Cijfers liegen niet!

Kinderen (1)

De mens is een van de minst vruchtbare 'dieren': slechts 1 op de 6 menselijke zwangerschappen haalt de 8 weken. Desondanks wordt wereldwijd 1 op de 4 meisjes voor het 19de levensjaar moeder.

Urk heeft het hoogste geboortecijfer

Jack in the Box. Copyright © Robbetje®.

Om de Nederlandse bevolking op het huidige peil te houden moet een vrouw gemiddeld 2,1 kinderen krijgen. In werkelijkheid krijgen Nederlandse vrouwen gemiddeld 1,7 kinderen.

Jack in de Box. Copyright © Robbetje®.

Het gemiddelde geboortecijfer in Nederland bedraagt 10,8. kinderen per 1 000 inwoners. De gemeente Urk heeft met 21,0 kinderen het hoogste geboortecijfer; de gemeente Bergen in Noord-Holland met 5,5 kinderen per 1 000 inwoners het laagste.

Totaal gewicht van alle wegwerpluiers die in een jaar door Nederlandse baby's worden volgepoept: een kleine 180 000 ton.

Genetische manipulatie

Met een gemiddelde leeftijd van bijna 30 jaar bij de geboorte van het eerste kind, zijn Nederlandse moeders zo ongeveer de oudste mama's van Europa.

Zo'n 3 tot 6 procent van alle Nederlandse baby's 'mislukt'. Ze worden geboren met een lichamelijk en/of geestelijk gebrek. Soms ernstig, maar meestal minder erg, zoals bijvoorbeeld een scheef vingerkootje.

Percentage ouders dat gebruik zou maken van genetische manipulatie als dat mooiere en/of slimmere kindertjes zou opleveren: 42.

Bidden helpt

Speelblok. Copyright © Robbetje®.

Als echt helemaal niets meer werkt kan je je altijd nog tot god wenden. Uit onderzoek van de Columbia University (USA) blijkt namelijk dat het succes van in-vitrofertilisatie (IVF) met 100 procent toeneemt als er voor de betrokken vrouwen gebeden wordt.

Speelblok. Copyright © Robbetje®.

Elbert Dijkgraaf, de optimistische oud-voorzitter van de SGP-jongeren in een interview: "Als het aantal kinderen van de SGP-aanhang blijft groeien zoals nu, dan heeft de SGP binnen 100 jaar meer dan 50 procent van alle zetels in het parlement veroverd."