Cijfers liegen niet!

Beste redactie

Op 10 mei 2022 schreef Itsme:

"Gaat u ook al meedoen met de grote media misinformatie? En politieke moord?"

"Nee, alleen politieke moord. 😂"

Op 23 maart 2022 schreef Hans:

"Wildplassen, evenals wildpoepen, wordt vanaf 1 maart 2022 beboet met € 150,- excl. € 9,- administratiekosten. Voorbij de gemeentegrens mag het doorgaans wel. En voor de cijferfetisjisten: boetebase code F 185."

Op 14 maart 2022 schreef Hans:

"Die onschuldige opmerking over zelfmoord door cafeïne, maakt dat je medeschuldig in geval dat?"

"Ai! Dan moet dat item over watervergiftiging dus ook offline?"

"Waar leg je de grens? Klopt helemaal. Schrijven we dan ook niet meer over hoge bruggen en nog hogere gebouwen? Voor het overige niets dan lof voor uw vitamientjes."

Op 10 februari 2022 schreef Marja:

"Wat is dat nou voor een belachelijke zin! Maak je eigen atoombom?!? Idioot!"

"Dat kan je ook op een andere manier zeggen."

"In mijn verontwaardiging te snel geschreven. De intentie ervan was: 'Dat is een idiote toevoeging.' Leermomentje voor mij. 😅"

Op 8 februari 2022 schreef Judith:

"IQ verdwijnt bij hersenspoelen en gehoorzaamheid, fysiek ondersteund door vaccins."

"Maar jij bent nu in ieder geval wel goed beschermd tegen corona..."

Op 29 november 2021 schreef Dorien:

"Cijfers liegen niet, maar de vraagstelling kan wel erg gestuurd worden. Zie uw mini enquêtes."

"Eeeh, ja. En je punt is?"

Op 18 november 2021 schreef Hans:

"Nu we zo de mond vol hebben van het milieu en klimaat, misschien dit ook eens meepakken: 'Cats and dogs are responsible for up to 30% of meat environmental impact in the US.'"

"Ja, goed idee. En om precies die reden hebben we dat al eens 'meegepakt'. Op 10 september 2020 in WvdD 5412 om precies te zijn. Toen was jij trouwens al ruim 10 jaar abonnee Hans."

"Oeps, Alzheimer light. 😉"

Op 17 november 2021 schreef Guy:

"Wat is het verschil tussen triljoen en biljoen?"

"6 nullen."

Op 21 september 2021 schreef Sjoerd:

"Van harte gefeliciteerd met je kwart eeuwjubileum!"

Op 21 september 2021 schreef Frans:

"Hartelijk gefeliciteerd met dit zilveren jubileum. Mijn pet af voor al het werk dat je gedaan hebt al die jaren. De nieuwtjes zijn altijd interessant en de multiplechoicevragen en -antwoorden zijn soms hilarisch.

Veel dank voor 't maken van CLN over de vele jaren. Hopelijk moge er nog vele volgen!"

Op 21 september 2021 schreef Peter:

"Van harte proficiat! Geen idee gehad dat ik 25 jaar lang een website dagelijks zou volgen. Dat het wel gebeurd is mag je als een reuze compliment beschouwen!"

Op 21 september 2021 schreef Francis:

"Hartelijk dank voor al die 'weetjes'. Fijn dat jullie er zijn."

Op 21 september 2021 schreef Dieuwer:

"Zooooolang alweer. Wat geweldig! Van harte gefeliciteerd.

Ik denk dat ik al zo'n 15 jaar meelees, misschien wel langer. Maar mijn archief is niet zo goed als dat van jullie. Hartelijk dank voor steeds het WvdD en ik hoop 'm nog lang te mogen ontvangen."

Op 21 september 2021 schreef Robert:

"Wow! Team, gefeliciteerd! 🥂 Ik weet niet precies vanaf welk moment ik lid ben geworden van jullie mailservice, maar ik vermoed meer dan 20 jaar geleden. Elke dag kijk ik weer uit naar jullie mail.

Eigenlijk ben ik best nieuwsgierig wie jullie zijn en hoe jullie werken... Nogmaals gefeliciteerd!🥳"

Op 23 augustus 2021 schreef Ernst:

"Is deze site en zijn content een grapje?"

Op 5 augustus 2021 schreef Bart:

"Bij vuurwapenbezit word elke keer Zwitserland vergeten. Bijna elke Zwitser heeft een wapen; het wapen dat hij gebruikte tijdens zijn dienstplicht. Daarnaast hebben ze nog een paar miljoen 'gewone' burgerwapens. En bijna geen moorden."

"Klopt. Maar dat zijn feitelijk militaire wapens die niet (zoals hier) in een militair depot liggen maar thuis."

Op 27 juli 2021 schreef Duurt:

"In het stukje over temperatuurschalen moet eigenlijk ook staan dat Fahrenheit zijn lichaamstemperatuur op 100 stelde. Hij was toen echter ziek, waardoor 100°F dus op 37,8°C ligt."

Op 26 maart 2021 schreef Hans:

"Ik zie dat de kans dat je een verloren portemonnee terugkrijgt klein is. Doet me denken aan een jaar of 15 terug...

We waren op een popfestival in een héél grote tent (schat een dikke 6 000 man) en mijn zoon was zijn autosleutels kwijt. Bij de infobalie hadden ze nog geen gevonden autosleutels, dus gingen we met z'n vijven zoeken, stappend over een dikke laag plastic drankbekers.

Binnen een mum van tijd vonden we 4 sets autosleutels (niet de onze), een zevental portemonnees en nog een boel aanstekers, T-shirts, kettinkjes met hangers, etc. Die heb ik naar de balie gebracht. Daar waren ondertussen een heleboel portemonnees en autosleutels gebracht. En, ook onze autosleutels zaten erbij. We mochten even zoeken in de ingeleverde autosleutels en met gewoon de bevestiging dat dit ze waren kregen we ze mee.

Tijdens ons zoeken kwam er iemand anders vragen om zijn verloren portemonnee, en die mocht ook zoeken in de 'berg' portemonnees. Hij pakte er een uit en zei: 'Dit is ie!' Hij mocht 'm zo meenemen. Maar hij liet tóch nog even zijn rijbewijs zien aan de medewerker: 'Kijk dit ben ik, zie je?'

Mijn vertrouwen in de mensheid is toen heel erg toegenomen. De meeste mensen deugen!"

"Jah, maar als nét die ene vent die niet deugt zomaar jouw autosleutels had meegekregen..."

Op 17 februari 2021 schreef Sjaak:

"Een gulle gelduitgever gaat zijn euro's tellen van 1 t/m 1 000 000 000. Stel: één cijfer uitspreken duurt gemiddeld 1,5 s. Een werkdag telt 8 uren; een werkweek 5 dagen. Hoe lang doet dit heerschap er over?

217 jaar! Er wordt de laatste dagen met miljarden euro’s makkelijk omgesprongen..."

Op 17 februari 2021 schreef Arie:

"Dat met al die nullen is duidelijk. Maar hoeveel nullen moet ik mij voorstellen als een Engelsman of Amerikaan het heeft over billion?"

"1 Amerikaans/Engelse billion is 1 Nederlandse miljard. Dat zijn dus 9 nullen."

Op 22 januari 2021 schreef Robert:

"Net zoals de f*ckingfact checkers van Facebook zijn jullie ook overtuigd van jullie gelijk en feitjes. Het fascisme (nationaalsocialisme, links, weet je nog) in wederopstanding? (...) Jullie zijn de 'vrijwilligers van de anti-humane politieke agenda'."

Op 6 november 2020 schreef Pieter:

"Is er wel wetenschappelijk bewijs, met collegiale toetsing, waarin door klimaatwetenschappers wordt gesteld dat de aarde wél opwarmt door menselijk handelen?"

"Zucht. Ja."

Op 6 augustus 2020 schreef Steven:

"Die 150 dollar is ook een 'ballpark' getal, en da's ok. Je houdt niet voor mogelijk hoe vaak ik dingen moet lezen als: 'Er passeren elke dag 53 418 mensen in het Sint-Pieterstation' (stond laatst in de krant, niet met dát getal, maar wel een van 5 cijfers). Als er dan op een dag 53 781 mensen passeren, komt er dan een rechtzetting?

Daarom zeg je 53 000, dan weten de mensen dat het niet exact is. Net zoals 150 dollar. Kan 148 zijn, en niemand kan het wat schelen."

"Precies!"

Op 22 juli 2020 schreef Hans:

"Op zich wel grappig dat alternatieve geneeswijzen en verdunnen samen obscuur schijnen te zijn.

Weet je dat medicijnen die in het reguliere circuit ook zijn verdund? Je krijgt nooit 100 procent product. Slechts een paar milligram. Als je zeg maar 5 mg krijgt voorgeschreven dan is 0,005 gram. Homeopatisch verdunnen werkt net zo."

"Eeeh, nee."

Op 7 juni 2020 schreef John:

Ik ben toevallig op jullie site te recht gekomen en stuitte ik op de reactie alcohol test. Ik een onderzoek gestart... Eerst zonder, dan met whisky, dan een dubbele whisky. Om vervolgens (zonder) ook te gaan appen. O.a. het ontgrendelen van m'n telefoon en vervolgens een tekst te gaan appen.

Was mijn stelling dat appen gevaarlijker is dan wat bier op, wat ik al sinds 2016 roep, de wetenschap heeft mij inmiddels ingehaald! De tekst appen: "Schat staat de Bokma koud?" De resultaten van staat dat onderzoek staan binnen kort op Youtube. En mijn stelling dat appen gelijk staat aan 3,8 promille alcohol op! Want iemand met wat bier op stopt tenminste nog voor rood verkeerslicht!"

Op 23 mei 2020 schreef Frederik:

"Virussen bestaan niet. Ze zijn een verzinsel van Louis Pasteur."

"In de invloedssfeer geraakt van een getroebleerde, maar charismatische (sekte)leider? Of gewoon last van terminale Verneinung?"

Op 15 mei 2020 schreef Bauke:

"Op de doorklikpagina van vandaag staat een link naar de oplichterssite m.b.t. bitcoin: 'Bevestigde Jort Kelder nieuws'. Misschien mogelijk die te verwijderen?"

"Oei! Bedankt voor de tip. We hebben inmiddels een klacht ingediend bij de 'advertentieboer'."

Op 16 maart 2020 schreef D.:

"Het virus veroorzaakt een reuze interessante sociale en culturele beweging. Als 'cultuurwetenschapper' (nu ja, dat heb ik gestudeerd, ik werk 'gewoon' in het VO) smul ik ervan. Never waste a good crisis: er komt heel veel goeds uit voort, daarvan ga ik uit."

Op 27 februari 2020 schreef Huts:

"Hutsolflotsel hutsoldeflotselhotsflotshol."

Op 14 januari 2020 schreef Paul:

"'Plegen van zelfmoord' zijn woorden uit een kerk, waar de geestelijkheid beweert dat zelfdoding (of suïcide) moord is en het 'slachtoffer' van de moord in de hel terechtkomt.

Meestal leeft hij trouwens al in een hel. Iemand die niet verder wil leven, pleegt geen moord en is geen 'slachtoffer' van een moordenaar."

