Cijfers liegen niet!

RMS Titanic (1)

De oceaanstomer RMS Titanic telde 2 227 opvarenden (1 320 passagiers en 907 bemanningsleden) bij haar vertrek op 11 april 1912 uit het Ierse Queenstown (nu Cobh). Het schip was de dag ervoor vertrokken uit Southampton (Groot Brittannië) en had al een tussenstop gemaakt in Cherbourg (Frankrijk).

268 m lang en 9 verdiepingen hoog

Lengte van het schip: 268 meter. Maximale wijdte: 28 meter. Aantal verdiepingen: 9 (bovendek, dek A t/m G en de stookruimte). Totale omvang: 47 duizend ton (één ton staat gelijk aan één kubieke meter verplaatst water).

De Titanic in aanbouw.

De RMS Titanic in aanbouw op de scheepswerf Harland and Wolff in Belfast (het huidige Noord-Ierland).

De Titanic werd voortgestuwd door drie motoren (twee van elk 15 000 paardenkrachten en één Parsons turbine van 16 000 paardenkrachten) en 3 schroeven (één centrale schroef met een diameter van 5,3 meter en een linker- en een rechter schroef met een doorsnede van elk 7,7 meter). De topsnelheid bedroeg 42,5 km per uur.

De schroeven en het roer van de Titanic.

2 van de 3 schroeven en het gigantische roer van de RMS Titanic. Heb je de havenarbeider onderin beeld al gezien?

Thomas Andrews had de leiding tijdens de bouw van de Titanic. Volgens hem was het schip "practically unsinkable". De scheepsromp was immers opgedeeld in 16 afzonderlijke, waterdichte compartimenten. Helaas was het plaatstaal waaruit de Titanic was opgetrokken van slechte kwaliteit; het bevatte relatief veel zwavel. En zwavel maakt metaal broos...

Trappenhuis in de Titanic.

De RMS Titanic was van binnen prachtig afgewerkt. Op de foto zie je een trappenhuis met lichtkoepel.

Slechts 20 reddingsboten

In de nacht van 14 op 15 april 1912 voer het schip op een ijsberg en zonk. Het schip van de White Star Line telde maar 20 reddingsboten, genoeg om ongeveer de helft van de opvarenden te herbergen. De eerste reddingsboot die te water gelaten werd bevatte 28 mensen; er was plaats voor 64 opvarenden.

Slechts 710 van de 2 227 mensen (31,9 procent) overleefden de ramp. Van de eerste klas passagiers bracht 59,7 procent het er levend vanaf. Van de tweede klas passagiers overleefde 43,1 procent. De derde klas passagiers waren het minst fortuinlijk: maar 26,1 procent werd gered.

Volgende pagina...