Cijfers liegen niet!

Sociale media (1)

Tussen 1960 en 2008 is het gebruik van de woorden "ik" en "mij" met 42 procent toegenomen; het gebruik van de woorden "wij" en "ons" is in diezelfde tijd met 10 procent afgenomen.

Computer. Copyright © Robbetje®.

Tijdens een 'normaal' gesprek praat je 30 tot 40 procent van de tijd over jezelf. Op sociale media daarentegen gaat 80 procent van alle postings over jezelf.

Copmuter. Copyright © Robbetje®.

Slecht voor je relatie

Sociale netwerksites als Facebook leiden tot meer stress. 69 procent van alle vrouwen en 39 procent van alle mannen voelt een constante druk om de status up-to-date te houden.

Ruim 25 procent van alle getrouwde en samenwonende Nederlanders vindt dat de partner te vaak op 'sociale' media zit. Om daar vervolgens aan toe te voegen: "Dat is slecht voor onze relatie."

21 procent van alle vakantievierders krijgt ruzie door het gebruik van sociale media op het vakantieadres. Mensen die veel tijd doorbrengen op Facebook en Twitter roken gemiddeld 5 keer zo vaak als mensen die weinig of geen gebruik maken van sociale media.

Doodshoofd met beenderen. Copyright © Robbetje®.
Doodshoofd met beenderen. Copyright © Robbetje®.

Meer dan 2 uur per dag voor een (computer)scherm zitten verhoogt je sterftekans met 48 procent. Zit je meer dan 4 uur/dag achter een beeldscherm? Dan neemt je kans op een vroegtijdige dood met 125 procent toe.