Cijfers liegen niet!

Seks (1)

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) vinden er dagelijks ongeveer 100 miljoen vrijpartijen plaats, dat zijn er bijna 1 200 per seconde!

Een wel heel erg opgewonden mannetje. Copyright © Robbetje®.

Als alle mannen die bij dat gerommel en gerotzooi betrokken zijn klaarkomen levert dat, bij een gemiddeld 'kwakje' van één theelepeltje (2,5 milliliter), een dagelijkse ejaculatie van 250 kubieke meter (250 000 liter) op!

Een wel heel erg opgewonden mannetje. Copyright © Robbetje®.

Ruim 100 keer per jaar

Nederlandse mannen en vrouwen vrijen gemiddeld ruim 100 keer per jaar. Amerikaanse en Franse mannen en vrouwen zijn met resp. 110 en bijna 140 vrijpartijen per jaar beduidend actiever. Alleen professionals steken daar nog bovenuit: gemiddeld heeft elk van de naar schatting 30 000 in Nederland werkzame prostituees 1 260 keer geslachtsgemeenschap per jaar.

Nederlanders mogen dan misschien niet zo vaak vrijen, ze nemen er wel uitgebreid de tijd voor. Zo duurt het Hollandse voorspel bijv. gemiddeld iets minder dan 22 minuten. Alleen Britten (met gemiddeld een kleine 23 minuten), Duitsers, Ieren en Spanjaarden doen er nog iets langer over, hoewel dat natuurlijk ook aan dat vermaledijde BH-sluitinkje kan liggen. Ruim 50 procent van al het Amerikaanse geflikflooi komt trouwens op het conto van slechts 15 procent van alle Amerikanen.

Wapenbezitters, kettingrokers en alcoholisten

Volgens de Universiteit van Chicago zijn het vooral muziekliefhebbers, wapenbezitters, kettingrokers en alcoholisten die meer dan gemiddeld aan hun trekken komen.

Sigaretten. Copyright © Robbetje®.

Jazzliefhebbers en Amerikanen die zichzelf "extreem liberaal" noemen, hebben ruim 30 procent meer seks dan de doorsnee (conservatieve) Amerikaan. Vrouwen met een vuurwapen hebben 15 procent meer seks dan vrouwen die zonder wapen door het leven gaan. En rokers en mannen die zichzelf beschrijven als "excessieve drinker" doen het 20 procent vaker dan de gemiddelde Amerikaan en zelfs 40 procent vaker dan geheelonthouders.

Sigaretten. Copyright © Robbetje®.

Toch doen roken en drinken, met name op de wat langere termijn, het libido geen goed. Alleen al in Nederland kampen 500 000 mannen met impotentie. En nee, pillen helpen niet altijd: bij 14 procent van alle gebruikers doet zelfs Viagra helemaal... niets.