Cijfers liegen niet!

Trouwen

Op 3 juli 1909 werd het eerste huwelijk in Las Vegas (USA) gesloten. Op 9 februari 2001 werd in de stad het 3 miljoenste huwelijk gesloten.

Bloemetjes. Copyright © Robbetje®.

In het Hilton Hotel van Las Vegas hebben ze de brug van de USS Enterprise nagebouwd. Je kunt er trouwen voor een bedrag van tussen de 500 tot 3 000 dollar. En voor 100 dollar extra kan je ook nog een Borg of Klingon als getuige inhuren.

Bloemetjes. Copyright © Robbetje®.

In Graceland kan je al vanaf 55 dollar in het huwelijk treden. En voor slechts een paar dollar extra kan je 'Elvis' er als getuige bij krijgen!

29 keer getrouwd

Amerikaan Glynn Wolfe is maar liefst 29 keer getrouwd. Hij stierf op 88-jarige leeftijd. Geen van zijn ex-vrouwen of 19 kinderen wilde voor de kosten van de begrafenis opdraaien...

Jazeker, ook nu nog vindt 29 procent van alle Republikeinse kiezers in de Amerikaanse staat Mississippi dat interraciale huwelijken bij wet verboden moeten zijn.

In de 6 maanden nadat in 1973 de speelfilm "Scener ur ett aktenskap" (Scènes uit een huwelijk) van Ingmar Bergman in première ging, nam in Zweden het aantal echtscheidingen met 50 procent toe.

12 schoten, 6 gewonden, 2 doden

Doodshoofd met beenderen. Copyright © Robbetje®.

Een gast op een Turkse bruiloft in Kopenhagen wilde bijdragen aan de feestvreugde. Hij trok zijn pistool en vuurde 12 vreugdeschoten in de lucht. Helaas waren plafond en muren van een uitstekende kwaliteit Deens beton en dus ricocheerden de kogels. Resultaat: 6 gewonden en 2 doden.

Doodshoofd met beenderen. Copyright © Robbetje®.

In de voormalige Sovjet republiek Kirgizië wordt 1 op de 3 meisjes geschaakt (ontvoerd omdat het een potentiële bruid is). En hoewel het schaken al sinds 1994 bij wet verboden is, verlaat uiteindelijk slechts 2 op de 10 meisjes haar ontvoerder.

Zo kan het natuurlijk ook: in de laatste 15 jaar van het vorige millennium zijn maar liefst 42 Thaise mannen door hun jaloerse echtgenotes gecastreerd.