Op 18 december 2019 schreef Reza:

"Maar roken is ook werkgelegenheid!"

"Ja, net als verkeersongelukken, oorlog en genocide. Die zorgen ook allemaal voor 'economische groei'."

Op 12 november 2019 schreef Sander:

"Als jullie Trump koppelen met 'de grootste bullshitter van allemaal' zijn jullie naar mijn idee behoorlijk bullshit bezig!"

Op 12 november 2019 schreef Hans:

"Politiek in je aardige site... Heel polariserend en negatief. Ik ben vóór Trump, ondanks de fake 'wow' die altijd over hoge bomen gaat."

Op 5 november 2019 schreef Rick:

"Stelletje linkse klimaatgekkies bij jullie. (...) Stop eens met die linksgekleurde feitjes!"

Op 16 september 2019 schreef Robert:

"Hoe vaak heeft het geregend op Prinsjesdag?"

Op 22 augustus 2019 schreef Frans:

"Wist je dat vrijwel niemand weet hoe groot de kracht van een newton is? Ook mensen met een universitaire opleiding weten het niet!"

Op 29 juli 2019 schreef Catharina:

"Inderdaad denk ik ook niet dat de Romeinen een weekend als zodanig hadden, omdat ik ooit heb gelezen (maar dat kan in historische romans zijn geweest, dus ik weet niet of het helemaal klopt) dat er een andere volgorde was van werkdagen en vrije dagen."

Op 28 mei 2019 schreef Rick:

"Wat een fokking onzin!"

Op 13 februari 2019 schreef Sebastiaan:

"Leuke weetjes, elke dag schik van!"

Op 28 januari 2019 schreef Tamara:

"Morgen WvdD nummer 5 000. Wow! Gefeliciteerd!"

Op 2 november 2018 schreef Jan B.:

"'Cijfers liegen niet' is geweldig handig om mijn vrienden gek mee te maken!"

Op 30 oktober 2018 schreef Frans van B.:

"Lijkt me een geweldige bijeenkomst, helaas ligt Boston niet naast de deur. Wordt alles opgenomen en kan ik het erna op mijn computer zien en horen?"

"Jazeker."

Op 17 oktober 2018 schreef Bert van E.:

"Hallo. Ik weet dat een googol, een 1 met 100 nullen is. Maar wat wordt er nu bedoeld met een ziljoen of ziljard? Zijn dat getallen met een niet nader te beschrijven (oneindig) aantal nullen?"

"Ja. 'Bijzonder grote getallen met een onduidelijk aantal nullen.'"

Op 11 oktober 2018 schreef Cees K.:

"Ben op de een of andere manier de wereldbevolking met bijbehorende telling kwijtgeraakt. Zou u zo vriendelijk willen zijn mij daar opnieuw aan te helpen? Bij voorbaat hartelijk dank!"

Op 5 juli 2018 schreef Hans van Z.:

"Wat een geniepig staatje! Mij bekruipt de argwaan dat jullie opeens subsidie kregen van Erdogan, zijn MB of een order van het ministerie van V&J om het beeld over dieren negatief te kleuren."

Op 26 juni 2018 schreef C.:

"Net gelezen over decibels, wat hoe hard klinkt. Betreffende het debatteren en hard praten van die Tsjechische politicus. Het klinkt ongelooflijk, maar ik weet uit ervaring dat het kan.

Ik denk dat mijn vader de 140 decibel overschreed als hij kwaad was, want dat deed écht pijn aan mijn oren. Hij schreeuwde zo hard, dat ik hem soms niet eens meer kon verstaan. Ik hoorde dan alleen nog lawaai...

Ergens tussen mijn 10e en 12e jaar ontwikkelde ik tinnitus, en ik ben ervan overtuigd dat de oorzaak hier lag. Als u dit feit soms wil verwerken/gebruiken, gelieve mij dan niet met name te noemen."

Op 21 juni 2018 schreef Jan B.:

"Als men de temperatuur in de hemel wil uitrekenen, zou ik denken dat men dan niet eenvoudig 8 x 15 = 120 graden Celcius (t) moet nemen, maar volgens de natuurkunde moet uitgaan van de absolute temperatuur (T) vanaf 0 Kelvin (= minus 273 graden Celcius).

15 graden C = 288 K. 8 x 288 K = 2304 K = 2 031 graden Celcius. Lijkt me niet lekker en wat een CO2-uitstoot! Haha!"

Op 20 juni 2018 schreef Steven U.:

"Hoi!"

"Hoi!"

"Chill een bericht terug!"

Op 12 maart 2018 schreef Dick:

"Vrienden! 20 jaar! Wanneer zijn jullie eigenlijk precíes begonnen?"

"22 jaar Dick."

Op 13 februari 2018 schreef Mac:

"Dus als je 580 krantenbladen hebt volgeschreven zijn er geen atomen meer?"

"Huh?"

Op 29 november 2017 schreef Guido:

"Goede site!"

Op 16 november 2017 schreef Luciën:

"Ik lees altijd met plezier het 'Weetje van de dag'. Al sinds 2001 of zoiets. Waarvoor uitzinnige dank... Het is een beetje stom om daarvoor nu pas iets te laten horen, maar de Baltische Zee, is dat niet de Oostzee?"

"Jazeker."

Op 14 november 2017 schreef Hans:

"Hoe duurder de auto, hoe beroerder ze rijden. Klopt inderdaad."

Op 9 juni 2017 schreef Agnes:

"Statistics, statistics, damned lies! Mijn ervaring is eerder andersom."

Op 3 mei 2017 schreef August:

"Mannen zijn seksisten!"

Op 20 april 2017 schreef Hans:

"Leuk te lezen dat een staking door artsen het sterftecijfer omlaag brengt. Ik geloof daar heilig in.

Ik heb van 1983 tot 1986 in Denemarken gewerkt. In '84 of '85 kwam er een actie door de huisartsen. Ze wilden iets meer geld per consult. Normaal ging de hele betaling via de 'Kommune' en was het dus 'gratis' voor de patiënt. Ze wilden 5 DKr per consult meer, maar de overheid ging hier niet mee akkoord. Toen kregen de patiënten een rekening die ze zelf moesten terugclaimen bij de verzekering (= Kommune).

De actie heeft 3 maanden geduurd. Toen braken de artsen en gaven het op. Het huisartsbezoek was mét (dus niet náár) 85 procent teruggelopen! Ze konden er niet meer van rondkomen. Alles ging terug naar de bestaande situatie en ze leefden nog lang en gelukkig. Conclusie: 'Denen gaan onnodig veel naar de huisarts...'"

Op 30 maart 2017 schreef Marvin:

"Ik vind jullie motto 'cijfers liegen niet' prachtig klinken. Wat ik alleen niet begrijp is waar jullie de genoteerde cijfers vandaan hebben gehaald? Ik zal een voorbeeld nemen... Jullie beweren dat als je een vuurwapen bezit, de kans verdubbelt dat je door iemand wordt neergeschoten. En dat je 3 keer meer kans hebt om zelfmoord te plegen!

Cijfers zijn heel fijn, maar ik kan ook zomaar cijfers geven! Het zou erg fijn zijn als deze cijfers worden onderbouwd met linkjes naar de genoteerde gegevens. Hoe weet ik anders of de cijfers überhaupt van daadwerkelijke statistieken komen? En hoe kan ik bepalen of het onderzoek goed is uitgevoerd? Zonder factoren die de resultaten te veel kunnen beïnvloeden?"

"Heb je de helppagina al eens bekeken?"

Op 21 september 2016 schreef Ad:

"Proficiat met het 20-jarig jubileum! Fijn dat jullie er nog steeds zijn."

Op 21 september 2016 schreef Maarten:

"Congrats! 20 jaar, djiezus, dat is al lang!"

Op 21 september 2016 schreef Tamara:

"Ik ben 20, dus ik ben God?"

Op 21 september 2016 schreef Frans:

"Gefeliciteerd met uw porseleinen jubileum; well done! Niet zeker hoe lang, maar ik heb zeker meer dan 10, misschien wel 15 (?) jaar uw 'weetjes' ontvangen en hoop nog vele jaren meer te krijgen. Een heerlijke, regelmatige, band met Nederland. Hartelijk dank en nogmaals: felicitaties."

Op 21 september 2016 schreef Peter:

"Proficiat met je 20-jarige jubilee! Jij kan wellicht zien wanneer ik me heb ingeschreven? Ik geniet er ondertussen denk ik zo'n 13 à 15 jaar van!"

Op 22 augustus 2016 schreef Ruud:

"Ontzettend leuke site."

Op 16 augustus 2016 schreef Catharina:

"Wat weten ze dat ineens goed, wanneer de allerlaatste ster zal doven. Hebben ze soms alle sterren in het universum geteld c.q. gezien? Dat dacht ik toch niet."

Op 27 juli 2016 schreef Peter:

"Opmerkelijk: seks na het huwelijk! Of zouden ze toch tijdens bedoelen?"

Op 22 juli 2016 schreef Joop:

"De diameter van de aarde is niet ca. 7 000 km maar het dubbele. Wat jullie bedoelen heet de straal (radius)."

"Lees het nog eens Joop."

Op 4 juli 2016 schreef Peter:

"Ik las zojuist uw weetjes over voortplanting. En uw lofprijzingen op de Italiaanse man. Hij zou in 3,5 maanden tijd de wereldbevolking kunnen verdubbelen (nou ja, plus 9 maanden). Wat ik me daarbij wél afvraag is waar hij dan al die vrouwen vandaan haalt die hij daarvoor nodig heeft?"

Op 22 juni 2016 schreef Zara:

"Cijfers liegen wel. Jullie zijn echt raar. Ik wil dat jullie hiermee stoppen."

Op 14 maart 2016 schreef Piet:

"Mag ik mee naar de zonnebank?"

"Op de uitdrukkelijke voorwaarde dat we je niet bloot hoeven te zien Piet!"

Op 10 februari 2016 schreef Jeroen:

"Als ik op die link naar raketten klik, vind ik het leuk dat er ook een warpfactor berekenaar staat. Maar er zijn natuurlijk eigenlijk 2 verschillende warpfactors, namelijk: van de 23ste en de 24ste eeuw..."

"Heb je gezien wie de berekening voor ons doet?"

Op 17 november 2015 schreef Hans:

"I really don't trust statistics much. A man with his head in a hot oven and his feet in a freezer has statistically an average body temperature (Charles Bukowski)."

Op 8 november 2015 schreef Hans:

"Wat kost 1 minuut toespraak in de VN eigenlijk?"

Op 28 oktober 2015 schreef Michiel:

"Op de Maldiven ligt het echtscheidingspercentage op circa 80."

Op 23 oktober 2015 schreef Gijs:

"Wat een oelewapper die zogenaamde professor. Want iedereen weet en voelt aan dat de kans op buitenaards intelligent leven minstens 99,99 procent is!"

Op 30 september 2015 schreef Joël:

"Ik zat dus door de archieven van de lokale krant van mijn dorp te bladeren... Na een tijdje kwam ik bij toeval uit op een pagina met een jongerenrubriek en er stonden een paar websites tussen. Uit nieuwsgierigheid moest ik wel checken of deze sites nog online waren aangezien dat rubriek uit 2001 komt.

