Cijfers liegen niet!

Beste redactie

Op 26 juli 2022 schreef Marlies:

"Hoeveel ouderen boven 65 jaar wonen in de wijk Q4 en stadsdeel centrum Venlo?"

"Jah, pfff, uh... Drie? Nee, twee! Eeeh honderd. Tweehonderd?"

Op 10 mei 2022 schreef Itsme:

"Gaat u ook al meedoen met de grote media misinformatie? En politieke moord?"

"Nee, alleen politieke moord. 😂"

Op 23 maart 2022 schreef Hans:

"Wildplassen, evenals wildpoepen, wordt vanaf 1 maart 2022 beboet met € 150,- excl. € 9,- administratiekosten. Voorbij de gemeentegrens mag het doorgaans wel. En voor de cijferfetisjisten: boetebase code F 185."

Op 14 maart 2022 schreef Hans:

"Die onschuldige opmerking over zelfmoord door cafeïne, maakt dat je medeschuldig in geval dat?"

"Ai! Dan moet dat item over watervergiftiging dus ook offline?"

"Waar leg je de grens? Klopt helemaal. Schrijven we dan ook niet meer over hoge bruggen en nog hogere gebouwen? Voor het overige niets dan lof voor uw vitamientjes."

Op 10 februari 2022 schreef Marja:

"Wat is dat nou voor een belachelijke zin! Maak je eigen atoombom?!? Idioot!"

"Dat kan je ook op een andere manier zeggen."

"In mijn verontwaardiging te snel geschreven. De intentie ervan was: 'Dat is een idiote toevoeging.' Leermomentje voor mij. 😅"

Op 8 februari 2022 schreef Judith:

"IQ verdwijnt bij hersenspoelen en gehoorzaamheid, fysiek ondersteund door vaccins."

"Maar jij bent nu in ieder geval wel goed beschermd tegen corona..."

Op 29 november 2021 schreef Dorien:

"Cijfers liegen niet, maar de vraagstelling kan wel erg gestuurd worden. Zie uw mini enquêtes."

"Eeeh, ja. En je punt is?"

Op 18 november 2021 schreef Hans:

"Nu we zo de mond vol hebben van het milieu en klimaat, misschien dit ook eens meepakken: 'Cats and dogs are responsible for up to 30% of meat environmental impact in the US.'"

"Ja, goed idee. En om precies die reden hebben we dat al eens 'meegepakt'. Op 10 september 2020 in WvdD 5412 om precies te zijn. Toen was jij trouwens al ruim 10 jaar abonnee Hans."

"Oeps, Alzheimer light. 😉"

Op 17 november 2021 schreef Guy:

"Wat is het verschil tussen triljoen en biljoen?"

"6 nullen."

Op 21 september 2021 schreef Sjoerd:

"Van harte gefeliciteerd met je kwart eeuwjubileum!"

Op 21 september 2021 schreef Frans:

"Hartelijk gefeliciteerd met dit zilveren jubileum. Mijn pet af voor al het werk dat je gedaan hebt al die jaren. De nieuwtjes zijn altijd interessant en de multiplechoicevragen en -antwoorden zijn soms hilarisch.

Veel dank voor 't maken van CLN over de vele jaren. Hopelijk moge er nog vele volgen!"

Op 21 september 2021 schreef Peter:

"Van harte proficiat! Geen idee gehad dat ik 25 jaar lang een website dagelijks zou volgen. Dat het wel gebeurd is mag je als een reuze compliment beschouwen!"

Op 21 september 2021 schreef Francis:

"Hartelijk dank voor al die 'weetjes'. Fijn dat jullie er zijn."

Op 21 september 2021 schreef Dieuwer:

"Zooooolang alweer. Wat geweldig! Van harte gefeliciteerd.

Ik denk dat ik al zo'n 15 jaar meelees, misschien wel langer. Maar mijn archief is niet zo goed als dat van jullie. Hartelijk dank voor steeds het WvdD en ik hoop 'm nog lang te mogen ontvangen."

Op 21 september 2021 schreef Robert:

"Wow! Team, gefeliciteerd! 🥂 Ik weet niet precies vanaf welk moment ik lid ben geworden van jullie mailservice, maar ik vermoed meer dan 20 jaar geleden. Elke dag kijk ik weer uit naar jullie mail.

