Cijfers liegen niet!

10 jaar Cijfers.net (2)

Vorige pagina...

6 oktober 1999

Succes blijft zelden onopgemerkt. Tot op de dag van vandaag is het gemiddeld elke 2 weken wel een keer raak. Het begint doorgaans met een mailtje van een abonnee van het "Weetje van de dag" (WvdD) of een bezoeker van "Cijfers liegen niet!" (CLN)...

Op 6 oktober 1999 schreef abonnee M. G.:

"Ik constateer al enkele dagen dat Jeroen van Inkel (diskjockey bij Veronica FM op werkdagen van 16:00 tot 18:00 uur) jouw weetjes letterlijk voorleest in zijn rubriek 'Fabelachtig Feit'. Gisteren (5 oktober) zei hij ook nog 'ns dat hij het zelf berekend had."

De reactie van Van Inkel leverde een belangrijke les op: vriendelijke verzoekjes via e-mail werken niet. Aangetekende sommatiebrieven werken wél, vooral als ze vergezeld gaan van een factuur.

Op 13 oktober 1999 schreef Jeroen van Inkel:

"Het doet mij veel genoegen te merken dat je aardig veel energie en tijd steekt in ons programma. Ook heel leuk te merken dat je vaak luistert en dat je een echte fan bent geworden. Je fanmail aan onze directie is aangekomen en ook namens hen veel dank voor de trouwe aandacht. Ik hoop dat je nog veel plezier aan ons radiostation zal beleven."

Jaren later kwam er nog bijval uit onverwachte hoek. Uit het Veronica Magazine van 8 februari 2003:

Veronica Magazine, nummer 6, 8 t/m 14 februari 2003.

"Een van de beste sites die er ooit op het Nederlandse net heeft bestaan en zelfs nog steeds bestaat is de Cijfers-site. Waarom de beste? Omdat er zó veel onzinnige weetjes staan dat je het er koud van krijgt. (...) Jeroen van Inkel en al die andere radioproleten hebben altijd zonder naamsvermelding gebruik van deze site gemaakt. Schaamte op hen!"

Op de dag van het 10-jarig jubileum ontving 34,1 procent van alle abonnees het WvdD op een Hotmail-adres.

7 juni 2001

Een kleine 'aanvaring' met "het tijdschrift dat alle mannen boeit" in "het weekblad voor reclame, marketing en media".

Playboy vierde het 18-jarig jubileum in mei 2001 met een Haarlemse playmate die volgens Playboy geboren was op de dag dat de eerste Nederlandse Playboy uitkwam. Maar CLN toonde in Adformatie aan dat de 18-jarige Haarlemse in werkelijkheid een 23-jarige Tsjechische was, en dat de eerste Nederlandse Playboy niet in mei 1983, maar in oktober 1982 verschenen was.

Als we de test van psychiater dr. John Mack van de Harvard Universiteit (USA) mogen geloven, is 28 procent van alle bezoekers van deze site ontvoerd door buitenaardse wezens.

11 september 2001

Honderden abonnees hadden die dag nog geen radio gehoord of televisie gezien. Pas toen ze het extra WvdD over het World Trade Center (met daarin alle relevante statistieken van de op dat moment nog brandende torens) onder ogen kregen, realiseerden ze zich wat er aan de hand was. Dat werd trouwens niet door iedereen op prijs gesteld...

Om 17:07 uur schreef Gino V.:

"Dat is een type-voorbeeld van service! Bravo!"

Om 17:22 uur schreef Martijn G.:

"You sick fuck! Ik ga me nu unsubscriben."

Om 19:56 uur schreef Jeanne van L.:

"Complimenten voor jullie actuele berichtgeving!"

Om 21:49 uur schreef Henk de J.:

"Doorgaans zijn uw mailtjes heel interessant om te lezen. Vandaag is daarop een grote uitzondering. De ramp die zich vanmorgen voltrokken heeft in Amerika tart ieder voorstellingsvermogen en is volstrekt ongeschikt om over te berichten in termen van 'Weetje van de dag'."

Volgende pagina...