Cijfers liegen niet!

Seks (4)

De gemiddelde lengte van een erecte penis bedraagt precies 15 cm. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Playboy heeft 78 procent van de mannelijke wereldbevolking een erectie met een lengte die valt tussen de 12,0 en 17,5 cm. 11 procent heeft een kleinere en nog eens 11 procent heeft een grotere penis.

Meetlint. Copyright © Robbetje®.

16,1 cm versus 15,7 cm

Alfred Charles Kinsey, die in 1942 in de Verenigde Staten het "Institute for Sex Research" stichtte, wilde wel eens weten of zwarte Amerikanen inderdaad een groter geslachtsorgaan hebben dan witte Amerikanen. Hij onderzocht ruim 2 500 mannen van Europese en 59 mannen van Afrikaanse afkomst. De resultaten waren weinig opzienbarend.

Meetlint. Copyright © Robbetje®.

De penis van een zwarte man meet gemiddeld 10,9 cm. Het geslachtsorgaan van een witte man is gemiddeld 10,1 cm. De erectie van een zwarte man meet gemiddeld 16,1 cm. De erectie van een witte man bedraagt gemiddeld 15,7 cm.

Diphallasparatus

Een wel heel erg opgewonden mannetje. Copyright © Robbetje®.

De grootste erectie werd aan het begin van de vorige eeuw beschreven door Dr. Robert L. Dickinson. Zijn 'studieobject' bleek te beschikken over een angstaanjagend 'apparaat' van maar liefst 34 cm.

Een wel heel erg opgewonden mannetje. Copyright © Robbetje®.

Het kleinste erecte mannelijke geslachtsorgaan meet minder dan 1 cm. Urologen noemen dat een micropenis. Met behulp van chirurgie kan zo'n penis worden opgerekt tot maximaal 3 cm.

Of dat gemis aan kwaliteit (lengte) kan worden goedgemaakt door kwantiteit (aantal) weten alleen mannen die lijden aan diphallasparatus. Dat zijn mannen die 2 of meer penissen hebben. Er zijn slechts een kleine 80 gevallen van bekend, maar één ding is wel duidelijk: niemand is er ooit gelukkig van geworden. Mannen met diphallasparatus zijn vrijwel altijd impotent en steriel.

Schoenmaat en penisgrootte

En dan nog dit... Uit Brits onderzoek onder 104 mannen bleek onlangs dat er geen enkel verband bestaat tussen schoenmaat en penisgrootte. Grieks onderzoek onder 52 mannen toonde aan dat het vermeende verband tussen de lengte van de middelvinger en de lengte van het mannelijk geslachtorgaan op niets gestoeld is. En Canadees onderzoek onder 63 mannen maakte duidelijk dat ook lichaamslengte niets van doen heeft met penisgrootte.