Cijfers liegen niet!

Kussen

65 procent van alle mannen en vrouwen kantelt het hoofd naar rechts voordat ze hun partner op de mond kussen. Je allereerste kus heeft vrijwel zeker meer indruk op je gemaakt dan het verlies van je maagdelijkheid: de meeste mensen herinneren zich tot wel 90 procent van alle details.

Als je elkaar 10 seconden op de mond kust wissel je een slordige 80 miljoen bacteriën uit.

Een gemiddelde vrouw heeft 22 uiteenlopende mannen gekust voordat ze haar grote liefde tegen het lijf loopt. Een doorsnee man heeft 23 verschillende vrouwen gekust voordat hij zijn grote liefde ontmoet.

Pijl van Cupido. Copyright © Robbetje®.
Pijl van Cupido. Copyright © Robbetje®.

Kusje voor het slapen gaan?

Volgens onderzoekers van Boise State University (USA) heeft 45 procent van alle vrouwen wel eens een andere vrouw op de mond gekust.

1 op de 3 vrouwen heeft het wel eens meegemaakt. Dat alle interesse voor die onweerstaanbaar aantrekkelijke man na de eerste kus ineens helemaal verdwenen was.

Volgens een Amerikaanse datingsite heeft een gemiddelde Amerikaanse vrouw 29 verschillende mannen gekust voordat ze in het huwelijksbootje stapt.

Niet meer dan 20 procent van alle gehuwden kust elkaar als ze gaan slapen. Percentage jonge vrouwen (18 tot 24 jaar) dat hun partner 's ochtends pas wil kussen nadat die zijn tanden gepoetst heeft: 55. Percentage mannen (in dezelfde leeftijdsgroep) dat er net zo over denkt: 66.