Dus tot mijn verbazing bestaat deze site nog steeds, en nu ik eenmaal hier ben aangekomen moet ik wel even een berichtje achterlaten.

Ook toevallig is dat 1998, het jaar dat deze site is opgericht, ook mijn geboortejaar is.

Voor de rest vind ik deze site heel gaaf, met een enorm aantal feiten, weetjes en over het algemeen gewoon interessante informatie. Ik raak alleen best vaak verdwaald door de enorme hoeveelheid pagina's!"

Op 9 september 2015 schreef Hans:

"Hoeveel kost 1 dB geluid van de F-35 ( Joint Strike Fighter)?"

Op 19 augustus 2015 schreef Hans:

"Enig idee hoeveel water er nodig is voor een glas kraanwater in Woensel?"

Op 6 juli 2015 schreef Cuup:

"Het ziet er leuk en uitnodigend uit, die nieuwe site. Wel even wennen maar dat is immer zo. Ga zo door en ik blijf genieten van allerlei triviale weetjes."

Op 6 juli 2015 schreef Tamara:

"Ziet er echt gaaf uit. En leest heerlijk en overzichtelijk."

Op 6 juli 2015 schreef Filip:

"Proficiat met de nieuwe site!"

Op 18 juni 2015 schreef Brent:

"Ik wil mijn geboorte weten."

Op 16 februari 2015 schreef Hans:

"Hoeveel weten jullie over honden die op straat in glas en andere scherpe dingen trappen?"

Op 16 februari 2015 schreef Marc:

"Dit houdt mij reeds dagen bezig en ik weet niet wat ik ermee moet! Tussen slapen en wakker zijn kreeg ik een getal te zien en het bleef een ganse tijd bij mij, het was het getal 3,14 (pi).

Na wat googlen las ik over de pi dag 14 maart en vond ook 22/7 is geen pi . Nu is mijn vader zijn sterfdag 14-03, de geboorte van mijn vriend 14-03 en mijn verjaardag 22-07. Ik denk dat er ook een spirituele betekenis zit achter het getal. Oneindig geboorte, dood... Kan iemand mij verder helpen? Dank!"

Op 6 januari 2015 schreef Nico:

"Meten is weten? In het Sanskriet is het woord 'maya' (betekent illusie) afgeleid van dezelfde stam als het woord voor 'meten'."

"Probeer je ons iets te vertellen Nico?"

Op 5 januari 2015 schreef Reinier:

"Wat in hemelsnaam is de bron van deze onzin? En waarom dit publiceren? Was er even niets zinvollers?"

Op 26 november 2014 schreef Justus:

"Hallo allemaal, ik krijg jullie mails al jaren en wilde graag zeggen dat ik jullie feiten en statistieken en weetjes erg leuk en interessant vind! En dat al jaren met dezelfde kwaliteit (vind ik)."

Op 21 december 2013 schreef Doreen:

"Ik wil jullie prijzen voor de leuke manier van werken met cijfers en de snelle interactie met de lezers. Wanneer ik wel eens een kritische opmerking maakte kreeg ik altijd respons. Leuk, ga zo door!"

Op 20 december 2013 Wesley:

"Wist je dat het versturen van kerst- en nieuwjaarsgroeten al in de middeleeuwen gebeurde? In die tijd werden kersttaferelen aangeboden aan geliefden.

In 1843 werd de eerste kerstkaart, met de tekst 'A merry Christmas and a happy New Year to you', gemaakt door de Engelse tekenaar John Callcott Horsley. Die kaart toonde een kerstviering van een gezin. Rond 1875 werden er massaal kerstkaarten gemaakt en verstuurd. Overal ter wereld is het versturen van kerstgroeten een gebruik!

Daarom wil ik jullie weer bedanken voor een leuk jaar met veel leuke cijfer feitjes. De beste wensen voor 2014 en graag weer tot volgend jaar!"

Op 20 december 2013 schreef Ton:

"Erg bedankt voor alle werk wat je (waarschijnlijk elke dag) verricht! Fijne feestdagen!"

Op 2 december 2013 schreef Sylvia:

"Weer een bevestiging dat je er bij mij niet inkomt. Die natte handdoeken van je in m'n bed hou ik ook niet van."

"Natte handdoeken? Echt? Getverderrie!"

Op 18 november 2013 schreef Willem:

"Voor biologie moet ik een werkstuk maken over de evolutietheorie... Kunnen jullie daarvan wat uitleggen?"

"Als jij nou eens zelf je huiswerk maakt..."

Op 7 oktober 2013 schreef Sylvia:

"Klopt het echt dat vriendelijke werknemers minder verdienen dan onvriendelijke?"

"Ja. Anders zeggen we dat toch niet?"

"Bedankt voor de snelle reactie, dat had ik niet verwacht."

Op 6 Sep 2013 schreef Sylvia:

"Klopt!"

"Godzijdank!"

Op 1 Sep 2013 schreef Jason:

"Hebben jullie ook leuke en interessante weetjes over Slowakije?"

"Sorry, wij hebben alleen hilarische weetjes over Tsjechië."

Op 25 juni 2013 schreef Chris:

"Ik heb inmiddels verschillende bronnen geraadpleegd, zelfs mijn 85 jaar oude vader (getogen in Haarlem), die dat vroeger altijd stellig beweerde. Ik ben tot de conclusie gekomen dat wat jullie aangeven inderdaad de enige juiste informatie is. Excuses voor de verwarring en de verspilde tijd!"

Op 27 mei 2013 schreef Sijme:

"Hahahaha, biljant!"

Op 20 april 2013 schreef Fred:

"Jullie zijn veel beter dan de Quest. Ik heb mijn 10 jaar durend abonnement op Quest meteen opgezegd. Bedankt voor de enorme geldbesparing! Daar kan ik veel andere leuke dingen mee doen."

Op 4 april 2013 schreef Gertjan:

"Leuke en informatieve site. De ochtenden waarop ik 'Cijfers liegen niet!' lees zijn 78 procent beter dan de ochtenden wanneer ik dat niet doe!"

Op 4 januari 2013 schreef R.:

"Langs deze weg wilde ik als verzamelaar van winkelwagenmuntjes u vragen, voor mijzelf en andere personen, of u mijn verzameling zou willen helpen uitbreiden?"

"Huh?"

Op 25 Jul 2012 schreef A.:

"U bent xenofoob en islamofoob want u negeert de multiculturele ondergang van Nederland door daar nooit enig cijfer over te presenteren. Politieke correctheid, dát is de ware islamofobie. Moed om kloten te tonen, dat zijn de ware onderbuikgevoelens."

Op 8 mei 2012 schreef Saskia:

"Deze site is top!"

Op 7 februari 2012 schreef Gwen:

"Leuke en leerzame informatie."

"Sjesus Gwen! Zo klinkt het wel héél erg saai."

Op 12 december 2011 schreef Niels:

"Leuk in elkaar gezet! Petje af."

Op 21 november 2011 schreef Bert:

"Jij bent echt onbetaalbaar!"

Op 18 november 2011 schreef Roos:

"Leuke website! Ik zie hem vandaag voor het eerst. Kun je ook een link naar Facebook maken?"

"Mwah..."

Op 27 oktober 2011 schreef Désirée:

"Kijk, weer zo'n voorbeeld van 'wetenschappelijk' onderzoek waar het eraan ligt welke vraag je gesteld hebt. Ik geloof er namelijk niets van dat er minder gelezen wordt! Méér denk ik juist. Alleen niet op papier en geen romans bijvoorbeeld. Snap je wat ik bedoel?"

"Ja, we snappen wat je bedoelt. En ja, ook wij hebben zo onze twijfels bij al die onderzoeken. Sterker nog, daar hebben we een site over gemaakt!"

"O wat grappig! Ik wilde dit bericht duursturen aan mijn zoon, vervent (want jong) wetenschapsaanhanger die ik steeds probeer aan te tonen dat waarheid niet bestaat en resultaten relatief zijn. Overigens is hij wel meer van de 'harde' wetenschap, maar ook daar hang ik de overtuiging aan dat het 'all in your head' is.

Maar ik heb het bericht per ongeluk naar jullie gestuurd en vind het leuk dat jullie gereageerd hebben. Succes weer met dit mooie project."

Op 26 oktober 2011 schreef Hans:

"Je site is als aardige dagverfrisser en denkertje heel goed."

Op 21 Sep 2011 schreef Daan:

"Leuk verhaal over de geschiedenis van CLN. Jammer dat jullie over de afgelopen 5 jaar niet wat hebben bijgeschreven. Wellicht dat ik dat over 10 jaar kan lezen als jullie 25 jaar in de lucht zijn? Is het trouwens niet tijd om iets te gaan doen met social media?"

Op 20 Sep 2011 schreef Bea:

"Weliswaar geen cijfers maar toch een aardig weetje: via onze voeten verliezen we ongeveer 1 theekopje vocht per dag."

"Ik zie toch echt een cijfer hoor."

Op 8 Jul 2011 schreef Alte:

"Aardige luchtvaartstatistieken: 0 dodelijke ongevallen met commerciële vliegtuigen en helikopters in 2010."

Op 21 juni 2011 schreef Diede:

"Verzin je de feitjes zelf of niet? Klopt geen hout van."

"Ja joh! Weet je dat niet dan? We verzinnen ze ter plekke en pas daarna gaan we kijken of er iets van klopt. En verdomd..."

"Excuus, ik heb het verkeerd gelezen. Te snel conclusies getrokken. Ik heb over het algemeen nog wel eens mijn twijfels bij jullie cijfers, dus vandaar."

Op 20 mei 2011 schreef Sebastiaan:

"Kan je een optie inbouwen om te publiceren op Facebook of iets dergelijks?"

"Mwah..."

Op 15 april 2011 schreef Jan:

"Hoe stop ik ermee?"

"Waar wil je mee stoppen Jan? Blowen? Drinken? Roken? Vrouwen?"

Op 28 maart 2011 schreef Krisie:

"Hee halootjes, saaie sait iel!"

Op 20 maart 2011 schreef Hanne:

"Cool hé!"

Op 26 december 2010 schreef Roel:

"Geniaal!"

Op 23 Sep 2010 schreef Jeroen:

"Ik las net de meest recente column van Luuk Koelman voor Webwereld. Een prima (kritisch) stukje over de bezoekerscijfers van Hyves.

Alleen de afsluitende alinea kwam me erg bekend voor: 'Cijfers liegen niet, zeggen ze wel eens. Maar de waarheid is anders. Die luidt: er zijn drie soorten leugens: leugens, grove leugens en statistieken. Of, zoals iemand ooit tegen me zei: cijfers zijn als bikini's. Ze trekken je aandacht, maar verhullen de essentie.'

"Jah, waar hebben we dat eerder gehoord?"

Op 2 Sep 2010 schreef Hans:

"Ik gebruik 'Cijfers liegen niet!' (CLN) vooral om niet te verdrinken in cijfers. Dat klinkt weliswaar gek, maar CLN helpt op een bepaalde manier gezond relativeren en wijst op belang van eerlijk met cijfers omgaan. Hier en daar vind ik het trouwens wel 'te' als het over tieten en billen gaat...