Eigenlijk ben ik best nieuwsgierig wie jullie zijn en hoe jullie werken... Nogmaals gefeliciteerd!🥳"

Op 23 augustus 2021 schreef Ernst:

"Is deze site en zijn content een grapje?"

Op 5 augustus 2021 schreef Bart:

"Bij vuurwapenbezit word elke keer Zwitserland vergeten. Bijna elke Zwitser heeft een wapen; het wapen dat hij gebruikte tijdens zijn dienstplicht. Daarnaast hebben ze nog een paar miljoen 'gewone' burgerwapens. En bijna geen moorden."

"Klopt. Maar dat zijn feitelijk militaire wapens die niet (zoals hier) in een militair depot liggen maar thuis."

Op 27 juli 2021 schreef Duurt:

"In het stukje over temperatuurschalen moet eigenlijk ook staan dat Fahrenheit zijn lichaamstemperatuur op 100 stelde. Hij was toen echter ziek, waardoor 100°F dus op 37,8°C ligt."

Op 26 maart 2021 schreef Hans:

"Ik zie dat de kans dat je een verloren portemonnee terugkrijgt klein is. Doet me denken aan een jaar of 15 terug...

We waren op een popfestival in een héél grote tent (schat een dikke 6 000 man) en mijn zoon was zijn autosleutels kwijt. Bij de infobalie hadden ze nog geen gevonden autosleutels, dus gingen we met z'n vijven zoeken, stappend over een dikke laag plastic drankbekers.

Binnen een mum van tijd vonden we 4 sets autosleutels (niet de onze), een zevental portemonnees en nog een boel aanstekers, T-shirts, kettinkjes met hangers, etc. Die heb ik naar de balie gebracht. Daar waren ondertussen een heleboel portemonnees en autosleutels gebracht. En, ook onze autosleutels zaten erbij. We mochten even zoeken in de ingeleverde autosleutels en met gewoon de bevestiging dat dit ze waren kregen we ze mee.

Tijdens ons zoeken kwam er iemand anders vragen om zijn verloren portemonnee, en die mocht ook zoeken in de 'berg' portemonnees. Hij pakte er een uit en zei: 'Dit is ie!' Hij mocht 'm zo meenemen. Maar hij liet tóch nog even zijn rijbewijs zien aan de medewerker: 'Kijk dit ben ik, zie je?'

Mijn vertrouwen in de mensheid is toen heel erg toegenomen. De meeste mensen deugen!"

"Jah, maar als nét die ene vent die niet deugt zomaar jouw autosleutels had meegekregen..."

Op 17 februari 2021 schreef Sjaak:

"Een gulle gelduitgever gaat zijn euro's tellen van 1 t/m 1 000 000 000. Stel: één cijfer uitspreken duurt gemiddeld 1,5 s. Een werkdag telt 8 uren; een werkweek 5 dagen. Hoe lang doet dit heerschap er over?

217 jaar! Er wordt de laatste dagen met miljarden euro’s makkelijk omgesprongen..."

Op 17 februari 2021 schreef Arie:

"Dat met al die nullen is duidelijk. Maar hoeveel nullen moet ik mij voorstellen als een Engelsman of Amerikaan het heeft over billion?"

"1 Amerikaans/Engelse billion is 1 Nederlandse miljard. Dat zijn dus 9 nullen."

Op 22 januari 2021 schreef Robert:

"Net zoals de f*ckingfact checkers van Facebook zijn jullie ook overtuigd van jullie gelijk en feitjes. Het fascisme (nationaalsocialisme, links, weet je nog) in wederopstanding? (...) Jullie zijn de 'vrijwilligers van de anti-humane politieke agenda'."

Op 6 november 2020 schreef Pieter:

"Is er wel wetenschappelijk bewijs, met collegiale toetsing, waarin door klimaatwetenschappers wordt gesteld dat de aarde wél opwarmt door menselijk handelen?"

"Zucht. Ja."

Op 6 augustus 2020 schreef Steven:

"Die 150 dollar is ook een 'ballpark' getal, en da's ok. Je houdt niet voor mogelijk hoe vaak ik dingen moet lezen als: 'Er passeren elke dag 53 418 mensen in het Sint-Pieterstation' (stond laatst in de krant, niet met dát getal, maar wel een van 5 cijfers). Als er dan op een dag 53 781 mensen passeren, komt er dan een rechtzetting?

