Cijfers liegen niet!

20 jaar WvdD

Op 2 november 2018 bestond onze dagelijkse mailinglist, het "Weetje van de dag" (WvdD), precies 20 jaar. Reden voor een feestje...

Zeefdruk van Akiyo

Op de verjaardag van het WvdD verlootten we onder abonnees een handgemaakte, gesigneerde en genummerde zeefdruk met een afbeelding van Akiyo in de stijl van Roy Lichtenstein.

Zeefdruk van Akiyo.

De prent ging uiteindelijk naar Edwin. Een prestatie van formaat, aangezien de kans op winst slechts 0,11 procent was.

Lezing van Arnoud Boot

Later die maand wisten we, samen met Studium Generale van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), prof. dr. Arnoud Boot te strikken voor een lezing over de zin en onzin van cijfers en statistieken.

Boot is hoogleraar Ondernemingsfinanciering en Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en raadslid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hieronder kan je zijn verhaal, in een auditorium vol met WvdD-abonnees en TU/e-studenten, terugluisteren.

Om de privacy van de deelnemers te beschermen is de discussie ná de lezing verwijderd.

Nieuw cijfersboekje

We sloten onze 'jubelmaand' af met een gloednieuw boekje: "Cijfers zijn als whisky".

Direct na de lezing van Arnoud Boot vonden 3 bezoekers een gratis exemplaar onder hun stoel. De dag erna verlootten we nog eens 5 exemplaren onder WvdD-abonnees. Arris, Ilse, Mark, Matthias en Rick waren de gelukkige winnaars.