Heel aardig om in '10-jarig jubileum' te lezen over de manier waarop jullie toen Radio 538 aangepakt hebben. Had onze 'regering' maar dat soort lef ten opzichte van het inhalige bedrijfsleven...

P.S. Ik kon haast niet stoppen met het lezen van de reacties hier. Zéér smakelijk!"

Op 9 Jul 2010 schreef Gert-Jan:

"Hallo, ik wilde graag weten waar jullie al die cijfers vandaan halen? Zijn het bestaande cijfers of verzamelen jullie ze zelf?"

"Het zijn bestaande cijfers die we zelf verzamelen."

Op 28 februari 2010 schreef H.:

"Kijk eens naar het TED-filmpje over statistieken en cijfers. Cijfers liegen niet, alleen de mensen die ze gebruiken kunnen wel wat hulp gebruiken. Dank voor alle leuke e-mails!"

Op 12 november 2009 schreef H.:

"Bedankt voor de leuke cijfertjes elke dag!"

Op 26 mei 2009 schreef Joran:

"Gulser hebt echt geen leven hè? Ge moet ke wa filmkes zetten want nu zijnt te veel cijfers da!"

Op 7 april 2009 schreef P.:

"Heeey beste mensen, ik ben echt heel dom. Enne, ook blond. Maarre leg es uit wat nou de clou van de site is? Ik meen het écht!"

Op 19 februari 2009 schreef Koen:

"Ga zo door. Hoog kwaliteit vermaak is zeldzaam dezer dagen!"

Op 9 februari 2009 schreef Maartje:

"Hallo daar! Ik vond jullie site op zoek naar het getal pi. Wij gaan bij de VPRO een nieuw programma maken en zoeken mensen met een passie of hobby die daar over zouden willen vertellen op tv.

Nou lijkt het ons bijzonder om een cijfersliefhebber te vinden die allerlei weetjes en verhalen heeft over cijfers, of iemand die bijvoorbeeld het getal pi een flink eind kan voorlezen. We zoeken echt iemand met een passie voor cijfers. ik vroeg me af of jullie iemand kennen die daar op tv wellicht over zou kunnen/willen praten. Het is wel belangrijk dat cijfers echt een passie is en men goed kan vertellen wat er voor hem/haar zo bijzonder aan is. Hieronder plak ik de oproep en ik hoop iets van jullie te horen als er interesse is of jullie misschien iemand weten die geschikt zou zijn.

Gezocht: kandidaten voor het nieuwe VPRO televisieprogramma 'De NON'. Wil jij iets met de rest van Nederland delen? Weet je iets dat wij moeten weten? Of kun je iets dat heel Nederland zou moeten zien? De VPRO geeft je uitzendtijd om je passie te laten zien!

'De NON' staat open voor iedereen. Artiesten, activisten, hobbyisten, kenners, liefhebbers, bewonderaars, knutselaars en andere professionals. Iedereen mag meedoen. Tenminste, als je op dit moment een 'Nog Onbekende Nederlander' bent!

De 'Nog Onbekende Nederlander' is een interactief programma waarin iedereen met een talent en/of passie een podium krijgt. Jij staat in onze studio, de camera registreert en thuis kijkt het publiek live mee. De bedoeling is dat jij de aandacht van het publiek zo lang mogelijk weet vast te houden. Vinden ze je niet meer interessant? Sorry, dan is de volgende aan de beurt!

Meld je aan door een e-mail te sturen naar xxxxxxxx@vpro.nl. Vermeld je naam, achternaam (artiestennaam), telefoonnummer, leeftijd en wat je wilt komen doen in onze studio. Geef ook aan waarom je zo graag deze kans wilt benutten."

"Veel passie hier, maar (uiteraard) niemand die aan een VPRO-versie van de 'The Gong Show' wil meedoen..."

"Ik begrijp uw reactie, maar volgens mij was 'The Gong Show' wel wat meer freakshow dan wat wij gaan maken, althans freakshow is zeker niet onze intentie. En ik hoop dan ook niet de indruk te hebben gemaakt dat wij een freakshow gaan maken..."

Op 31 januari 2009 schreef Jan:

"Ik wil toch maar even vertellen hoe blij ik ben met 'Cijfers liegen niet!'. Ik gebruik het regelmatig in mijn klas (5de leerjaar basisschool, groep 7).

Niet alleen voor wiskunde, maar ook voor wereldoriëntatie is het schitterend achtergrondmateriaal. Een dikke proficiat! Doe zo verder!"

Op 2 december 2008 schreef J.:

"Zo, en nu is het eens de hoogste tijd om je de waarheid te zeggen, zonder cijfers, maar toch niet gelogen: 'Hartstikke bedankt voor alle cijfers die ik van je (jullie) mocht ontvangen. Ik geniet erg van alle trivialiteit!'"

Op 21 november 2008 schreef Souhalia:

"Jullie site is de perfectste site die ik ooit heb gezien! Door jullie site heb ik goede punten gekregen. Dank u."

Op 24 oktober 2008 schreef Nele:

"Vind dit een goede site. Maar wel een kleine site. Vind da nie zo erg, want we moeten hier op zijn voor school. Een dikke proficiat en dikke kus voor de makers, Nele."

"Klein?"

Op 30 Sep 2008 schreef Ruben:

"Leuke site! We moesten wat opzoeken voor school, dus jullie site wordt vaak bekeken."

Op 19 Sep 2008 schreef Bram:

"Ik vind jullie site geweldig! Altijd leuke weetjes! Ik ben daarom ook al redelijk lang geabonneerd op de mailinglist. Is er een mogelijkheid om hier te solliciteren als vrijwilliger? Ik zou graag meehelpen met deze site; het maakt eigenlijk niet uit wat!"

Op 24 augustus 2008 schreef John:

"Ik weet niet of julle aan requests doen, maar na het bekijken van de uitslagen van de Olympische Spelen en de daarbij behorende medailespiegel, leek het mij interessant om daar een verhouding op los te laten. Zoals bijv. het aantal inwoners per land (uit hoeveel personen kunnen de beste sporters gekozen worden) en bruto nationaal product (hoeveel wordt er 'verspild' aan sport).

Ik ben geen statisticus, dus ik heb geen idee wat een 'eerlijke' formule zou zijn. En heb niet alle data die er voor nodig is. Dus ik dacht, ik vraag het even aan de cijfersexpert van Nederland..."

"U vraagt, wij draaien."

Op 18 augustus 2008 schreef Peter:

"Ga zo door. Jullie hebben een leuke site!"

Op 15 Jul 2008 schreef Marcel:

"Ik zou mijn 'Cijfers liegen niet!' geen moment kunnen missen!"

Op 12 juni 2008 schreef Pieter:

"Ik las in 'Het Laatste Nieuws' van dinsdag 10 juni jl. dat er een genetisch verschil is van 0,000 2 procent tussen man en vrouw. Dat is even 'klein' als het genetisch verschil tussen mens en muis. Misschien is het niet van elkaar niet wíllen begrijpen, maar elkaar niet kúnnen begrijpen."

"Het (genetisch) verschil tussen mannen en vrouwen even groot als dat tussen muis en mens, namelijk 0,000 2 procent? Dacht het niet! Het verschil tussen mens en chimp bedraagt bijv. 'al' 1,23 procent."

Op 11 juni 2008 schreef Dragan:

"Hoe betrouwbaar zijn jullie cijfers? Wie zijn jullie bronnen?

Ik probeer een beeld te krijgen van de huidige situatie en will ik me hoogstwaarschijnlijk met deze thematiek bezighouden en dan heb ik betrouwbare bronnen nodig."

Op 16 mei 2008 schreef Sanel:

"Kunnen jullie a.u.b. mijn rapportcijfers opsturen?"

Op 21 april 2008 schreef Hans:

"Beste nullemieren, weten jullie mogelijk welke kermisattractie het meest popu is (bots, slinger, spooktent, etc.)? Ik ben nogal benieuwd waar de bots staat in zo'n staatje. Heb de indruk dat mensen graag botsen..."

Op 14 april 2008 schreef Hans:

"Weten jullie het antwoord op de volgende vraag? 'Hoeveel uren daglicht hebben wij hier in Nederland per jaar?' En omgekeerd: 'Hoeveel uren duisternis?'

Ik wil graag, bij benadering, weten hoeveel uren de tuinverlichting brandt, als die een half uur na zonsondergang aan gaat en een half uur voor zonsopkomst uitschakelt."

"Eeeh, je weet dat de aarde in 24 uur één keer om zijn eigen as draait?"

Op 12 april 2008 schreef W.:

"Ik vind jullie site al heel lang erg leuk. Het zou nog sterker zijn als jullie stellige beweringen bevestigd zouden kunnen worden met de nodige links.

Bijvoorbeeld: honden bijten vaker bij volle maan. Fantastische informatie, maar waar kan ik de onderbouwing vinden? Vriendelijke groet en ga zo door, Willem."

Op 31 maart 2008 schreef Frans:

"Waar haalt u het vandaan?!? Altijd weer bij de tijd en interessant. De meest merkwaardige maar ook de meest mondaine onderwerpen weet u tot leven te brengen in cijfers. En dat is knap. Ik kijk ook altijd uit naar mijn Nederlandse mailtjes. 'Keep them coming!'"

Op 26 februari 2008 schreef Dirk:

"Proficiat met de site, super! Ik heb ook nog een vraagje: weet u hoeveel gedachten een mens gemiddeld per dag heeft?"

Op 26 februari 2008 schreef Michael:

"Ik heb een site ontdekt die delen van 'Cijfers liegen niet!' kopieert..."

"Bedankt voor de tip! We hebben inmiddels actie ondernomen."

Op 22 januari 2008 schreef Luc:

"Beste mijnheer/mevrouw, ik geniet al jaren van 'Cijfers liegen niet!' Langs deze weg wil ik je bedanken."

Op 10 Sep 2007 schreef Tim:

"Hey, ik kon het niet laten even op te merken dat ik dit een fantastische site vind! Vooral de extraatjes als wallpapers, quizzen, WvdD en quotes vind ik een leuke toevoeging. Je hebt er een nieuwe bookmark en vaste klant bij!"

Op 30 augustus 2007 schreef Leo:

"Misschien een leuk idee voor een statistiekje: 'Hoe lang duurt gloednieuw?'"

Op 5 Jul 2007 schreef Mathias:

"Wilt u alstublieft het woord 'gezeik' verwijderen? Want dit past niet op deze leuke site. Dankuwel."

"Je bent wel een beetje een zeikerd hoor Mathias."

Op 12 juni 2007 schreef Sanel:

"Mag ik mijn rapportcijfers weten?"

"Van mij wel..."

Op 8 juni 2007 schreef Nick:

"Hoi redactie! Ik heb op school les gehad in audiotechniek (decibel etc.) en heb een leuk weetje ontdekt: 'Een raketlancering klinkt 10 000 000 000 000 keer zo hard als een vallend blad!'"

Op 6 juni 2007 schreef Eric:

"Is 1 000 miljoen niet gewoon één miljard?"

"Ja. En?"

"Haha! Dat dacht ik zomaar, no offence. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ik niet eens kon reply-en op dit adres..."

Op 24 mei 2007 schreef Erik:

"Ik heb weer hartelijk kunnen lachen om de cijfers die niet liegen. Dank."