Daarom zeg je 53 000, dan weten de mensen dat het niet exact is. Net zoals 150 dollar. Kan 148 zijn, en niemand kan het wat schelen."

"Precies!"

Op 22 juli 2020 schreef Hans:

"Op zich wel grappig dat alternatieve geneeswijzen en verdunnen samen obscuur schijnen te zijn.

Weet je dat medicijnen die in het reguliere circuit ook zijn verdund? Je krijgt nooit 100 procent product. Slechts een paar milligram. Als je zeg maar 5 mg krijgt voorgeschreven dan is 0,005 gram. Homeopatisch verdunnen werkt net zo."

"Eeeh, nee."

Op 7 juni 2020 schreef John:

Ik ben toevallig op jullie site te recht gekomen en stuitte ik op de reactie alcohol test. Ik een onderzoek gestart... Eerst zonder, dan met whisky, dan een dubbele whisky. Om vervolgens (zonder) ook te gaan appen. O.a. het ontgrendelen van m'n telefoon en vervolgens een tekst te gaan appen.

Was mijn stelling dat appen gevaarlijker is dan wat bier op, wat ik al sinds 2016 roep, de wetenschap heeft mij inmiddels ingehaald! De tekst appen: "Schat staat de Bokma koud?" De resultaten van staat dat onderzoek staan binnen kort op Youtube. En mijn stelling dat appen gelijk staat aan 3,8 promille alcohol op! Want iemand met wat bier op stopt tenminste nog voor rood verkeerslicht!"

Op 23 mei 2020 schreef Frederik:

"Virussen bestaan niet. Ze zijn een verzinsel van Louis Pasteur."

"In de invloedssfeer geraakt van een getroebleerde, maar charismatische (sekte)leider? Of gewoon last van terminale Verneinung?"

Op 15 mei 2020 schreef Bauke:

"Op de doorklikpagina van vandaag staat een link naar de oplichterssite m.b.t. bitcoin: 'Bevestigde Jort Kelder nieuws'. Misschien mogelijk die te verwijderen?"

"Oei! Bedankt voor de tip. We hebben inmiddels een klacht ingediend bij de 'advertentieboer'."

Op 16 maart 2020 schreef D.:

"Het virus veroorzaakt een reuze interessante sociale en culturele beweging. Als 'cultuurwetenschapper' (nu ja, dat heb ik gestudeerd, ik werk 'gewoon' in het VO) smul ik ervan. Never waste a good crisis: er komt heel veel goeds uit voort, daarvan ga ik uit."

Op 27 februari 2020 schreef Huts:

"Hutsolflotsel hutsoldeflotselhotsflotshol."

Op 14 januari 2020 schreef Paul:

"'Plegen van zelfmoord' zijn woorden uit een kerk, waar de geestelijkheid beweert dat zelfdoding (of suïcide) moord is en het 'slachtoffer' van de moord in de hel terechtkomt.

Meestal leeft hij trouwens al in een hel. Iemand die niet verder wil leven, pleegt geen moord en is geen 'slachtoffer' van een moordenaar."

Op 18 december 2019 schreef Reza:

"Maar roken is ook werkgelegenheid!"

"Ja, net als verkeersongelukken, oorlog en genocide. Die zorgen ook allemaal voor 'economische groei'."

Op 12 november 2019 schreef Sander:

"Als jullie Trump koppelen met 'de grootste bullshitter van allemaal' zijn jullie naar mijn idee behoorlijk bullshit bezig!"

Op 12 november 2019 schreef Hans:

"Politiek in je aardige site... Heel polariserend en negatief. Ik ben vóór Trump, ondanks de fake 'wow' die altijd over hoge bomen gaat."

Op 5 november 2019 schreef Rick:

"Stelletje linkse klimaatgekkies bij jullie. (...) Stop eens met die linksgekleurde feitjes!"

Op 16 september 2019 schreef Robert:

"Hoe vaak heeft het geregend op Prinsjesdag?"

Op 22 augustus 2019 schreef Frans:

"Wist je dat vrijwel niemand weet hoe groot de kracht van een newton is? Ook mensen met een universitaire opleiding weten het niet!"

