Cijfers liegen niet!

Politiek (1)

Televisiezender Comedy Central ging in 2009 in het Nederlandse parlement op zoek naar de leukste volksvertegenwoordiger... Jan Marijnissen (SP) bleek met een score van 6,1 de leukste politicus. Geert Wilders (PVV) was met een 3,6 de minst leuke parlementariër.

De muzikale smaak van Pim

Irakees grapje, nog van vóór de val van Saddam Hoessein... Adviseur: "Gefeliciteerd mijnheer de president! Bij de verkiezingen heeft maar liefst 99,98 procent van de bevolking op u gestemd. Dat betekent dat slechts 0,02 procent van alle Irakezen tegen u was! Wat wilt u nog meer?" De Grote Leider (grommend): "Hun namen!"

Viool. Copyright © Robbetje®.
Viool. Copyright © Robbetje®.

Volgens Harry de Winter viel Pim Fortuyn af als gast voor het programma Wintertijd (RTL5) omdat "zijn muzikale smaak ongeveer ophield in 1853". De Winter: "Hij was erg boos op mij."

Onder de conservatieve Margaret Thatcher verdiende de rijkste 1 procent van de Britse bevolking 6 procent van al het geld. Onder de progressieve Tony Blair verdiende de rijkste 1 procent van de Britse bevolking 13 procent van al het geld.

Tijd (dd uu:mm:ss) tot de provinciale statenverkiezingen van 2023

00 00:00:00

8 verschillende Barack Obama's

De EU heeft verhoudingsgewijs 18 keer zoveel ambtenaren in dienst als het oude Romeinse Rijk.

Uitgebrachte stem. Copyright © Robbetje®.

Italië telde ooit 3 verschillende en elkaar beconcurrerende communistische partijen.

Uitgebrachte stem. Copyright © Robbetje®.

In Brazilië mogen politieke kandidaten elke naam gebruiken die ze willen. En dus deden maar liefst 8 verschillende Barack Obama's mee aan de verkiezingen van 2008.

Het toestaan van persvrijheid vermindert de levenskans van een dictatuur met 15 tot 20 procent.