Cijfers liegen niet!

Privacy op deze site

Enquête

Met deelname aan de enquête geef je je naam en/of e-mailadres niet prijs.

Calculators

Alle calculators op deze site zijn client-side. Of, in gewone mensentaal: de berekeningen worden uitgevoerd op jouw apparaat (computer, tablet, telefoon) en niet op de webserver van deze site. Dat betekent dat ik, zelfs al zou ik het willen, niet kan zien (of bijhouden) wat jij invult.

Contract for the Web

Hoewel ik achter de principes van het "Contract for the Web" van Tim Berners Lee sta, heb ik, net als Mozilla, niet getekend.

De reden? Deelnemers als Google, Meta en Microsoft, stuk voor stuk grove privacy-schenders, maken het initiatief ongeloofwaardig. En misschien nog wel belangrijker: er is geen enkele manier om ondertekenaars die de regels aan hun laars lappen ter verantwoording te roepen.

Formulieren

Als je gebruik maakt van het e-mailformulier verwacht ik dat je je volledige naam en e-mailadres invult. Op anonieme e-mail reageer ik doorgaans niet. De namen en e-mailadressen die ik via deze weg ontvang worden niet bewaard.

Wat wél wordt bewaard zijn de leukste reacties. Die zet ik op de "Beste redactie" pagina's en/of in een van de boeken die bij deze site horen. Je volledige naam wordt daarbij teruggebracht tot alléén je voornaam of je initialen. Je e-mailadres wordt uiteraard niet in de pagina opgenomen.

Gmail

Ik vind jouw privacy belangrijk en ik zou het fijn vinden als je die van mij ook serieus neemt... Omdat Google meeleest geef ik op e-mail die gestuurd is vanaf een Gmail-account geen persoonlijk antwoord.

Google: "Don't expect privacy when sending to Gmail."

Google in een Amerikaanse rechtbank, 5 september 2013.

Consumer Watchdog's privacy project director John Simpson: "If you care about your e-mail correspondents' privacy, don't use Gmail."

The Guardian, 15 augustus 2013.

Dit heeft geen consequenties voor abonnementen op het "Weetje van de dag" (WvdD). Daar kan je gewoon een Gmail-account voor gebruiken...

Google advertenties

Via de AdSense advertenties op deze site verzamelt Google wellicht informatie over je. Meer informatie vind je hieronder onder het kopje "Koekjes" én op de privacypagina van Google.

Koekjes

Deze website schrijft géén informatie naar het zgn. 'koekje' (cookie) op je harddisk. De advertenties en (sommige) videofragmenten op deze site doen dat mogelijk wél. Die worden namelijk gehost door Google. Als je deze site gebruikt ga ik ervan uit dat je dat geen probleem vindt.

Meer informatie vind je op de website van Google. Daar kan je bovendien het gebruik van koekjes door Google (op deze én andere websites) blokkeren.

Mailinglist (WvdD)

Als je je abonneert op het "Weetje van de dag" (WvdD) is alleen je e-mailadres bij mij bekend. De verzameling e-mailadressen die ik zo opbouw gebruik ik uitsluitend voor het versturen van de mailinglist en voor het versturen van eventuele mededelingen over de mailinglist en/of deze website.

De e-mailadressen worden niet ter beschikking gesteld aan derden. De database zal nooit voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Het WvdD zelf kan wel (af en toe) korte commerciële boodschappen bevatten.

Quizzen

Met deelname aan een quiz geef je je naam en/of e-mailadres niet prijs.

Sociale media

Omdat ze bijzonder privacygevoelig zijn, staan op deze site géén like- of share-buttons van sociale media. Via dat soort knoppen geef je namelijk, ook als je er niet op klikt, veel persoonlijke informatie prijs. Daarmee maken bedrijven als Google, Instagram, LinkedIn, Meta (w.o. Facebook), TikTok en Twitter een uitgebreid profiel van je dat ze vervolgens heel gewiekst te gelde maken.

Vragen?

Eventuele vragen en/of opmerkingen met betrekking tot je privacy op deze website stuur je naar:

privacy at cijfers punt net

De URL van dit document is www.cijfers.net/privacy.html