Cijfers liegen niet!

Geld

Kinderen die zijn grootgebracht in een schoon huis verdienen later gemiddeld 40 procent meer dan kinderen die zijn opgegroeid in een vies en/of rommelig huis.

Kinderen die zijn grootgebracht door ouders die tijdens het autorijden veiligheidsgordels droegen verdienen later gemiddeld 18 procent meer dan kinderen van ouders die geen veiligheidsgordels droegen.

Rommelig vs. opgeruimd bureau

Bureau. Copyright © Robbetje®.

Managers met een rommelig bureau zagen op het einde van de vorige eeuw de aandelenkoersen van hun bedrijf met gemiddeld 7,8 procent stijgen. Managers met een opgeruimd bureau moesten een koersdaling van gemiddeld 2,2 procent wegslikken.

Bureau. Copyright © Robbetje®.

Ongeveer 25 procent van alle Amerikaanse Fortune 500 bedrijven heeft levensverzekeringen afgesloten op naam van hun werknemers zonder dat die daarvan op de hoogte zijn. In geval van overlijden wordt dan ook niet uitgekeerd aan de familie van de overledene maar aan het bedrijf.

Rijk leeft langer

Amerikaan James Labrecque verkocht wegens geldnood een oude brandkast voor US $ 122,93. De nieuwe eigenaar maakte 'm open en vond 26 000 dollar.

De rijkste inwoners van Londen (Groot-Brittannië) leven gemiddeld 13 jaar langer dan de armste inwoners van Schotland.

Van alle mensen die in een rijke familie geboren worden raakt uiteindelijk 64 procent (vrijwel) al z'n geld kwijt.