Cijfers liegen niet!

Drugs (3)

Een onderwijzer op een basisschool in Canada werd 3 dagen geschorst vanwege de volgende rekensom: "Pooier John heeft 3 meisjes. Als 1 meisje per keer 65 dollar vangt, hoeveel klanten moeten de meisjes dan afwerken voordat John zijn crackrekening van 800 dollar kan betalen?"

Wat waren in 2002 qua omzet de 3 meest lucratieve landbouwproducten van de Canadese provincie Ontario? Zuivel: 1,4 miljard Canadese dollars. Rundvlees: 1,2 miljard Canadese dollars. Marihuana: 1 miljard Canadese dollars.

Niet-verslavend, pijnstillend en hoestdempend

Kist met geld. Copyright © Robbetje®.

De Mexicaanse cocaïnekartels verdienen samen naar schatting 15 miljard dollar per jaar. De klanten van die kartels zitten hoofdzakelijk in de VS (ongeveer 40 procent) en Europa (ruim 30 procent).

Kist met geld. Copyright © Robbetje®.

Acteur Gary Busey over zijn verslaving: "Op een dag liet ik een zakje cocaïne op de vloer vallen. Het zakje sprong open en daarna begon de hond er in te rollen. Daarop besloot ik om dat beest schoon te snuiven. Binnen 25 minuten had ik die hond weer helemaal 'spick and span!'"

Zo'n 80 procent van alle heroïne in het westen is afkomstig uit Afghanistan.

Jaar waarin het Duitse Bayer heroïne als veelbelovend, niet-verslavend, pijnstillend en hoestdempend geneesmiddel in de markt zette: 1898.