Cijfers liegen niet!

Quizzen

Véél leuker dan "De slimste mens", stukken spannender dan "Twee voor twaalf" en heel wat intelligenter dan "Eén tegen honderd". En dat alles zonder een getapte quizmaster die in je nek staat te hijgen.

1. Cijfers

Nou ja, wat heet leuk. Met vragen als "De grootste natuurramp ooit voltrok zich op 23 januari 1556 in China. Hoeveel doden vielen er toen?", is deze cijfersquiz bepaald niet voor watjes.

2. Films

Ben jij een filmfanaat? Dan zou je het antwoord op deze vraag moeten weten:

"In 'Desperately Seeking Susan' (1985) zegt Dez tegen Roberta dat ze moet ophouden met roken. Dat was voor het sigarettenmerk Camel reden om de film niet langer te sponsoren. Hoeveel geld liep de producer van de film daardoor mis?"

Dus... Zet je televisie uit, laat Netflix even voor wat het is, en speel onze filmquiz!

3. Religie

Test in het wereldse hier en nu je cijferkennis van het transcendente en probeer een betekenisvol antwoord te formuleren op o.a. deze vraag:

"Hoeveel goddelijke (verheven) geestestoestanden kent het boeddhisme?"

4. Superhelden en -schurken

Weet jij wie Raven Darkhölme is? En wat het effect van Isotope E is? Dan is deze vraag, uit onze superheldenquiz, voor jou een 'eitje':

"In welk jaar zag het fictieve karakter Batman het licht?"

5. Wetenschap

Ah! Dus jij vindt jezelf de ideale quizkandidaat? Test dan hieronder je parate kennis van de sociale en exacte wetenschappen en beantwoord lastige vragen als:

"Ongeveer hoeveel jaar geleden is ons zonnestelsel ontstaan?"

Op 8 juli 2015 schreef M. C.:

"De som van de hoeken van een driehoek is 180 graden en geen 540 graden zoals in de vraag van vandaag."

Meer...