Cijfers liegen niet!

Televisie

In het televisieprogramma Cash Cab (BNN) konden nietsvermoedende taxipassagiers geld verdienen door het beantwoorden van vragen. 3 Apeldoornse dames kregen een lastige vraag voor hun kiezen: "Hoeveel zijden heeft een vijfhoek?" Hun antwoord, na enig overleg en veel, héél veel twijfel: "10!"

Televisie. Copyright © Robbetje®.

1 miljard 300 duizend miljoen

De Belgische kroonprins is zojuist terug van een handelsmissie uit het grote China en probeert nu de Vlaamse televisiekijker ervan te overtuigen dat België geen klein land is. Prins Filip in Het journaal op Eén (VRT):

"De Chinezen zien ons niet als een klein land. Onthoud dat goed he! Ik zou willen dat iedereen die dat hoort weet, een land dat zo groot is als 1 miljard 300 duizend miljoen mensen, dat is dus heel Europa plus de Verenigde Staten, het geheel maal 2. Bon. Dat is dus niet niks he!"

Televisie. Copyright © Robbetje®.

Nee zeg, dat is juist leuk!

De al lang opgeheven zender Tien (Talpa) kende heel wat totaal overbodige programma's, zoals De bruiloft van. Daarin legde Rinette aan de kijkers uit waarom zij en Jan nu juist voor die specifieke trouwdatum hadden gekozen:

"De datum 3-4-7 heb ik gekozen vanwege mijn leeftijd, omdat ik 34 ben. We hadden eerst een andere datum, dat was 5-6-7, vanwege Jan. Die wou een datum hebben die ie makkelijk kon onthouden. Hij moest er even aan wennen, weet je. Hij vond het maar raar.

Maar ik zei van, nee zeg, dat is juist leuk! Want kijk, 3 en 4 dat is 7. 3 en 7 dat is 10 weet je. En 4 en 7 dat is 11. En 11, weet je wel, dat is jouw verjaardag. En nou ja, in 2003 kwamen we bij elkaar. En in 2004, weet je wel, zijn we een nieuwe start begonnen. Het is nou 2007. En we hebben 4 kinderen. En we zijn nu 3 jaar bij elkaar en 4 maanden, weet je."