Cijfers liegen niet!

Quizzen

Véél leuker dan "De slimste mens", stukken spannender dan "Twee voor twaalf" en heel wat intelligenter dan "Eén tegen honderd". En dat alles zonder een getapte quizmaster die in je nek staat te hijgen.

1. Cijfers

Nou ja, wat heet leuk. Met vragen als "Hoeveel haren heeft een blonde vrouw gemiddeld op haar hoofd staan?", is deze cijfersquiz bepaald niet voor watjes.

2. Films

Ben jij een filmfanaat? Dan zou je het antwoord op deze vraag moeten weten:

"Hoe vaak moest Liane Balaban auditie doen voordat zij de rol van Mooney Pottie in 'New Waterford Girl' (1999) wist te bemachtigen?"

Dus... Zet je televisie uit, laat Netflix even voor wat het is, en speel onze filmquiz!

3. Religie

Test in het wereldse hier en nu je cijferkennis van het transcendente en probeer een betekenisvol antwoord te formuleren op o.a. deze vraag:

"Hoeveel wereldburgers hangen het Bahá'í-geloof aan?"

4. Superhelden en -schurken

Weet jij wie Raven Darkhölme is? En wat het effect van Isotope E is? Dan is deze vraag, uit onze superheldenquiz, voor jou een 'eitje':

"Hoeveel mensen en/of vampiers vonden de dood in de eerste Blade film?"

5. Wetenschap

Ah! Dus jij vindt jezelf de ideale quizkandidaat? Test dan hieronder je parate kennis van de sociale en exacte wetenschappen en beantwoord lastige vragen als:

"Een stegosaurus was ongeveer even zwaar als een hedendaagse olifant. De hersenen van een olifant wegen ca. 5 kg. Hoeveel woog het brein van Stegosaurus?"

Op 18 maart 2020 schreef Rhonald:

"Wat gebeurde er nou in Aragon in 1462?"

Meer...