Cijfers liegen niet!

Golf

Als we zijn website mochten geloven had Kim Jong-il (1941-2011) vele talenten... Zo sloeg de Grote Leider van Noord-Korea bijvoorbeeld in zijn allereerste partijtje golf maar liefst 11 keer een hole in one.

Kans dat een professionele golfspeler zo'n ace slaat: 0,027 procent. Kans dat een gemiddelde golfer een hole in one slaat: 0,008 procent.

Golfterrein. Copyright © Robbetje®.
Golfterrein. Copyright © Robbetje®.

82 procent speelt vals

USA Today deed onderzoek onder 401 topmanagers naar eerlijkheid tijdens een spelletje golf. De uitkomsten: 66 procent vindt dat iemand die vals speelt een onbetrouwbare zakenpartner is; 82 procent geeft toe zelfs wel eens vals te spelen; 99 procent vindt zichzelf een betrouwbare zakenpartner.

Amerikaanse golfspelers raken jaarlijks zo'n 2,5 miljard golfballetjes kwijt. Daarvan worden er uiteindelijk ongeveer 1,9 miljard teruggevonden en gerecycled.

De beheerder van een golfbaan had zijn 1,5 jaar oude herder golfballetjes leren apporteren. Althans, dat dacht ie... Want na een bezoekje aan de dierenarts bleek de hond maar liefst 28 golfballetjes in zijn maag te hebben.

2,3 miljoen liter water

Jaren geleden overleed een Schotse golfspeler op de green aan een hartaanval. Zijn 4 vrienden wachtten netjes totdat het ambulancepersoneel de man had weggehaald... Daarna speelde het gezelschap alsnog de resterende 16 holes.

Waterkraan. Copyright © Robbetje®.

Aantal grassprietjes op de 'green' van de Kaboel Golfclub in Afghanistan: 0. Kosten van een lidmaatschap: 300 dollar per jaar.

Waterkraan. Copyright © Robbetje®.

Een golfbaan in een droog land als Kenia slurpt per dag zo'n 2,3 miljoen liter water op. Dat is evenveel als het waterverbruik van een middelgrote Keniaanse stad.

Het aantal Amerikanen dat golf speelt is tussen 2004 en 2014 met 17 procent afgenomen.