Cijfers liegen niet!

Drugs (2)

De Italiaanse douane nam ooit een kerststalletje in beslag dat helemaal uit cocaïne bestond. Gewicht: 3 kg. Geschatte straatwaarde: 1,5 miljoen dollar.

Kippenboutje. Copyright © Robbetje®.

In de zomer van 2004 sloot de narcoticabrigade in het zuidwesten van China 215 restaurants omdat er opium in het eten werd verwerkt.

Kippenboutje. Copyright © Robbetje®.

70 procent wordt getest

In de VS woont een slordige 5 procent van de wereldbevolking maar wordt bijna 70 procent van alle illegale drugs gebruikt.

Van alle Amerikanen die bij bedrijven werken met 500 of meer werknemers, wordt 70 procent getest op het gebruik van drugs. Van de Fortune 200-bedrijven wordt zelfs 98 procent op drugs getest.

Een drugshond voor US $ 200

Drugshond. Copyright © Robbetje®.

Als je drugs in je koffer vervoert, hoe groot is dan de kans dat die drugshond op het vliegveld jouw verdovende middelen vindt? Volgens het Amerikaanse dagblad The Chicago Tribune: 44 procent. Volgens de Australische overheid: 20 procent. En volgens de University of California (USA): 14,5 procent.

Drugshond. Copyright © Robbetje®.

Bij het Amerikaanse bedrijf Sniff Dogs kun je voor 200 dollar per uur een drugshond huren. Het beest kan in een oogwenk cocaïne, heroïne, marihuana en methamfetamine (meth) opsporen. Zeggen ze...