Cijfers liegen niet!

Hollywood (1)

Nadat Tom Cruise een Red Stripe-biertje dronk in "The Firm" sprong de omzet van het biermerk met maar liefst 53 procent omhoog.

Gezond zakelijk inzicht

Kist met geld. Copyright © Robbetje®.

Hoe langer de bruid, hoe groter de diamant op haar trouwring. Anna Nicole Smith (180 cm) kreeg ooit een diamant van 22 karaat. Iman Abdulmajid (175 cm) ontving net als Whitney Houston (ook 175 cm) een 10,5 karaat diamant. Demi Moore (slechts 163 cm) moest het doen met een lullig 4,5 karaat diamantje.

Kist met geld. Copyright © Robbetje®.

Daar staat dan weer tegenover dat Demi Moore, door sommigen ook wel "Gimme More" genoemd, behalve de best betaalde actrice ook ooit de best betaalde stripper ter wereld was. In de film "Striptease" is Demi maar liefst 47 seconden topless te bewonderen. Daarvoor ontving zij US $ 12 500 000,- ofwel 266 000 Amerikaanse dollars per seconde.

Nou, geef mij Zandvoort maar. Stukken goedkoper en "the real thing". Want de borsten van Demi waren natuurlijk chirurgisch aangepast. Dat getuigde overigens van een gezond zakelijk inzicht want wat kost zo'n operatie nou? Zeg dat ze er vijfduizend dollar voor op tafel moest leggen... Dan heeft ze een return on investment (ROI) van 250 000 procent. Daar raak ik pas écht opgewonden van.

Niks 1,2 miljard dollar

Regiseursstoel. Copyright © Robbetje®.

Warner Brothers, producent en distributeur van o.a. speelfilms, heeft aan de eerste Batmanfilm geen cent verdiend. Algemeen werd aangenomen dat de film een dikke 1,2 miljard dollar had opgebracht, maar in werkelijkheid moest er geld bij. Een slordige 20 miljoen dollar om precies te zijn.

Regiseursstoel. Copyright © Robbetje®.

Dit verrassende nieuws kwam naar voren tijdens een proces dat twee producenten van de film voerden tegen Warner. De twee executive producers hadden in hun contract staan dat ze recht hebben op een bepaald percentage van de winst. Maar volgens Warner Brothers is er helemaal geen winst gemaakt: "Al het geld is opgegaan aan onkosten."

Actrices krijgen de helft

Van het aantal Amerikaanse acteurs, actrices en popmuzikanten dat zegt vegetariër te zijn eet slechts 13 procent daadwerkelijk geen vlees en vis.

Meer dan een kwart (26 procent) van alle Hollywoodacteurs is 40-plus. Slechts 8 procent van alle Hollywoodactrices is boven de veertig. Topacteurs vangen tegenwoordig makkelijk 10 miljoen euro per film. Topactrices moeten doorgaans met de helft genoegen nemen.