Op 21 mei 2007 schreef Tijs:

"Ik vind dit een kutsite en ik haat jullie allemaal!"

"Da's cool... Wij haten jou namelijk ook."

Op 27 maart 2007 schreef Sara:

"Leuke site! Ik ben ook al een tijdje lid van jullie mailinglist. Had nog even een grappig weetje...

Mijn vriend heeft een computerbedrijf. Hij zet ook regelmatig computers op Marktplaats. Nu heeft hij iets grappigs ontdekt: voor een computer met een zwarte kast krijgt hij gemiddeld 100 euro méér dan voor een witte met exact dezelfde onderdelen. Zelfs als hij een witte computer met betere onderdelen op Marktplaats zet, krijgt hij voor de zwarte 30 tot 50 procent meer betaald!

Vond het wel grappig, dus dacht: ik laat jullie even weten hoe zwart-wit mensen denken."

Op 16 maart 2007 schreef Reinder:

"Gisteren zag ik de film 'Kicks' met daarin een grap van een meisje die haar vriendje vlak na zijn huwelijksaanzoek zei dat ze geen maagd meer was. Hij helemaal in de war, allerlei verwikkelingen, uiteindelijk vond hij het toch goed en toen zei ze dat het niet zo was en alleen maar een testje of hij wel van haar houdt en dat ze het vanzelfsprekend vond dat hij nog wel maagd was. Zijn hier cijfers over?"

Op 6 maart 2007 schreef Jan:

"Toen ik heden van jullie site af doorlinkte naar een site over de oerknal, kreeg ik Genesis, een of andere christelijke club, op mijn scherm. Die begonnen erover dat Jezus belangrijker is dan de vraag hoe oud het universum is, en meer van dat geleuter waar ik kippevel (of is het kippenvel?) van krijg.

Wat zijn dit voor fratsen? Dat valt me tegen van jullie. Nou ja, laat ik het maar op een kleine vergissing houden."

"Dat 'geleuter' was waarschijnlijk een 'foute' advertentie van Google. En die hoort inderdaad niet op deze site. Stuur me alsjeblieft even de URL..."

"Bedankt voor het snelle antwoord. Ik kan geen URL vinden, want e.e.a. blijkt inmiddels al weer gewijzigd. Maar ik was van het WvdD van vandaag (nummer 2 033) naar 'Beam me up!' gegaan. Daar stond het links onderaan. Op dit moment staat op die plek 'Geschiedenis van de wiskunde'. Ach, we maken er maar geen probleem van en gaan straks rustig slapen..."

Op 6 maart 2007 schreef Fatima:

"Hey! Deze website is leuk!"

Op 15 januari 2007 schreef Shanna:

"Haha, leuke site hoor! Je bent tenminste realistisch..."

Op 5 februari 2007 schreef Lex:

"Leuke enquête. Alle vorige ook, trouwens. Cijfers liegen niet, wat mij betreft is 99,99 procent van alle weetjes ook top! Wat ik eigenlijk bedoel: zo maar eens een groot compliment voor jullie dagelijkse glimlach-lichtpuntjes."

Op 11 januari 2007 schreef K.J.:

"Cijfers liegen alléén wanneer de groep mensen die je hebt onderzocht niet representatief is en het onderzoek onjuist is uitgevoerd."

"Oh ja?"

Op 10 januari 2007 schreef Theo:

"Leuke site! Ik las eens ergens: 'Statistieken zijn net bikini's. Wat ze laten zien is suggestief, wat ze verhullen is essentieel.' Hoe dan ook, veel succes verder met de site!

"Hmmm..."

Op 30 november 2006 schreef Rob:

"Wist je dat de Amsterdamse editie van de Gouden Gids dit jaar 'slechts' 912 pagina's telt? Vorig jaar waren dat er nog 1 496. Dat is een afname van bijna 40 procent! Recessie? Of een stervende Oude Economie?"

Op 28 november 2006 schreef Hans:

"Ik mis een mooi weetje over zintuigelijke handicaps. Doof of blind of allebei. Onder gezondheid vond ik niets.

Ik weet toevallig dat doven gemiddeld veiliger rijden dan horenden omdat ze meer kijken. Dat zal nu nog wel erger zijn, met al die mobieltjes. Want een dove zal wel gek zijn om onder het rijden bijvoorbeeld te sms-en! Veel plezier met jullie mooie site."

Op 24 november 2006 schreef Menno:

"Misschien heel raar hoor, maar waarom zet je een uitleg over de IP-ban op de site? Als je geband ben, kan je dat niet meer lezen!?!"

"Ik speel graag open kaart, er gaat een (enigszins) preventieve werking vanuit én iemand die bijv. op het werk geen toegang heeft kan thuis uitzoeken waarom."

Op 9 november 2006 schreef Tom:

"Hallo! Ik vind dit een supergeile site. Echt waar! Lekker geil. Daar ben ik wel voor in!"

"Nou, eh... Bedankt."

Op 1 november 2006 schreef Tamara:

"Vol verbazing vraag ik mij af hoe je die speciale abonnees voor de interviews vindt. Lezersonderzoek? En wanneer ga je die vragen zelf eens beantwoorden? Vraag 2 en 5 mag je overslaan: we weten uit ervaring wel wanneer je ermee stopt... Leuk trouwens, die historie van Cijfer.net! It brings back memories...

Overigens heb ik de laatste jaren het gevoel dat de weetjes meer vragen oproepen dan beantwoorden. Ik weet (nog) niet of dat aan jou ligt of aan mij. Vooralsnog schat ik in een combi."

Op 30 oktober 2006 schreef Judith:

"Bij de enquêteresultaten staat wel altijd een percentage, maar ik zou eigenlijk ook wel willen weten hoeveel mensen de enquête hebben ingevuld. Dus i.p.v. dat percentage een absoluut getal. Is dat mogelijk? Of is er een reden dat dat bewust niet gedaan wordt? Ben benieuwd naar de reactie!"

"Dat getal staat gewoon online hoor..."

Op 27 oktober 2006 schreef Hans:

"Ik krijg de afbeeldingen bij een bepaald artikel niet te zien. De computer geeft aan dat er oktrooi op de afbeeldingen zit. Wat kan ik doen om de afbeeldingen toch te zien? Bij voorbaat dank voor uw antwoord."

"Oktrooi? Wow! Maar ik ben toch een beetje sceptisch; zou het ook iets anders kunnen zijn?"

Op 13 oktober 2006 schreef Roy:

"Met veel plezier lees ik iedere werkdag het WvdD, geïntrigeerd als dat werkt kijk ik vaak op jullie site voor meer info. Een ding echter viel mij vandaag op...

Nergens zie ik een apart hoofdstuk over (natuur)rampen. Toch een interessant verhaal op zich... Wel zie je bijvoorbeeld iets over bliksem en vulkanen. Her en der dus wat tekst, maar een algemene groep mis ik. Is het wat of wordt het niets? Ben benieuwd hoe snel jullie per mail reageren; gemiddeld duurt het 13 uur 21 minuten en 48 seconden alvorens een e-mail beantwoord wordt."

"Heb je deze pagina (en de bijbehorende database) al eens bekeken?"

Op 10 oktober 2006 schreef Jauke:

"Kwam toevallig op deze website ter voorbereiding op de allereerste Staatsloterijtrekking waarbij ik zelf belanghebbende ben (2 loten gekocht). Ik had gewild dat ik deze site had bezocht vóór de aankoop van 2 loten.

Wat ik verder kwijt wil is de uitermate onderhoudende toon waarop deze site is opgezet en wordt onderhouden (gemodereerd). Klasse! Ik heb me een breuk gelachen door de gekozen vorm van onderkoelde humor. Ga, zo door, ik heb de URL toegevoegd aan mijn favorieten."

Op 21 Sep 2006 schreef Jeroen:

"Gefeliciteerd met jullie jubileum. Privé ontvang ik de nieuwsbrief en zag dat jullie 10 jaar bestaan. Wellicht is het leuk voor een artikel op Webwereld...

Hoeveel abonnees hadden jullie in het begin en hoeveel zijn het er nu? Wat vind je zelf het leukste weetje tot nu toe? Hoe verklaar je het succes van 'Cijfers liegen niet!' en wat zijn de plannen voor de toekomst? Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie!"

Op 21 Sep 2006 schreef Rob:

"Van harte gefeliciteerd met de verjaardag! Krijg sinds 4 mei 2003 iedere dag een 'Weetje van de dag' (WvdD) en ik moet zeggen dat het nog steeds niet verveelt. Ook is de site leuk, soms leerzaam maar vooral grappig. (Er wordt toch al te weinig gelachen in de wereld!) Zal dan ook de volgende 10 jaar iedere dag uitkijken naar een nieuw WvdD."

Op 21 Sep 2006 schreef Diana:

"Gefeliciteerd met jullie 10-jarig bestaan! Ik lees jullie 'Weetje van de dag' iedere dag met veel plezier (heb er ook twee bewaard, die van 13 januari 2003 en van 10 oktober 2005). Bedankt, en op naar de volgende 10 jaar!"

Op 21 Sep 2006 schreef Peter:

"En ik ben vandaag ook precies 10 jaar getrouwd! Proficiat dus aan ons beiden!"

Op 19 Sep 2006 schreef Gladys:

"Kvin deze site supper wa zeg k mega tof veral ver dinge op te zoeke ver et shool ma ja ze we zen dan ok studente e ale ciao bella's en tot de volgende e ciao grtjeuz gldyzjeuuu."

Op 12 Sep 2006 schreef Hugo:

"Ik wil deze site naar iemand anders mailen. Hoe doe ik dat?"

"De hele site? Als je nou eens begint met de URL..."

Op 24 augustus 2006 schreef Kimberly:

"Ik wil graag iedere dag jullie website bij kunnen houden. Daarom mijn vraag: 'Hebben jullie een RSS-feed?'"

"Jazeker."

Op 23 Jul 2006 schreef Petra:

"Elke dag op kantoor lees ik de dagelijkse weetjes weer. Als ik me verveel snuffel ik verder op de site. Nu mis ik alleen iets... Er staat nergens wat over drugs! Lijkt me toch best potentieel omtrent feitjes en nutteloze weetjes.

Is het onderwerp in de maak? Of zijn er andere redenen waarom het er niet bij staat? Vriendelijke groetjes, and keep up the good work! Petra."

Op 28 juni 2006 schreef H.:

"Ik vind het heel fijn. Ik leer bij, het opent de geest, het doet nadenken."

Op 28 juni 2006 schreef Hugo:

"Spijtig, maar omdat ik blind ben kan ik niet reageren. Fijne dag en heel veel succes nog!"

"We hebben de afgelopen maanden veel energie in de site gestopt en het nieuwe ontwerp voldoet helemaal aan de standaard van het World Wide Web Consortium. Dus met de juiste software zou de hele site toegankelijk voor je moeten zijn..."

"Ik bezocht de website nog niet! Dacht, zoals bij de meeste websites, dat het de moeite niet zou lonen. Dit blijkt echter fout van me! Ik ga straks de site bezoeken."

Op 28 juni 2006 schreef Hugo:

"Even al snel gekeken en alles super! Proficiat! Een fijne, onverwachte ervaring. Bedankt!"

