Cijfers liegen niet!

Ontvoerd door aliens

Psychiater dr. John Mack van de Harvard Universiteit (USA), stuurde jaren geleden een lijst met daarop 5 vragen naar 100 000 psychiaters en psychologen. De hulpverleners legden de vragen, die jij hieronder ook kunt beantwoorden, vervolgens voor aan hun patiënten...

Ruimteschip van buitenaardse wezens. Copyright © Robbetje®.

Als je minstens 4 van de 5 vragen met "ja" beantwoordt (een score van 80 procent of hoger), wordt het volgens Mack tijd om in paniek te raken: "Eeek! Je bent ontvoerd door buitenaardse wezens!"

Ruimteschip van buitenaardse wezens. Copyright © Robbetje®.

230 000 Nederlanders ontvoerd

Uit de antwoorden die dr. Mack ontving van 5 947 respondenten maakte hij op dat "ongeveer 100 miljoen mensen, waaronder 4 miljoen Amerikanen en ruim 230 000 Nederlanders, in de afgelopen decennia zijn ontvoerd door buitenaardse wezens."

Astronoom Carl Sagan reageerde laconiek op de uitkomsten van het onderzoek: "Het is wel heel erg vreemd dat de buren niets gemerkt hebben!" Maar dat kon John Mack niet deren. De psychiater had van zijn uitgever al een voorschot van US $ 200 000 onvangen voor zijn boek over "alien abductions".

Buck Rogers in the 25th Century

Alle ellende begon op 19 september 1961. Op die dag werden Barney en Betty Hill, naar eigen zeggen, ontvoerd door aliens. Op beiden werden vervolgens medische experimenten uitgevoerd: bij Barney werd o.a. sperma weggenomen, Betty voelde dat een lange naald in haar buik werd gestoken.

Injectienaald. Copyright © Robbetje®.
Intjectienaald. Copyright © Robbetje®.

De beschrijving die Barney Hill van zijn ontvoerders gaf leek trouwens verdacht veel op de buitenaardse wezens uit een aflevering van "The Outer Limits", die 12 dagen daarvóór op de televisie was uitgezonden. Of zoals een Amerikaans wetenschapper onlangs nog zei: "We can find all the major elements of contemporary UFO abductions in 'Buck Rogers in the 25th Century', a 1930 comic adventure."

Kleine groene mannetjes

Er bestaan dus geen kleine groene mannetjes? Nou... Dr. Sagan geloofde wel degelijk in leven op andere planeten: "Er zijn zo'n 250 miljard sterren in de Melkweg. Zelfs als maar één op de 250 000 sterren een planeet heeft met daarop intelligent leven, praten we toch al over 1 miljoen verschillende samenlevingen!"

Nee, het probleem zit 'm in de afstand... De aarde staat op zo'n 150 miljoen km van de zon. Een space shuttle kon die afstand in 250 dagen overbruggen. Maar de dichtstbijzijnde volgende ster is al 40 682 miljard km van ons verwijderd...

Stel dat de eventuele bewoners van dat zonnestelsel beschikken over een ruimtevaartuig dat de snelheid van het licht benadert. Dan vergt een enkeltje naar de aarde nog altijd minimaal 4,3 jaar. En dat alles om naar de navel van Betty Hill te staren of een paar geinige cirkels in het graan te trekken?