiddelde op 1 leugen per 7 171,2 seconden kwam. Oftewel: elke 2 uur 1 leugen.