Cijfers liegen niet!

Geloof en bijgeloof (3)

Vind je de bijbel ook zo langdradig? Dan is dit echt iets voor jou: "The 100-Minute Bible!" Een ingedikte versie van het heilige boek. Nee, nou eens niet "Made in the USA" maar afkomstig uit Groot-Brittannië.

Australië kent 2 uitgaven van de Bijbel speciaal voor... surfers.

Als je de volledige tekst van de bijbel in een pan tomatensoep wilt stoppen heb je daarvoor 79 kilogram lettervermicelli nodig.

Bijbel. Copyright © Robbetje®.
Bijbel. Copyright © Robbetje®.

Sorry

Blogger Steve Wells heeft geteld hoeveel mensen god volgens de bijbel heeft gedood. Als je de slachtoffers van de zondvloed, Sodom en Gomorra en de vele, vele plagen en hongersnoden niet meetelt, kom je uit op 2 270 365. Aantal doden dat Satan volgens de bijbel op zijn geweten heeft: 10.

In 2003 hebben de inwoners van Fiji officieel hun excuses aangeboden aan de nabestaanden van de Britse geestelijke Thomas Baker. De eilandbewoners hadden de missionaris 126 jaar daarvoor gekookt en opgegeten en wilden nu alsnog berouw tonen.

De 52 grappigste

Jeff Koyen, Editor in Chief bij de New York Press, publiceerde vlak voor de dood van paus Johannes Paulus II "de 52 grappigste dingen over de aanstaande dood van de paus". Dat vond katholiek Amerika niet zo leuk, en dus werd Koyen door zijn superieuren ontslagen. Koyen op zijn beurt vond het allemaal te belachelijk voor woorden en noemde zijn voormalige bazen "weenies" en "spineless little turds".

In 2005 heeft de Britse katholieke kerk voor bijna 1 000 euro geadverteerd op bierviltjes. De kerk was (en is) namelijk op zoek naar nieuwe priesters.