Op 28 juni 2006 schreef D.:

"Hartstikke leuke site! Het nieuwe jasje is een verbetering, je weet goed waar je bent en wat je kunt doen/laten. Ziet er nog leuk uit ook!"

Op 16 juni 2006 schreef Paul:

"Lof over 'Cijfers liegen niet!'. Ik zie er iedere dag weer naar uit!"

Op 3 mei 2006 schreef Toine:

"Gewoon even een datum/tijd cijfers opmerking... Morgen is het precies één seconde lang 01:02:03 04-05-06."

"En in Amerika zelfs 2 seconden!"

Op 20 april 2006 schreef Caspar:

"Ik ben redacteur van een gay lifestyle magazine. Ik kwam vandaag voor het eerst in aanraking met jullie website Cijfers.net. Allereerst mijn complimenten, want wat een fantastische site: onderhoudend en informatief, er spreekt humor uit en het is met intelligentie gemaakt.

Dezelfde waarden proberen wij ook voortdurend voor ogen te houden. Het lijkt mij dan ook erg leuk als Cijfers.net voor ons een verhaal van zo'n 4 pagina's zou willen maken met daarin (pak 'm beet) 80 opvallende weetjes over homo's/homoseksualiteit. Of, omdat we 8 keer per jaar verschijnen, is een andere mogelijkheid wellicht om in ieder nummer een soort column te maken waarin telkens een aantal weetjes over homoseksualiteit staan, al dan niet op een Robbetje-toon aan elkaar geschreven. Ik ben benieuwd naar je reactie!"

Op 18 maart 2006 schreef Henk:

"It would be so great if your website was in English! Ik love your site, maar mijn kinderen en kleinkinderen zijn hier in Nieuw-Zeeland geboren en hebben geen interesse in de Nederlandse taal. Ik lees ze de cijfers vaak voor en ze vinden het echt interessant."

Op 16 maart 2006 schreef Jan:

"Door het magazine 'Kijk' opmerkzaam gemaakt van uw website. Best leuk wanneer men een slag om de arm houdt!

Nu mijn vraag: 'Wanneer men uitgaat dat de Homo sapiens 50 000 jaar geleden ontstaan zijn, hoeveel Homo sapiens hebben er in die tijd dan op aarde geleefd tot nu toe?' Ik weet ook wel dat mensachtigen veel langer op de ze planeet rondgewandeld hebben, maar daar gaat het even niet om."

"Naar schatting 80 tot 85 miljard."

Op 28 februari 2006 schreef Ed:

"Geweldige site, erg leuk en informatief tegelijk! Ga zo door."

Op 13 februari 2006 schreef Wouter:

"Misschien is het leuk om op getallen te kunnen zoeken om zo dan bijvoorbeeld feitjes over het getal 17 te kunnen vinden. Ik zou in ieder geval alles over 17 willen weten!"

Op 4 februari 2006 schreef Ben:

"Is het opschrift in de lift (namelijk: 8 personen of 600 kg) statistisch nog houdbaar?"

"Gewicht van een gemiddelde Nederlandse man: 81,3 kg. Gewicht van een gemiddelde Nederlandse vrouw: 68,5 kg (cijfers van 2002). Bij 4 volwassen mannen en 4 volwassen vrouwen in één lift geeft dat een gewicht van 599,2 kg. Kan dus nét, ware het niet dat Nederlanders gemiddeld 1 kg per 3 jaar zwaarder worden... Hele leuke vraag trouwens. Ik zal 'm komende week als WvdD versturen."

Op 19 januari 2006 schreef Irene:

"Elke keer als ik hier weer kom (en dat is zeer regelmatig), ontdek ik weer wat nieuws. Ik vind het nog steeds een super-site! Echt zo'n site om op maandag mee te beginnen... Zodat de hele week niet meer stuk kan. Heerlijk! (Elke dag bij avondeten wordt even het 'Weetje van de dag' besproken.)

Geweldig gewoon, dat er nog veel meer van die cijfertjesgekken rondlopen. Ga alsjeblieft zo door, anders verveel ik me zo op mijn werk!"

Op 16 januari 2006 schreef Tamara:

"Ik heb uw site doorgezocht over het onderwerp leugens. Ik kon daar echter niet veel over vinden. Mijn vraag aan u is of u alle feiten die u over leugens heeft naar mij zou willen sturen, dit in verband met een door mij te schrijven stuk voor de krant over dit onderwerp. Alvast heel erg bedankt."

Op 11 oktober 2005 schreef P.:

"Prachtige site en natuurlijk heel erg bedankt voor deze práchtige site! O ja, even vergeten, dit heb ik natuurlijk al gezegd, maar deze site is gewoon vet chill! Hé, en nog bedankt voor deze prachtige site!"

Op 20 Sep 2005 schreef Serge:

"Super maffe site! Gefeliciteerd! Leuk dat ik nog iets kan leren.

Ik heb wat statistiek en onderzoek nodig over auto-ongelukken die in regen-, ijzel- en sneeuwomstandigheden voorkomen. Dit schat ik nodig te hebben voor een product die ik al 5 jaar aan het ontwikkelen ben en als veiligheid bij verzekeraars kan gebuikt worden om hun premies te verlagen. Enige tips?"

Op 7 Sep 2005 schreef Coert:

"Tijdens de vakantie in Zwitserland een serie suikerzakjes ontdekt die worden uitgegeven door Zuckerfabrik Aarberg. De hele serie heeft als motto 'Statistiken machen das Leben süss'. Als bronnen van de wetenswaardigheden worden o.a. vermeld: Universum Science Center Bremen en Chocosuise.

Ik heb 4 suikerzakjes bewaard en deze vermelden de volgende wetenswaardigheden (de laatste is van de bron Chocosuise):

  1. während unseres Lebens schauwen wir 12 Jahre Fernsehen;
  2. während unseres Lebens schlagen wir 415 Millionen mal die augen auf;
  3. in unserem Leben Küssen wir während 2 Wochen;
  4. während unseres Lebens essen wir 714 kg Schokolade."

Op 22 juni 2005 schreef Wendy:

"Ik erger me dood aan de reclame op tv als je een goede film kijkt. Stel dat we nu allemaal de tv op een ander net zetten tot (met tussentijdse controle) de reclame is afgelopen? We pikken dit allemaal maar, of niet? Leuk idee om hier een poll over te maken?

P.S. Complimenten voor de site!"

Op 13 juni 2005 schreef Jos:

"Gulder fucking wiskundenerds ebde gulder nix beter te doen losers!"

Op 4 juni 2005 schreef Burret:

"Ik vind dit een hele coole site. Vooral dat wereldbevolking ding. Heel erg leuk!"

Op 20 mei 2005 schreef John:

"Tip! RTL 4 Nieuws 00:10 uur gisteravond, over het referendum, vóór of tegen de nieuwe Europese grondwet... 'Van de mensen die nog niet weten wat ze gaan stemmen is een meerderheid tegen de grondwet.' Huh?"

Op 19 april 2005 schreef Ren:

"Als gevolg van het tarot-rekenspelletje van vanochtend loop ik mij al de hele tijd af te vragen of je persoonlijke nummer niet afhangt van de manier waarop je je cijfers optelt. Ik ben 27 maart 1968 geboren; 1968 tellen we op; 1 + 9 + 6 + 8 = 24 plus 27 is 51, plus 3 is 54. 54 = 5 + 4 en dat maakt dan dus 9, de Kluizenaar...

Als ik nu eerst eens 27 'optel' krijg ik 9, plus 3 is 12, plus 24 (het al eerder 'opgetelde' geboortejaartal) is 36. 36 = 3 + 6 = 9...

"Ik heb het ook nog voor een paar andere willekeurige data geprobeerd, en ik kom elke keer op hetzelfde totaal uit, omgeacht in welke volgorde je de cijfers optelt. Kan een wiskundig onderlegd persoon dit zo uitleggen dat ik dat begrijp? Alsjeblieft?"

Op 26 maart 2005 schreef Oeds:

"Ik las onlangs twee (wellicht) bruikbare feitjes voor jullie 'Weetje van de dag'...

Als je alle aardbewoners (6 miljard mensen) zou samenpakken in de Amerikaanse staat Texas, is er slechts een twee keer zo grote bevolkingsdichtheid als in Capelle aan de IJssel. De rest van de aarde is dan dus totaal leeg!

Als je alle moleculen uit een glas water zou vergroten tot zandkorrels dan zou geheel Noord-Amerika onder een 40 cm dikke zandlaag liggen."

Op 7 maart 2005 schreven Saskia en Jessica:

"Wij willen graag de cijfers weten van hoeveel kans je op werk heb als je een volgopleiding doet. Wij hebben de cijfers nodig en dachten mischien kunnen jullie dat voor ons opzoeken. We wachten op uw reactie."

Op 15 februari 2005 schreef Maartje:

"Wist je dat als je de gehele Sahara (8 miljoen vierkante km) afgraaft tot een diepte van 2 m, dat je dan even veel zandkorrels tegenkomt als er atomaire deeltjes zitten in slechts 55,8 gram ijzer?"

Op 29 januari 2005 schreef Leon:

"Gave site! Ga zo door! Vooral de animaties en makkelijke links zijn goed gedaan! Een genot om je op de site te bevinden!"

Op 27 januari 2005 schreef Florenca:

"Jullie zijn gaar! Je hebt niet eens een hele spreekbeurt op je site!"

Op 26 januari 2005 schreef Dave:

"Dit is de meest leuke, interessante, boeiende, pakkende en meest mooie site die ik ooit ben tegengekomen! Wat geweldig, al die weetjes en feitjes! En supercool dat je je kan aanmelden voor een 'Weetje van de dag'. Wat een geweldige site, echt super! Keep up the good work!"

Op 11 januari 2005 schreef Lissa:

"Dit is echt kikke hoor! Dit is megga koel! Maar kunnen jullie niet meer foto's doen van haaien? Dan is het echt vet strak! Nu is het een beetje nurdachtig. Oké, de mzzzl! Doe je best hé! Doeii! Dit is echt een mogole kut saite! De mzzl!"

Op 1 januari 2005 schreef Marianne:

"Door middel van dit mailtje wil ik je even een compliment geven over je site. Interessant en leuk, maar ik vind de opzet ook erg goed, en de consistente en directe schrijfstijl.

Ik kwam op je site omdat ik op zoek was naar cijfers over verkeer in Nederland. Nu moet ik nog op zoek naar cijfers over verkeersveiligheid in China (daar woon ik). Dat zal moeilijk worden... Nou ja, we gaan weer verder. Groetjes! Zai jian, Marianne."

Op 27 december 2004 schreef V.K.M.:

"In de nummerologie begint het begincijfer met nul en niet met één. 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 zijn totaal 10 cijfers. Hierbij kan ik de 0 gelijk maken aan 1. Dit gaat volgens het hoeksteenprincipe ofwel de piramide. Een gezond 2005. Vraag mij als u meer wilt weten?"

Op 3 december 2004 schreef G.T.M.:

"Ik wil erg graag iets meer weten over het thema numerologie."

"Dan moet je bij Jomanda zijn vriend!"

Op 26 november 2004 schreef Elon:

"Kun je mij een stukje schijven please vandaag schijven die ongeveer 5 minuten duurt over een raket die niet gehoorzamen wilt? Bedankt nog!"