Op 29 juli 2019 schreef Catharina:

"Inderdaad denk ik ook niet dat de Romeinen een weekend als zodanig hadden, omdat ik ooit heb gelezen (maar dat kan in historische romans zijn geweest, dus ik weet niet of het helemaal klopt) dat er een andere volgorde was van werkdagen en vrije dagen."

Op 28 mei 2019 schreef Rick:

"Wat een fokking onzin!"

Op 13 februari 2019 schreef Sebastiaan:

"Leuke weetjes, elke dag schik van!"

Op 28 januari 2019 schreef Tamara:

"Morgen WvdD nummer 5 000. Wow! Gefeliciteerd!"

Op 2 november 2018 schreef Jan B.:

"'Cijfers liegen niet' is geweldig handig om mijn vrienden gek mee te maken!"

Op 30 oktober 2018 schreef Frans van B.:

"Lijkt me een geweldige bijeenkomst, helaas ligt Boston niet naast de deur. Wordt alles opgenomen en kan ik het erna op mijn computer zien en horen?"

"Jazeker."

Op 17 oktober 2018 schreef Bert van E.:

"Hallo. Ik weet dat een googol, een 1 met 100 nullen is. Maar wat wordt er nu bedoeld met een ziljoen of ziljard? Zijn dat getallen met een niet nader te beschrijven (oneindig) aantal nullen?"

"Ja. 'Bijzonder grote getallen met een onduidelijk aantal nullen.'"

Op 11 oktober 2018 schreef Cees K.:

"Ben op de een of andere manier de wereldbevolking met bijbehorende telling kwijtgeraakt. Zou u zo vriendelijk willen zijn mij daar opnieuw aan te helpen? Bij voorbaat hartelijk dank!"

Op 5 juli 2018 schreef Hans van Z.:

"Wat een geniepig staatje! Mij bekruipt de argwaan dat jullie opeens subsidie kregen van Erdogan, zijn MB of een order van het ministerie van V&J om het beeld over dieren negatief te kleuren."

Op 26 juni 2018 schreef C.:

"Net gelezen over decibels, wat hoe hard klinkt. Betreffende het debatteren en hard praten van die Tsjechische politicus. Het klinkt ongelooflijk, maar ik weet uit ervaring dat het kan.

Ik denk dat mijn vader de 140 decibel overschreed als hij kwaad was, want dat deed écht pijn aan mijn oren. Hij schreeuwde zo hard, dat ik hem soms niet eens meer kon verstaan. Ik hoorde dan alleen nog lawaai...

Ergens tussen mijn 10e en 12e jaar ontwikkelde ik tinnitus, en ik ben ervan overtuigd dat de oorzaak hier lag. Als u dit feit soms wil verwerken/gebruiken, gelieve mij dan niet met name te noemen."

Op 21 juni 2018 schreef Jan B.:

"Als men de temperatuur in de hemel wil uitrekenen, zou ik denken dat men dan niet eenvoudig 8 x 15 = 120 graden Celcius (t) moet nemen, maar volgens de natuurkunde moet uitgaan van de absolute temperatuur (T) vanaf 0 Kelvin (= minus 273 graden Celcius).

15 graden C = 288 K. 8 x 288 K = 2304 K = 2 031 graden Celcius. Lijkt me niet lekker en wat een CO2-uitstoot! Haha!"

Op 20 juni 2018 schreef Steven U.:

"Hoi!"

"Hoi!"

"Chill een bericht terug!"

Op 12 maart 2018 schreef Dick:

"Vrienden! 20 jaar! Wanneer zijn jullie eigenlijk precíes begonnen?"

"22 jaar Dick."

Op 13 februari 2018 schreef Mac:

"Dus als je 580 krantenbladen hebt volgeschreven zijn er geen atomen meer?"

"Huh?"

Op 29 november 2017 schreef Guido:

"Goede site!"

Op 16 november 2017 schreef Luciën:

"Ik lees altijd met plezier het 'Weetje van de dag'. Al sinds 2001 of zoiets. Waarvoor uitzinnige dank... Het is een beetje stom om daarvoor nu pas iets te laten horen, maar de Baltische Zee, is dat niet de Oostzee?"

"Jazeker."

Op 14 november 2017 schreef Hans:

"Hoe duurder de auto, hoe beroerder ze rijden. Klopt inderdaad."

