Cijfers liegen niet!

Drugs (4)

Met het roken van 1 joint krijg je 4 keer zoveel teer in je longen als met het roken van 1 sigaret.

Sigaretten. Copyright © Robbetje®.

's Werelds sterkste wiet heeft een THC-gehalte (THC of tetrahydrocannabinol is de werkzame stof in hennepproducten) van ruim 28 procent en heet Bruce Banner nummer 3.

Sigaretten. Copyright © Robbetje®.

Kan je van het roken van vezelhennep high worden? Jazeker, maar dan moet je er wel ca. 8 hectare van roken (vezelhennep bevat maximaal 0,2 procent THC).

Dat moet verboden worden!

In de documentaire Nederwiet (uit 2011) beweerde de Nederlandse politie dat voor de Nederlandse hennepteelt misschien wel een oppervlak zo groot als de provincie Utrecht (1 385 km2) in gebruik was. Later gaf de politie toe dat het werkelijke oppervlak waarschijnlijk ongeveer 1 000 keer kleiner was. "Rekenfoutje," volgens een politiewoordvoerder.

Vragenlijst. Copyright © Robbetje®.

Oud-minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (verklaard tegenstander van de regulering van softdrugs): "Van de in Nederland geteelde hennep is naar schatting 80 procent bestemd voor export en niet voor binnenlands gebruik via coffeeshops. Door het hoge exportcijfer zal regulering niet helpen tegen illegale plantages en criminaliteit." Om daar even later aan toe te voegen: "Dat percentage is spijkerhard."

Vragenlijst. Copyright © Robbetje®.

3 jaar later bleek dat het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), dat het onderzoek had verricht, was opgedragen om resultaten te verzwijgen en verdraaien. Het was voor de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid (Grapperhaus) aanleiding om 3 onderzoeken naar het WODC te starten.

Heeft de politie in je buurt een XTC-laboratorium of een wietplantage gevonden? Dan daalt de waarde van je huis met 10 tot 19 procent.