Cijfers liegen niet!

Mannen (3)

30 procent van alle mannen vindt eigen vrouw of vriendin de aardigste persoon die zij kennen. Van alle vrouwen vindt 17 procent eigen man of vriend het aardigst.

Overhemd. Copyright © Robbetje®.

Iets meer dan 55 procent van alle vrouwen vindt het een goed idee als een man op zijn eerste afspraakje een bos bloemen meeneemt. Slechts 28 procent van alle mannen doet dat ook.

Overhemd. Copyright © Robbetje®.

Rond de eeuwwisseling werd aan de mannelijke bezoekers van een huwelijksbeurs gevraagd: "Met wie zou je willen trouwen als het niet je aanstaande is?" Een kleine 70 procent had direct een antwoord klaar: "Anouk of Katja Schuurman." Slechts 1 op de 3 mannen had de ware liefde al gevonden en kon geen ander dan de eigen partner bedenken.

Ga je met me naar bed?

Percentage mannen dat de volgende vragen, als ze gesteld worden door een vreemde maar aantrekkelijke vrouw, met "ja" beantwoordt...

  • "Ga je met me uit?" 50 procent.
  • "Ga je met me mee naar mijn huis?" 69 procent.
  • "Ga je met me naar bed?" 75 procent.

Verreweg de meeste stalkers zijn mannen: slechts 13 procent is vrouw. Eén op de 12 Amerikaanse vrouwen heeft wel eens last van een mannelijke stalker gehad.

Zwarte kat. Copyright © Robbetje®.

5,7 procent is depressief

Als je nieuwe vriendin een kat heeft, zal in 70 procent van alle gevallen haar oordeel over jou afhangen van de wijze waarop jij op haar kat reageert. In bijna 80 procent van alle gevallen hangt haar eindoordeel af van de manier waarop de kat op jou reageert. Percentage vrouwen dat het vriendje buiten de deur zet als die haar katten niet leuk vindt: 78.

Zwarte kat. Copyright © Robbetje®.

Jah, dat vind ik na het lezen van die kattenonzin helemaal niet gek: 5,7 procent van alle Nederlandse mannen is depressief. En dan hebben we het niet over een 'dipje' van een week of twee, maar over kerels die wekenlang ernstige eet- en slaapstoornissen hebben en rondlopen met terugkerende gedachten aan de dood.