Cijfers liegen niet!

Voortplanting

Italië heeft zo ongeveer het laagste geboortecijfer van de wereld: een Italiaanse vrouw brengt gemiddeld 1,3 kinderen ter wereld. Als dat zo blijft zijn er over 200 jaar helemaal geen Italianen meer.

Gelukkig produceren de zaadballen van een Italiaanse man 72 miljoen spermatozoïden per dag. Daarmee kan in 3,5 (plus daarna natuurlijk nog eens 9) maanden tijd de wereldbevolking worden verdubbeld.

Ooievaar met baby. Copyright © Robbetje®.
Ooievaar met baby. Copyright © Robbetje®.

Weerbarstige werkelijkheid

Volgens de medische wereld is zaadproductie temperatuurafhankelijk. Weg dus met die sexy mannenslips, want een ruime en koele boxershort levert al snel een paar miljoen extra nakomelingen op. Toch?

Helaas, de werkelijkheid is weerbarstiger. Gemiddelde temperatuur van de zaadballen van een man die een strakke slip draagt: 33,6 graden Celsius. En van een man die boxershorts draagt: 33,8 graden Celsius.

Eén, twee of drie ballen

Over ballen gesproken: "Wat hadden Hitler en Napoleon gemeen?" Nee, niet die eindeloze ruzies met de buren; beide heren hadden slechts één testikel.

Eén, twee of zelfs drie ballen, het maakt allemaal niks uit: de werking van het 'apparaat' heeft er echt niet onder te lijden. Of je nou despoot of gewoon burgermannetje bent, de snelheid waarmee je sperma tijdens het klaarkomen wordt geëjaculeerd blijft hetzelfde: zo'n 45 km per uur.