Cijfers liegen niet!

Quizzen

Véél leuker dan "De slimste mens", stukken spannender dan "Twee voor twaalf" en heel wat intelligenter dan "Eén tegen honderd". En dat alles zonder een getapte quizmaster die in je nek staat te hijgen.

1. Cijfers

Nou ja, wat heet leuk. Met vragen als "Tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer worden 10 539 941 stemmen uitgebracht. Wat is de kiesdrempel?", is deze cijfersquiz bepaald niet voor watjes.

2. Films

Ben jij een filmfanaat? Dan zou je het antwoord op deze vraag moeten weten:

"Francis Ford Coppola wilde 'Apocalypse Now' (1979) eigenlijk in 6 weken opnemen maar filmde uiteindelijk..."

Dus... Zet je televisie uit, laat Netflix even voor wat het is, en speel onze filmquiz!

3. Religie

Test in het wereldse hier en nu je cijferkennis van het transcendente en probeer een betekenisvol antwoord te formuleren op o.a. deze vraag:

"In welk jaar werd Bahá'u'lláh (Glorie van God), de stichter van het Bahá'í-geloof in Perzië (het huidige Iran) geboren?"

4. Superhelden en -schurken

Weet jij wie Raven Darkhölme is? En wat het effect van Isotope E is? Dan is deze vraag, uit onze superheldenquiz, voor jou een 'eitje':

"Welke criminele organisatie werd door 71 mannen en vrouwen in 1462 gesticht in Aragon (Spanje) om hun 29 gevallen bondgenoten te eren?"

5. Wetenschap

Ah! Dus jij vindt jezelf de ideale quizkandidaat? Test dan hieronder je parate kennis van de sociale en exacte wetenschappen en beantwoord lastige vragen als:

"In welk jaar werd het boek 'Economie en samenleving' van de Duitse econoom, geschiedkundige, rechtsgeleerde en socioloog Max Weber, postuum uitgegeven?"

Op 8 juli 2015 schreef M.:

"De som van de hoeken van een driehoek is 180 graden en geen 540 graden zoals in de vraag van vandaag."

Meer...