Op 9 juni 2017 schreef Agnes:

"Statistics, statistics, damned lies! Mijn ervaring is eerder andersom."

Op 3 mei 2017 schreef August:

"Mannen zijn seksisten!"

Op 20 april 2017 schreef Hans:

"Leuk te lezen dat een staking door artsen het sterftecijfer omlaag brengt. Ik geloof daar heilig in.

Ik heb van 1983 tot 1986 in Denemarken gewerkt. In '84 of '85 kwam er een actie door de huisartsen. Ze wilden iets meer geld per consult. Normaal ging de hele betaling via de 'Kommune' en was het dus 'gratis' voor de patiënt. Ze wilden 5 DKr per consult meer, maar de overheid ging hier niet mee akkoord. Toen kregen de patiënten een rekening die ze zelf moesten terugclaimen bij de verzekering (= Kommune).

De actie heeft 3 maanden geduurd. Toen braken de artsen en gaven het op. Het huisartsbezoek was mét (dus niet náár) 85 procent teruggelopen! Ze konden er niet meer van rondkomen. Alles ging terug naar de bestaande situatie en ze leefden nog lang en gelukkig. Conclusie: 'Denen gaan onnodig veel naar de huisarts...'"

Op 30 maart 2017 schreef Marvin:

"Ik vind jullie motto 'cijfers liegen niet' prachtig klinken. Wat ik alleen niet begrijp is waar jullie de genoteerde cijfers vandaan hebben gehaald? Ik zal een voorbeeld nemen... Jullie beweren dat als je een vuurwapen bezit, de kans verdubbelt dat je door iemand wordt neergeschoten. En dat je 3 keer meer kans hebt om zelfmoord te plegen!

Cijfers zijn heel fijn, maar ik kan ook zomaar cijfers geven! Het zou erg fijn zijn als deze cijfers worden onderbouwd met linkjes naar de genoteerde gegevens. Hoe weet ik anders of de cijfers überhaupt van daadwerkelijke statistieken komen? En hoe kan ik bepalen of het onderzoek goed is uitgevoerd? Zonder factoren die de resultaten te veel kunnen beïnvloeden?"

"Heb je de helppagina al eens bekeken?"

Op 21 september 2016 schreef Ad:

"Proficiat met het 20-jarig jubileum! Fijn dat jullie er nog steeds zijn."

Op 21 september 2016 schreef Maarten:

"Congrats! 20 jaar, djiezus, dat is al lang!"

Op 21 september 2016 schreef Tamara:

"Ik ben 20, dus ik ben God?"

Op 21 september 2016 schreef Frans:

"Gefeliciteerd met uw porseleinen jubileum; well done! Niet zeker hoe lang, maar ik heb zeker meer dan 10, misschien wel 15 (?) jaar uw 'weetjes' ontvangen en hoop nog vele jaren meer te krijgen. Een heerlijke, regelmatige, band met Nederland. Hartelijk dank en nogmaals: felicitaties."

Op 21 september 2016 schreef Peter:

"Proficiat met je 20-jarige jubilee! Jij kan wellicht zien wanneer ik me heb ingeschreven? Ik geniet er ondertussen denk ik zo'n 13 à 15 jaar van!"

Op 22 augustus 2016 schreef Ruud:

"Ontzettend leuke site."

Op 16 augustus 2016 schreef Catharina:

"Wat weten ze dat ineens goed, wanneer de allerlaatste ster zal doven. Hebben ze soms alle sterren in het universum geteld c.q. gezien? Dat dacht ik toch niet."

Op 27 juli 2016 schreef Peter:

"Opmerkelijk: seks na het huwelijk! Of zouden ze toch tijdens bedoelen?"

Op 22 juli 2016 schreef Joop:

"De diameter van de aarde is niet ca. 7 000 km maar het dubbele. Wat jullie bedoelen heet de straal (radius)."

"Lees het nog eens Joop."

Op 4 juli 2016 schreef Peter:

"Ik las zojuist uw weetjes over voortplanting. En uw lofprijzingen op de Italiaanse man. Hij zou in 3,5 maanden tijd de wereldbevolking kunnen verdubbelen (nou ja, plus 9 maanden). Wat ik me daarbij wél afvraag is waar hij dan al die vrouwen vandaan haalt die hij daarvoor nodig heeft?"