"Vind je niet dat je zelf je huiswerk moet maken?"

"Shit je hebt het door!"

Op 18 november 2004 schreef Jeroen:

"Ik was afgelopen maandagavond druk bezig met het opruimen van het puin in mijn huis toen ik een stem op de radio een zekere Robbetje hoorde aankondigen. Ik vermoedde al dat het hier om de illustere Robbetje zou gaan. En jawel hoor... Een bekende stem klonk weldra door de luidsprekers en maakte meteen korte metten met de pretenties van het mij al reeds sinds lange tijd irriterende programma 'De Grootste Nederlander'.

Overigens is je voorspelling dat Nederlanders uiteindelijk op de underdog stemmen toch nog uitgekomen. Want een dag later wisten de media toch te melden dat Willem van Oranje eigenlijk de winnaar was. Misschien valt het met het collectieve korte termijn geheugen van de Nederlanders toch wel mee... Hoewel? Er was juist beweerd dat de uitslag van de verkiezing niet betrouwbaar is, dus waarom zou deze uitspraak dat dan wel zijn? De presentatoren van het programma hadden dat uiteindelijk blijkbaar ook wel door en meldden tussen en neus en lippen door dat het 'maar een spelletje' was. Nu nog wachten tot het op cd-rom uitkomt.

Overigens was de grootste Nederlander tot nu toe Rigardus Rijnhout. Hij is 2 m en 37,5 cm lang geworden. Althans volgens mijn vage bronnen."

Op 15 november 2004 schreef Willem:

"Leuk om een van mijn beste kennissen op de radio te horen spreken. Mijn complimenten voor het feit dat je in dezelfde snelheid van zo'n radioprogramma de vragen direct kunt beantwoorden en ook nog iets zinnigs weet te vertellen zonder uh's of eh's."

Op 14 november 2004 schreef Roos:

"Leuke site! Er moeten alleen wat meer grappige weetjes op..."

Op 17 oktober 2004 schreef Danny:

"Ik vind jullie site tof! Doe zo voort!"

Op 21 Sep 2004 schreef Geke:

"Hartelijk gefeliciteerd met je achtste verjaardag! Dagelijks heb ik plezier van je. Dus ik hoop nog vele jaren! Hartelijke groeten, Geke."

Op 21 Sep 2004 schreef Michiel:

"Gast! Gefeliciteerd met je jubileum! Greetz, Michiel."

Op 17 Sep 2004 schreef Jitske:

"Hey man, een leuke site! Ik kan er wel veel info over krijgen want ik doe er namelijk een werkstuk over. Peace!"

Op 14 augustus 2004 schreef Piet:

"Bedankt voor uw antwoord, daar had ik helemaal niet op gerekend omdat ik verwachtte dat u meer te doen zou hebben dan op alle zin en onzin van lezers te reageren. Leuk dat u er even tijd voor nam."

Op 29 Jul 2004 schreef Lilian:

"Bij Amsterdam Centraal station staan links de trams met kwadraten (of wortels) 4, 9, 16 en 25 (uitzondering 24) en rechts de priemgetallen 1, 2, 5, 13 en 17 (uitzondering 6). Zou hier over nagedacht zijn of is dit puur toeval?

"De klantenservice van het GVB meldt nog diezelfde dag het volgende: 'Wij hebben navraag gedaan bij de betreffende afdeling. Volgens hen is het in het verleden geen bewuste keus geweest, maar toeval dat de tramlijnen met deze cijfers zo tussen links en rechts zijn verdeeld.'"

Op 29 Jul 2004 schreef Geza:

"Is er van al deze weetjes ook een boek(je) verschenen?"

"Wel twee!"

Op 12 Jul 2004 schreef Sjaak:

"Ik mis bij de enquête van 5 juli jl. de vraag of het eeuwige leven misschien niet hier op aarde is, of iets dergelijks..."

Op 30 juni 2004 schreef Bart:

"Hallo, ik zat na te denken over de luchtvervuiling van auto's, en had enkele cijfers gevonden op uw website, maar toen ik deze na wou trekken kon ik ze niet meer vinden. Mijn vragen zijn: 'Hoeveel kg koolmonoxide en kooldioxide produceert een auto gemiddeld per jaar? En hoeveel is die uitstoot gemiddeld per km?' Bij voorbaat dank. Prachtige website, ga zo door!"

Op 28 juni 2004 schreef Johan:

"Beste mensen, als variant op de 'bikini-definitie' is mijn stelling: 'Statistieken zijn de wapens in handen van leugenaars. Als het waarheid zou zijn, zou het simpel de waarheid heten en niet statistiek.' 80 procent van de mensen is van mening dat vooral Maurice er voor gezorgd heeft dat geen hond er meer in gelooft."

Op 22 juni 2004 schreef Niels:

"Uiteindelijk kom ik toch maar bij jou terecht omdat ik het nergens anders kan vinden. Collega en ik hebben een meningsverschil over de hoogte van het gemiddeld jaarinkomen in Nederland in 2004. Hij zegt 19 000 euro ik 25 000 euro. Help ons! Verder prima site, ga zo door!"

Op 8 juni 2004 schreef Maxime:

"Sul!"

"Nou, nou."

"Het spijt mij meneer, maar dat was mijn kleine broer! Exuseert u mij voor dit onbeleefde gedrag!"

Op 2 juni 2004 schreef Jimi:

"Kunnen jullie ook een speciale rubriek over Amerika maken? Want die mensen daar hebben vaak de meest absurde en leukste dingen me cijfers..."

Op 28 mei 2004 schreef Frank:

"Er moet mij toch een ding van het hart. Ik vind het niveau van de inhoud op uw site opvallend zakken. Ik heb er begrip voor dat het ondoenlijk is om iedere dag 'top' te zijn, maar misschien dat u het toch iets op kunt schroeven!?"

"Hebben we het nu over het niveau van de site, de mailinglist of beide?"

"Uhh... Ik denk dat u mij best begrijpt!"

Op 19 mei 2004 schreef Jochem:

"Ik vroeg me af of Rob Oudkerk achter het psynoniem Robbetje schuilt."

"Dacht het niet."

"Toen ik mij vermaakte met zijn column vanmorgen viel het me op dat Rob dezelfde kreten over bikini's gebruikt."

"Ooit al eens politicus op een originele gedachte betrapt?"

Op 27 april 2004 schreef Sjoerd:

"Ik ken ook iemand die zegt dat hij altijd liegt. Ik bedoel iemand die liegt dat hij altijd liegt. Uiteindelijk weet ik het nooit zo goed met types als jullie..."

Op 26 april 2004 schreef Albert:

"Nu pas ontdekt, maar het zal zeker niet mijn laatste bezoekje zijn."

Op 31 maart 2004 schreef Sebastiaan:

"'Cijfers liegen niet!', doe je dat alléén? En is het een hobby?"

Op 31 maart 2004 schreef Daan:

"Na een lange discussie kwamen een paar vrienden en ik er niet uit: 'Wat is de afstand waarmee je kan schrijven met een pen, vulpen of ballpoint?' Een orde van grootte alleen al zou helpen!"

Op 26 maart 2004 schreef Evert:

"Water kookt in Nederland bij 100 graden Celsius. Bij hoeveel graden kookt water op grote hoogte, bijv. op 1 000 of 2 000 meter hoogte in de bergen? Ik heb het idee dat op die hoogte bijv. net gezette koffie kouder is en sneller moet worden opgedronken dan in Nederland. Alvast bedankt voor genomen moeite."

Op 25 maart 2004 schreef Clemens:

"Leuk interview op Radio 2!"

Op 23 maart 2004 schreef Sylvain:

"Weten jullie van waar het puntje op de i komt? In het Nederlands? Met dank, groetjes."

Op 18 maart 2004 schreef Dave:

"Ik vind je site erg mooi maar ik mis nog wat plaatjes van haaien en andere dieren."

Op 16 maart 2004 schreef Ikrame:

"Hallo, ik heb een vraag. Ik heb overal op het internet gezocht, maar ik kan het niet vinden. Misschien dat jullie het wel weten: 'Wat is de kans op een ongeluk?' Het kan een ski-ongeluk zijn, maar ook een busongeluk. Ik hoop dat u mij verder kan helpen. Graag zo snel mogelijk."

Op 29 februari 2004 schreef Fieke:

"Graag méér cijfers over seks en school!"

Op 22 februari 2004 schreef Irene:

"Zomaar... Oppassen voor de razernij!"

"Nou eh, bedankt."

Op 7 januari 2004 schreef Heleen:

"Beste makers van deze site. Graag zou ik contact krijgen in verband met een telefonisch interview voor de uitzending van woensdag 14 januari van DolceVita, KRO radio. Bij voorbaat dank."

Op 5 januari 2004 schreef Erwin:

"Moet je horen, wat betreft de enquete van vandaag ('Wat is volgens jou de beste methode om die oh zo irritante telefonische verkopers de mond te snoeren?'). Ik ben naar de mogelijkheden aan het kijken... Laat ik op dat moment nou net gebeld worden!

De mogelijkheid van het ogenblikje wachten in praktijk gebracht en na 10 minuten de verbinding verbroken. Toeval? Ik denk het niet! Mijn stem gaat naar het ogenblikje."

Op 13 december 2003 schreef Joppe:

"Zijn er ook plaatjes hier op deze site?"

"Als je firewall correct staat afgesteld wel ja..."

Op 8 december 2003 schreef Tijn:

"Ik vraag me af waar ik het boek van 'Cijfers liegen niet!' kan kopen? Via internet of in de boekenwinkel?"

"Kan alle twee."

Op 2 december 2003 schreef Bram:

"Hoe groot is de kans dat ik homo ben? Ik twijfel namelijk sterk aan mijn gevoelens."

"Naar schatting 3 tot 5 procent."

Op 1 december 2003 schreef Martijn:

"Ik was benieuwd of jullie weetjes ook in boekvorm verkrijgbaar zijn?"

"Ja, er bestaat al een boek van deze site en het tweede boek verschijnt in maart of april."

Op 27 november 2003 schreef Mike:

"Ik heb een vraagje. Kan je mij informatie sturen over de normen en waarden van de gabbers? En hoe zij met die normen en waarden omgaan (ethische dimensie)?"

Op 22 november 2003 schreef Oscar:

"Vaak worden woorden als significant en substantieel gebruikt in plaats van harde cijfers. Is er een lijst waarbij deze begrippen gekoppeld worden aan cijfers? Ik ga er bijv. vanuit dat een significante winstgroei gelijk staat aan 5 procent. Alvast bedankt."

"Waarom denk je dat woorden als significant en substantieel gebruikt worden in plaats van harde cijfers? Significant wil alleen maar zeggen dat iets niet aan het toeval is toe te schrijven."

Op 18 november 2003 schreef R.:

"Ik vind dat je deze site helemaal toppie heb gemaakt man (of vrouw natuurlijk). Inderdaad, cijfers liegen niet! Je hebt me geholpen bij een werkstuk en waarschijnlijk een heleboel andere mensen die ff snel wat op willen zoeken. Dus ik vind dat je een toppie site hebt!"

Op 18 november 2003 schreef Annemieke:

"Dit is een gave syt en heel erg leuk! Groetjes, Annemieke."

