Cijfers liegen niet!

Seks (2)

De Belgische schrijver Georges Simenon is vooral bekend van de romans over Maigret. Minder bekend is dat hij, althans naar eigen zeggen, met meer dan 10 000 verschillende vrouwen naar bed geweest is.

7 000 verschillende bedpartners

De Zweden hebben ook een naam hoog te houden. Eén op de 5 Zweedse mannen (van 18 t/m 74 jaar) heeft meer dan 10 verschillende bedpartners gehad. 1 op de 90 heeft meer dan 100 en één op de 4 000 heeft meer dan 1 000 partners gehad.

Als je op de 'erelijst' van een Amerikaanse website met seksrecords terecht wilt komen moet je trouwens met minstens 7 000 verschillende mensen naar bed geweest zijn.

Pijl van Cupido. Copyright © Robbetje®.
Pijl van Cupido. Copyright © Robbetje®.

Seks op de werkvloer

Ruim 30 procent van alle Nederlandse werknemers is wel eens verliefd geweest op een collega. Ongeveer 10 procent van alle werknemers heeft ervaring met seks op de werkvloer. Wellicht dat daarom nogal wat mensen denken dat de helft van alle Nederlanders vreemd gaat.

In werkelijkheid is minder dan 20 procent van alle mannen en minder dan 10 procent van alle vrouwen ontrouw geweest. Op jaarbasis gaat 1 op de 20 Nederlanders met een vaste partner vreemd. Het aantal Nederlanders dat binnen de huidige relatie de partner heeft bedrogen bedraagt 11 procent van alle mannen en 2 procent van alle vrouwen.

38 procent stapt op

Meer dan 90 procent van alle Nederlandse mannen en vrouwen die ooit zijn vreemdgegaan zei: "Ik voelde mij onweerstaanbaar aangetrokken tot die ander." Bij Britse overspelige mannen ligt de zaak iets anders: van hen zegt 36 procent dat het nieuwe vriendinnetje gewoon veel beter kookt dan vrouwlief.

In 1979 zou 41 procent van de Nederlandse jongeren een slippertje "absoluut niet" getolereerd hebben. Rond de millenniumwisseling was dat opgelopen tot 63 procent. Maar jah, wat doe je dan, als je erachter komt dat je partner vreemdgaat? 38 procent stapt op, 48 procent doet dat niet en de rest moet er waarschijnlijk nog eens een nachtje over slapen. Alléén, wel te verstaan.