Cijfers liegen niet!

Hollywood (2)

De financieel meest succesvolle Hollywoodfilms bevatten gemiddeld 7 seksueel expliciete scènes.

Filmklapper. Copyright © Robbetje®.

0,5 miljoen dollar per dag

Een gemiddelde Hollywoodfilm vergt 12 weken lang, 5 dagen per week, 15 uur werk per dag. Gemiddelde kosten per dag: minimaal 0,5 miljoen dollar.

Filmklapper. Copyright © Robbetje®.

Van ieder dollar die een Hollywoodfilm oplevert kan tot wel 10 procent naar de acteurs gaan.

Gemiddeld moet een Hollywoodfilm 3 keer de productiekosten opbrengen om break-even te draaien. Van elke 10 films die in Hollywood gemaakt worden leveren er 6 verlies op.

Als twee druppels water

Croydon wilde ooit filmhoofdstad van Europa worden. Volgens plaatselijke bestuurders kon dat ook heel goed omdat de Londense wijk als twee druppels water lijkt op New York: "We hebben hier maar liefst 50 gebouwen met meer dan 15 verdiepingen!"

5,0 vloeken per minuut

"Pulp Fiction" is de film waarin het meest gevloekt wordt: 411 keer om precies te zijn. Dat zijn gemiddeld zo'n 2,7 vloeken per minuut. "South Park - Bigger, Longer and Uncut" neemt met 399 vloeken slechts een tweede plaats in, maar scoort wel gemiddeld 5,0 vloeken per minuut. Naast al het gevloek bevat South Park trouwens ook nog 128 beledigende gebaren en 221 gewelddadigheden.

Varken. Copyright © Robbetje®.

Tot 1 januari 2001 hadden Sylvester Stallone en Dolph Lundgren in hun films een totaal van respectievelijk 442 en 537 mensen vermoord.

Varken. Copyright © Robbetje®.

Criminelenwijsheid uit de Brits-Amerikaanse misdaadkomedie "Snatch"... Vraag: "Hoe kom ik van het lijk af?" Antwoord: "Zorg dat je bevriend raakt met een varkenshouder. Met 16 hongerige varkens kan je een lijk van 90 kg in 8 minuten laten verdwijnen."