Op 12 november 2003 schreef Caspar:

"Laatst was er op school een vraag: 'Hoeveel fosfor(zuur) zit er in cola (in mg/l)?' Jammer genoeg kan ik het niet vinden op het internet, maar mischien kunnen jullie mij dit vertellen? Hopelijk is dit niet te veel moeite."

Op 30 oktober 2003 schreef Maarten:

"Tip! Als de datum DD-MM-JJ wordt geschreven, dan is er op 30 november weer een palindroom (30-11-03)!"

Op 8 oktober 2003 schreef Karel:

"Stomme rotsite met leugens!"

Op 8 oktober 2003 schreef Jim:

"Shitsite!"

"Klasgenootje van Karel toevallig?"

Op 30 september 2003 schreef Karisma:

"Gafe site! Echt coooool!"

Op 20 september 2003 schreef Samuel:

"Ik raak altijd in de war als ik veel cijfers zie. Het lijkt dan heel moeilijk. Ik ben niet erg goed in wiskunde. Hoe kan ik zorgen dat ik beter word?"

Op 16 september 2003 schreef Ariël:

"Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel.

Op 15 september 2003 schreef Dick:

"Ik ben van plan een stukje over Cijfers.net in het VARA TV Magazine te schrijven. In dat stukje wil ik natuurlijk ook wat cijfers gebruiken. Ik neem aan dat daar geen bezwaar tegen is?"

Op 8 september 2003 schreef J.L.:

"Ik volg met interesse jullie 'getalletjes'. Ze zijn interessant maar door een volledig gebrek aan bronvermelding zijn vele van de gegevens op dezelfde hoogte te stellen als sommige Ripley's Facts of komende van de waarzegster van een circus...

We geloven graag dat ze allemaal serieus zijn, doch een bronvermelding is echt wel noodzakelijk. Misschien is het mogelijk als u, op specifieke vragen de bron kunt onthullen?"

"Jazeker, maar ze staan ook gewoon op de site."

"Sorry als ik je op je tenen heb getrapt, dat was absoluut niet de bedoeling. Interessante feiten (zonder bron) zijn altijd een beetje dubieus. Ben blij dat die bronnen er zijn; kan nu zonder verdere terughouding genieten van de dolle feiten."

Op 1 september 2003 schreef Barbara:

"Graag zou ik in contact komen met iemand van deze site, in verband met een interview voor RTW West. Ik ben dagelijks telefonisch van 09.00 tot 12.00 uur te bereiken."

Op 27 augustus 2003 schreef Nathalie:

"Ik zou niet graag in een van je statistiekjes komen als een van de mensen die zonder toestemming gebruik maakt van de info op je site...

Daarom vraag ik je nu heel vriendelijk of je akkoord kunt gaan met ons voorstel je website 'Link van de Week' te maken op de site van Marco Borsato? Elke week bespreekt hij een site waarvan hij denkt dat mensen het leuk vinden om te weten."

Op 20 augustus 2003 schreef Aad:

"Ik krijg al ruime tijd jullie 'Weetje van de dag'. Hierover niets dan lof, hartstikke gaaf!

Ik heb een vraag over de enquêtes: 'Is het mogelijk om in plaats van percentages het aantal stemmers weer te geven?' Ik kan de uitslagen van de enquêtes dan verwerken in mijn lessen maatschappijleer. Wordt dat ook een beetje leuker. Groeten van een maatschappijleerdocent."

"Die staan er al. Zie de helppagina."

Op 22 augustus 2003 schreef Patrick:

"Hallo, ik ben eigenlijk op zoek naar de webmaster of iemand die mij meer kan vertellen over Cijfers.net. Het zou zijn voor een onderwerp voor de uitzending van BNN United van vanavond. Ik hoop dat iemand deze mail nog leest voor die tijd."

Op 22 augustus 2003 schreef David:

"Hallo, leuke site zeg! Precies wat ik leuk vind. Maar ik ben zelf op zoek naar een lijstje met de hoogste kerktorens van Nederland (vraag niet waarom). Die kan ik nergens vinden. Weet jij iets?"

Op 20 augustus 2003 schreef Jan:

"Cijfers liegen niet, dat is wel erg simpel gesteld. Mijn ervaring is dat mensen cijfers dusdanig manipuleren dat ze voor hen zo gunstig mogelijk uitvallen. Vooral wetenschappers laten zich daartoe nog al eens verleiden."

"Zou je denken?"

Op 12 augustus 2003 schreef Martin:

"Misschien hebben jullie hier iets aan... De Stelling van Herbrand:

'Als T een theorie is zonder niet-logische axioma's en A een gesloten formule in prenexe normaalvorm in T, dan is A een stelling van T dan en slechts dan als er een quasi-tautologie bestaat die een disjunictie is van instanties van de matrix van AH, waarbij AH de gesloten existentiële formule is die ontstaat door alle universele kwantoren in A te elimineren door middel van Herbrand-functies.'"

"Hartstikke bedankt! Zo'n stelling komt altijd van pas!"

Op 31 Jul 2003 schreef Karin:

"Ik ga elke week op jullie saait. Die is kei cool!"

Op 14 Jul 2003 schreef Arend:

"Alles wat a-sociaal is moet je melden!"

Op 6 Jul 2003 schreef Lide:

"Vandaag gehoord op Radio Drenthe: '6 procent van Nederland is natuur, maar daarvan bestaat éénderde uit wegberm.'"

Op 3 Jul 2003 schreef Erwin:

"Zijn er kosten aan verbonden als ik 'Cijfers liegen niet!' per mail ontvang?"

"Nee. Het 'Weetje van de dag' is helemaal gratis."

Op 17 juni 2003 schreef Danny:

"Ik vind het mooi gedaan, maar ik vind dat je er meer foto's en plaatjes bij moet doen. Verder heb ik niks te klagen. Maar ik wéét dat je het beter kan!"

"Au! Dat doet pijn!"

Op 13 juni 2003 schreef Edmar:

"Het verspreiden van weetjes zonder bronvermelding of referentie leidt mogelijk tot de brede verspreiding van onzin, geruchten en broodje aap verhalen. Als je niet weet of het waar is of waar het vandaan komt is het dus zinloos."

"Heb je de helppagina al eens bekeken?"

Op 4 juni 2003 schreef Sander:

"Gave site! Leuke bijpassende quote: 'The miracle is this: the more we share, the more we have.' Succes."

Op 2 juni 2003 schreef Hans:

"Hallo, ik heb even een vraag. Via jullie e-mailformulier gaat het niet want ik krijg de mededeling: 'Sorry. Can't run from here.' Daarom op deze manier... Ik krijg geen afbeeldingen te zien als ik jullie site open. Ik zie een rood kruisje op de plaats van de afbeelding. Graag zou ik van uw kant willen vernemen hoe ik het kan oplossen."

"De veiligheidsinstellingen van je browser (en/of firewall) staan verkeerd."

Op 27 mei 2003 schreef Jan:

"Jullie liegen wel! Graag zie ik een objectieve website in plaats van deze anti-VS site."

Op 23 mei 2003 schreef Oskar:

"Absoluut complimenten, erg goede site. Ik heb zelf ook een site ontwikkeld en vroeg mij af of je nog inkomsten haalt uit je site, gezien het feit dat je geen banners o.i.d. op je site hebt staan."

Op 13 mei 2003 schreef Nicolyn:

"Kun je, als weetje bijvoorbeeld, achterhalen wat er met de heer Montignac is gebeurd? Is hij nou echt slank gebleven, de rest van zijn leven? En wat is er gebeurd met Dex Dexter, de man met de sexy stem uit Dynasty?"

Op 9 mei 2003 schreef Stef:

"Compliment voor deze pagina's."

Op 28 april 2003 schreef Luke:

"Hallo! Ik heb zomaar ff een ideetje. Is het misschien leuk om een IQ-test op deze website te zetten? Mssls, Luke."

Op 14 april 2003 schreef Herman:

"Wist je dat econoom Philip Green 2 pond belasting per seconde moet betalen? Echt een super site dit!"

Op 8 maart 2003 schreef Marcel:

"Uw opmerking over statistieken is de nagel op de kop!"

Op 26 februari 2003 schreef R.:

"Wat een leuke site, complimenten!"

Op 16 februari 2003 schreef Koen:

"Allereerst wil ik zeggen dat jullie een goede site hebben. Maar nu heb ik een vraagje. Mijn opa vraagt zich nog altijd af hoeveel landen er in totaal in de wereld zijn. Ik heb gezegd dat ik dat wel op het internet zou kunnen vinden. Maar het is me nog niet gelukt. Misschien weten jullie het? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen."

"Dat aantal wil nogal eens veranderen... Surf naar de VN voor de laatste tussenstand."

Op 11 februari 2003 schreef Jaap:

"Ik kreeg mijn biologiecijfer terug van mijn biologiemeester, maar in plaats dat ik een 8,5 kreeg van hem (ik had onderhandeld) kreeg ik een 4, want ik had niet geleerd. Niet terecht dacht ik zo en ik voel me zwaar in de mailing genomen, want het kostte me wel 100 euro."

Op 5 februari 2003 schreef Gijsbert:

"Kunnen jullie ook een pagina maken over hoeveel mensen er in 2050 op de wereld leven? En waar de meeste mensen dan wonen en op welk continent?"

Op 5 februari 2003 schreef Gert:

"Ik heb een cadeaucheque van Novalux van 30 gulden die ik gekregen heb op 13 december 2000. Nu wilde ik deze inwisselen, echter deze wordt geweigerd omdat de geldigheidsdatum (13 december 2001, dus na één jaar) verlopen is. Voor deze cheque is destijds 30 gulden betaald. Mag die nu zomaar zo geweigerd worden? Graag uw mening hierover!"

Op 1 februari 2003 schreef Jaap:

"Gefeliciteerd met de pagina in de Kijk... Voor het geval dat je het nog niet had vernomen, deze staat vol met weetjes van jou. Ik ben een 'die-hard fan' van jou en jouw pagina, dus ik vond dat ik je ff moest feliciteren!"

Op 29 januari 2003 schreef E.:

"Mijn waardering. U blijft geestig!"

Op 28 januari 2003 schreef Eric:

"Heeft u een verklaring voor het feit dat ik geen plaatjes op uw site zie en me niet kan abonneren op de nieuwsbrief?"

"Jazeker, je hebt de veiligheidsinstellingen van je browser (en/of firewall) verkeerd staan."

Op 27 januari 2003 schreef Oscar:

"Ik heb ooit gehoord dat als je een schaakbord neemt en je op het eerste vakje 1 rijstkorrel neerlegt, vervolgens op het tweede 2 korrels, het derde 4, het vierde 8, het vijfde 16 rijstkorrels etc., dat je uiteindelijk te weinig korrels op aarde hebt om het schaakbord te vullen. Klopt dit?"

"Weet jij hoeveel rijstkorrels er op aarde zijn?"

Op 25 januari 2003 schreef Maarten:

"Wilt u een werkstuk of spreekbeurt naar mij toe sturen?"

Op 6 januari 2003 schreef Jaap:

"Goed dat u deze site heeft opgericht! In puber-turbo-taal is dat 'vet cool' of zoiets (ik ben niet helemaal bij zie je)."