Cijfers liegen niet!

Oorlog (3)

Op 3 juni 1980 dacht de VS dat de Sovjet Unie een kernoorlog was begonnen. Toen de Russische kernraketten in steeds wisselende aantallen op het radarscherm verschenen en weer verdwenen werd duidelijk dat de radarinstallatie van het Pentagon kapot was. De oorzaak? Een scherp ingekochte maar helaas defecte microchip van slechts 46 dollarcent!

Er is ook 'goed nieuws'. Voor slechts 200 euro mag je rondkijken op een echte maar afgedankte Russische nucleaire raketbasis. Je mag er zelfs op de rode knop drukken waarmee tot voor kort de wereld kon worden opgeblazen!

Oorlogsverklaring. Copyright © Robbetje®.
Oorlogsverklaring. Copyright © Robbetje®.

25 miljoen doden? Nou en?

Een tijdje terug zag het er even naar uit dat India en Pakistan in een kernoorlog verzeild zouden raken. Maar tenminste één Indiase kolonel maakte zich weinig zorgen: "India kan zich permitteren om 25 miljoen mensen te verliezen. Maar kan Pakistan dat ook?"

Geloof het of niet, maar op het patroon van een camouflagepak (van bijvoorbeeld een soldaat) rust copyright. Slechts twee bedrijven hebben 90 procent van de markt in handen. De producten waarop die patronen gebruikt worden zijn jaarlijks goed voor een omzet van meer dan 2 miljard dollar.

Antwoord op oorlogsverklaring. Copyright © Robbetje®.
Antwoord op oorlogsverklaring. Copyright © Robbetje®.

Oeps, foutje!

Zijn jullie nou nog niet uitgestorven? Copyright © Robbetje®.

Aantal vernietigde Servische wapens tijdens de luchtaanvallen op Joegoslavië (1999) volgens Jamie Shea, voorlichter van de NAVO: 120 tanks, 220 pantserwagens en 450 kanonnen. Aantal vernietigde Servische wapens tijdens de luchtaanvallen op Joegoslavië volgens een uitgelekt en uiterst geheim rapport van de Amerikaanse luchtmacht: 14 tanks, 18 pantserwagens en 20 kanonnen.

Tijdens Irakoorlog (2003) werd op een avond gemeld dat middenin een zandstorm 120 Iraakse tanks op de Amerikanen afstevenden. Enkele uren later waren het 14 tanks. De dag erna zou het om 3 tanks gegaan zijn.

Zijn jullie nou nog niet uitgestorven? Copyright © Robbetje®.

1,7 miljard kogels per jaar

Wel of geen oorlog, het Amerikaanse leger verbruikt gemiddeld jaarlijks 1,5 tot 1,7 miljard kogels.