Cijfers liegen niet!

Seks (6)

Seks werd ongeveer 3 000 000 000 jaar geleden uitgevonden. Tot dat moment bestonden er geen mannelijke en/of vrouwelijke levensvormen op aarde en ging de voorplanting ongeslachtelijk.

1 op de 16 vrouwen is een prostituee

Laboratoriummuis. Copyright © Robbetje®.

Een van de allereerste wetenschappelijke onderzoeken naar seks dateert uit het jaar 1857. Het Britse wetenschappelijke tijdschrift "The Lancet" wist het toen 100 procent zeker: "In Londen is 1 op de 16 vrouwen een prostituee."

Laboratoriummuis. Copyright © Robbetje®.

Na de Tweede Wereldoorlog komt het wetenschappelijk seksonderzoek pas echt goed op gang. Logisch, want zeg nou zelf: blote meiden zijn toch veel leuker dan witte laboratoriummuizen?

598 topless vrouwen

In 1987 maakte dr. William Loughry van het Akron City Hospital in Ohio (USA) foto's van 248 topless vrouwen om die foto's vervolgens aandachtig te 'bestuderen'. In 1989 herhaalde Loughry het 'experiment' met 598 (andere) topless vrouwen. Zijn conclusie? Ongeveer 90 procent van alle vrouwen heeft een linker en rechter borst van ongeveer dezelfde afmetingen.

Volgens het Amerikaanse tijdschrift Human Reproduction hebben vrouwen rond de eisprong meer zin in seks. Vrouwen hebben in hun vruchtbare periode gemiddeld 0,34 keer seks per dag tegen 0,27 keer per dag gedurende de rest van de maand.

Gemiddeld aantal blote vrouwenvoeten

Voeten. Copyright © Robbetje®.

Naarmate geslachtsziekten zoals aids meer slachtoffers eisen neemt de interesse van mannen in blote vrouwenvoeten toe. Onderzoekers van Ohio State University (USA) telden het aantal voeten in mannenbladen als Penthouse en Playboy. Over een periode van 30 jaar nam het gemiddeld aantal blote vrouwenvoeten per nummer toe van 7 in 1965 tot meer dan 20 in 1994.

Voeten. Copyright © Robbetje®.

5 sociologen van de Universiteit van Georgia (USA) interviewden 60 mannen en 22 vrouwen die minimaal 6 maanden geen seks hadden gehad. De conclusie? Hoe langer je geen seks hebt hoe meer je gaat geloven dat het er ook in de toekomst niet meer van zal komen.

Onze zuiderburen tenslotte wilden wel eens weten wat de 'rekbaarheid' van een penis is. En dus onderzochten 2 urologen uit Brussel het geslachtsorgaan van 17 overleden en 5 levende mannen. Hun conclusie? Het verschil tussen een slappe en stijve penis bedraagt maximaal 3,8 centimeter. 't Is maar dat je het weet.