Cijfers liegen niet!

Staatsloterij

"Hoe groot is mijn kans op het winnen van de Staatsloterij?"

"Je kunt winnen of verliezen. Je kans is dus één op twee oftewel 50 procent."

"Hoe groot is mijn kans op het winnen van de Staatsloterij?"

"Elk menselijk wezen is onderdeel van het grote geheel, dat we Het Universum noemen. Het is door een optische illusie van ons bewustzijn, dat we onze eigen beperkingen creëren.

Winnen in de Staatsloterij is dus vooral een kwestie van het wegnemen van die persoonlijke barrières. Als je écht wilt, kun je bij de volgende trekking van de Staatsloterij met de hoofdprijs aan de haal gaan. Tsjakka!"

Staatsloterij. Copyright © Robbetje®.
Staatsloterij. Copyright © Robbetje®.

"Hoe groot is mijn kans op het winnen van de Staatsloterij?"

"Stel er worden maandelijks ongeveer 5 miljoen Staatsloten verkocht. Als je in het bezit bent van 'n heel lot is de kans dat je met dat lot de hoofdprijs wint dus 1 op 5 000 000 ofwel 0,000 02 procent. En als je denkt dat je met een dergelijk percentage een hele aardige kans maakt, bedenk dan wel dat er 4 999 999 anderen zijn die daar net zo over denken.

Een aardige vergelijking ter verduidelijking... Er vallen in Nederland jaarlijks een kleine 600 dodelijke verkeersslachtoffers. De kans dat je dit jaar met je hoofd door de voorruit van je auto schiet en roemloos in een greppeltje aan je einde komt is dus ongeveer 600 op 17 000 000 ofwel 0,004 procent.

Kortom, de kans dat je de Staatsloterij wint is 200 keer kleiner dan de kans dat je binnenkort door een vrachtwagen wordt geschept. Of anders geformuleerd: de kans dat je deze maand de hoofdprijs in de Staatsloterij wint is even groot als de kans dat je binnen 250 seconden tengevolge van een ernstig verkeersongeluk om het leven komt. Pas je wel op als je straks naar buiten gaat?"