Cijfers liegen niet!

Horror (1)

Vandaag verliezen 8,2 Amerikanen één of meer ledematen.

Tussen 1996 en 2000 zijn zeker 10 menselijke voeten aangespoeld op de kust van British Columbia (Canada).

Als je op 31 december een of meer vingers kwijtraakt moet je binnen 1 uur met je afgerukte vinger(s) in het ziekenhuis zijn. Alleen dan kan het zaakje er weer aangezet worden. Tip: schoon en droog verpakken en in ijs bewaren!

De meest 'succesvolle' seriemoordenaars

Op woensdag 18 juli 2001 bekende een man uit Iran de moord op 47 vrachtwagenchauffeurs. Hij had het voorzien op de lading.

Kettingzaag. Copyright © Robbetje®.
Kettingzaag. Copyright © Robbetje®.

De Russische kannibaal Nikolai Dzhurmongaliev vermoordde meer dan 100 meisjes en vrouwen; 47 van hen serveerde hij aan zijn gasten.

Een 42-jarige verpleger uit Rio de Janeiro (Brazilië) doodde in de jaren '90 van de vorige eeuw zo'n 150 mensen omdat hij voor elke overleden patiënt provisie ontving van een plaatselijke begrafenisondernemer.

Peruaan Pedro Alonso Lopez is waarschijnlijk de meest 'succesvolle' seriemoordenaar ooit. In de jaren '70 bracht hij zo'n 300 (vooral jonge) meisjes om het leven.

Goeie Mie (Maria Swanenburg) uit Leiden is de meest 'succesvolle' Nederlandse seriemoordenares. Tussen 1879 en 1881 doodde ze zeker 27 stadsgenoten met behulp van arsenicum. Het werkelijke aantal zou echter wel eens boven de 90 kunnen liggen...