Op 22 juni 2016 schreef Zara:

"Cijfers liegen wel. Jullie zijn echt raar. Ik wil dat jullie hiermee stoppen."

Op 14 maart 2016 schreef Piet:

"Mag ik mee naar de zonnebank?"

"Op de uitdrukkelijke voorwaarde dat we je niet bloot hoeven te zien Piet!"

Op 10 februari 2016 schreef Jeroen:

"Als ik op die link naar raketten klik, vind ik het leuk dat er ook een warpfactor berekenaar staat. Maar er zijn natuurlijk eigenlijk 2 verschillende warpfactors, namelijk: van de 23ste en de 24ste eeuw..."

"Heb je gezien wie de berekening voor ons doet?"

Op 17 november 2015 schreef Hans:

"I really don't trust statistics much. A man with his head in a hot oven and his feet in a freezer has statistically an average body temperature (Charles Bukowski)."

Op 8 november 2015 schreef Hans:

"Wat kost 1 minuut toespraak in de VN eigenlijk?"

Op 28 oktober 2015 schreef Michiel:

"Op de Maldiven ligt het echtscheidingspercentage op circa 80."

Op 23 oktober 2015 schreef Gijs:

"Wat een oelewapper die zogenaamde professor. Want iedereen weet en voelt aan dat de kans op buitenaards intelligent leven minstens 99,99 procent is!"

Op 30 september 2015 schreef Joël:

"Ik zat dus door de archieven van de lokale krant van mijn dorp te bladeren... Na een tijdje kwam ik bij toeval uit op een pagina met een jongerenrubriek en er stonden een paar websites tussen. Uit nieuwsgierigheid moest ik wel checken of deze sites nog online waren aangezien dat rubriek uit 2001 komt.

Dus tot mijn verbazing bestaat deze site nog steeds, en nu ik eenmaal hier ben aangekomen moet ik wel even een berichtje achterlaten.

Ook toevallig is dat 1998, het jaar dat deze site is opgericht, ook mijn geboortejaar is.

Voor de rest vind ik deze site heel gaaf, met een enorm aantal feiten, weetjes en over het algemeen gewoon interessante informatie. Ik raak alleen best vaak verdwaald door de enorme hoeveelheid pagina's!"

Op 9 september 2015 schreef Hans:

"Hoeveel kost 1 dB geluid van de F-35 ( Joint Strike Fighter)?"

Op 19 augustus 2015 schreef Hans:

"Enig idee hoeveel water er nodig is voor een glas kraanwater in Woensel?"

Op 6 juli 2015 schreef Cuup:

"Het ziet er leuk en uitnodigend uit, die nieuwe site. Wel even wennen maar dat is immer zo. Ga zo door en ik blijf genieten van allerlei triviale weetjes."

Op 6 juli 2015 schreef Tamara:

"Ziet er echt gaaf uit. En leest heerlijk en overzichtelijk."

Op 6 juli 2015 schreef Filip:

"Proficiat met de nieuwe site!"

Op 18 juni 2015 schreef Brent:

"Ik wil mijn geboorte weten."

Op 16 februari 2015 schreef Hans:

"Hoeveel weten jullie over honden die op straat in glas en andere scherpe dingen trappen?"

Op 16 februari 2015 schreef Marc:

"Dit houdt mij reeds dagen bezig en ik weet niet wat ik ermee moet! Tussen slapen en wakker zijn kreeg ik een getal te zien en het bleef een ganse tijd bij mij, het was het getal 3,14 (pi).

Na wat googlen las ik over de pi dag 14 maart en vond ook 22/7 is geen pi . Nu is mijn vader zijn sterfdag 14-03, de geboorte van mijn vriend 14-03 en mijn verjaardag 22-07. Ik denk dat er ook een spirituele betekenis zit achter het getal. Oneindig geboorte, dood... Kan iemand mij verder helpen? Dank!"

Op 6 januari 2015 schreef Nico:

"Meten is weten? In het Sanskriet is het woord 'maya' (betekent illusie) afgeleid van dezelfde stam als het woord voor 'meten'."

"Probeer je ons iets te vertellen Nico?"

Op 5 januari 2015 schreef Reinier:

"Wat in hemelsnaam is de bron van deze onzin? En waarom dit publiceren? Was er even niets zinvollers?"

Volgende pagina...