Cijfers liegen niet!

10 jaar Cijfers.net (4)

Vorige pagina...

1 maart 2002

Een uitgebreid artikel over "Cijfers liegen niet!" (CLN) dat op maandag 25 februari 2002 in de Telegraaf was verschenen kreeg een onverwacht staartje...

Op 1 maart 2002 schreef Uitgeverij Bzztôh:

"Ik las het artikel in de Telegraaf over uw site. Het is leuk wat u doet. "Facts for Fun" heet het genre in de VS. In dat genre hebben wij nogal wat boeken uitgegeven. Ik vroeg mij af of wij eens kunnen praten over een boek met een keuze uit de feiten die u heeft verzameld. Ik hoop van u te horen."

Ruim 3 weken daarna, op maandag 25 maart 2002, werd het contract voor het eerste cijfersboek getekend.

2 april 2002

Een maand later was het tweede samenwerkingverband een feit: CLN en de AVRO tekenden een contract dat de publieke omroep het recht gaf om de content van CLN te gebruiken op radio en televisie.

Radio 3FM 'shock jock' Giel Beelen (toen nog in dienst bij de AVRO) was er als de kippen bij: hij nam het "Weetje van de dag" (WvdD) op in zijn dagelijkse radioprogramma.

Op deze website is dinsdag de drukste dag van de week (17,3 procent van alle weekbezoekers). De drukste tijd van de dag ligt tussen 11:00 en 12:00 uur (9,9 procent van alle dagbezoekers).

6 mei 2002

Normaal verschijnt er iedere 2 weken een nieuwe enquête op deze site. Maar na de moord op Pim Fortuyn werd de frequentie heel even opgeschroefd.

Op de dag na de moord, op dinsdag 7 mei, luidde de vraag: "Moeten we, na de moord op Fortuyn, de verkiezingen van 15 mei a.s. uitstellen?" 52 procent antwoordde "nee"; 48 procent antwoordde "ja".

3 dagen daarna, op 10 mei, ging de tweede enquête over (de nasleep van de moord op) Fortuyn online: "De verkiezingen gaan definitief door. Moet dan ook de verkiezingscampagne hervat worden?" 61,8 procent zei "ja"; 38,2 procent zei "nee".

2 december 2002

Nét voor Sinterklaas verscheen het eerste cijfersboek: "Cijfers liegen niet!". De officiële lancering van het boek vond in de (hele) vroege ochtend van maandag 2 december plaats in het radioprogramma van Giel Beelen.

Cijfers liegen niet! Copyright © Robbetje®.

19 december 2002

Het e-Depot van de Koninklijke Bibliotheek (KB) bestond eind 2002 eigenlijk nog niet. Maar een medewerker van de KB nam toch alvast een abonnement op het WvdD "om het voor het nageslacht te bewaren". Enkele jaren daarna kreeg het WvdD ook een International Standard Serial Number (ISSN) toegewezen, namelijk: 1876-6625.

Nooit te beroerd om abonnees van gratis goed advies te voorzien... Uit het extra WvdD van 31 december 2002:

"Als je vanavond één of meer vingers kwijtraakt, moet je binnen 60 minuten met je afgerukte vinger(s) in het ziekenhuis zijn. Alleen dan kan het zaakje er weer aangezet worden. Tip: schoon en droog verpakken en in ijs bewaren. Gelukkig nieuwjaar!"

25 februari 2003

Geloof het of niet, maar er bestaat een televisieprogramma, of beter gezegd, een televisiequiz van deze site. Op dinsdag 25 februari werd er samen met televisieproducent IdtV de laatste hand aan gelegd. Helaas is het programma nooit op de buis gekomen...

Cijfers zijn als bikini's. Copyright © Robbetje®.

22 maart 2004

Op maandag 22 maart lag het tweede cijfersboek, "Cijfers zijn als bikini's" in de winkel. Het derde boek zou ruim 1,5 jaar later, op vrijdag 18 november 2005 verschijnen.

Cijfers onthullen alles. Copyright © Robbetje®.

28 juni 2006

Bijna 10 jaar lang had ieder thema op deze site zijn eigen, afwijkende ontwerp gehad. Maar daar kwam met de nieuwe vormgeving definitief een einde aan.

Ook nieuw: de tekstadvertenties van Google onderaan een groot aantal pagina's. 6 jaar daarvoor hadden er al eens banners op CLN gestaan, maar die waren er al na een paar maanden vanaf gegooid. Waarom? Omdat ze zo vreselijk lelijk waren!

21 september 2006

10 jaar "Cijfers liegen niet!", óp naar het 25-jarig jubileum!

Eerste pagina...