Cijfers liegen niet!

Seks (5)

Een Roemeense arts heeft naar eigen zeggen een 'revolutionaire vibrator' uitgevonden die iedere vrouw 16 orgasmen per minuut kan bezorgen. Of zoals de uitvinder in een van zijn advertenties samenvat: "Beter dan 30 mannen."

Animatie van trillend cadeautje. Copyright © Robbetje®.

De export kan wel wat problemen gaan geven want in 2003 werd in het parlement van de Amerikaanse staat Alabama over de toelaatbaarheid van seksspeeltjes gestemd. 28 parlementsleden stemden tegen en 37 voor een verbod op het gebruik van 'massagestaven' en andere speeltjes.

Animatie van trillend cadeautje. Copyright © Robbetje®.

En ook wat verder naar het westen hebben ze hun zaakjes prima geregeld. Maximaal aantal seksspeeltjes dat je in Texas (USA) in je bezit mag hebben zonder het risico te lopen om gearresteerd te worden: 5.

Voor 45% erfelijk bepaald

Met of zonder speeltjes, het vermogen van vrouwen om een orgasme te krijgen is voor 45 procent erfelijk bepaald. Bij geslachtsgemeenschap krijgt 14 procent van alle vrouwen altijd en 16 procent nooit een orgasme. Bij masturbatie liggen die percentages op respectievelijk 34 en 14 procent.

Gemiddeld duurt het 20 minuten voordat een vrouw een orgasme heeft, maar het record staat op 15 seconden. En volgens Playboy magazine duurde het langste vrouwelijke orgasme precies 51 seconden. Gemiddeld aantal samentrekkingen tijdens een vrouwelijk orgasme: 9.