Cijfers liegen niet!

Huisdieren (2)

Meer dan 50 procent van alle Nederlandse huishoudens heeft minimaal 1 huisdier. Barbie (van Mattel) heeft maar liefst 50 verschillende huisdieren gehad. Haar eerste huisdier was een poedel, maar ze heeft ook een chimpansee, een giraffe en een panda over de vloer gehad.

Hond. Copyright © Robbetje®.

80 procent van alle kinderen met een huisdier knuffelt en kust dat beestje, en vrijwel niemand wast daarna de handen. Desondanks, of misschien wel dankzij, zijn Nederlandse kinderen (5 tot 8 jaar) met een huisdier gemiddeld 9 dagen per jaar minder ziek dan klasgenootjes zonder huisdier(en).

Hond. Copyright © Robbetje®.

Minder seks door de hond

Ruim 50 procent van alle Nederlandse hondenbezitters brengt minstens 3 uur per dag met hun hond door. Verreweg de meeste tijd wordt besteed aan het uitlaten van het dier.

Bijna 50 procent van alle hondenbezitters beschouwt zijn of haar viervoeter als een volwaardige gesprekspartner. En ruim 20 procent zegt: "Mijn hond begrijpt mij."

De relatie met de viervoeter krijgt van de Nederlandse hondenbezitter gemiddeld een 8,5; de relatie met de eigen partner een 7,8.

29 procent van alle Nederlandse honden slaapt op of in het bed van het baasje. 3 procent van die baasjes heeft daardoor minder seks.