Cijfers liegen niet!

Quizzen

Véél leuker dan "De slimste mens", stukken spannender dan "Twee voor twaalf" en heel wat intelligenter dan "Eén tegen honderd". En dat alles zonder een getapte quizmaster die in je nek staat te hijgen.

1. Cijfers

Nou ja, wat heet leuk. Met vragen als "Stel, bacteriën delen zichzelf na gemiddeld 1 uur. Hoeveel bacteriën heb je na één dag als je met 1 bacterie begint?", is deze cijfersquiz bepaald niet voor watjes.

2. Films

Ben jij een filmfanaat? Dan zou je het antwoord op deze vraag moeten weten:

"Hoe lang duurde de affaire van Elizabeth (Kim Basinger) met John (Mickey Rourke)?"

Dus... Zet je televisie uit, laat Netflix even voor wat het is, en speel onze filmquiz!

3. Religie

Test in het wereldse hier en nu je cijferkennis van het transcendente en probeer een betekenisvol antwoord te formuleren op o.a. deze vraag:

"In welk jaar nam Mohammed Mekka in?"

4. Superhelden en -schurken

Weet jij wie Raven Darkhölme is? En wat het effect van Isotope E is? Dan is deze vraag, uit onze superheldenquiz, voor jou een 'eitje':

"Steeds als Billy Batson het magische woord 'shazam' zegt, verandert hij in Captain Marvel en verkrijgt hij de talenten van hoeveel verschillende legendarische figuren?"

5. Wetenschap

Ah! Dus jij vindt jezelf de ideale quizkandidaat? Test dan hieronder je parate kennis van de sociale en exacte wetenschappen en beantwoord lastige vragen als:

"Ongeveer hoeveel jaar geleden is ons zonnestelsel ontstaan?"

Op 18 maart 2020 schreef Rhonald:

"Wat gebeurde er nou in Aragon in 1462?"

Meer...