Cijfers liegen niet!

Drugs (1)

Percentage Amerikanen van 12 jaar en ouder dat marihuana heeft geprobeerd: 33. Percentage Nederlanders van 12 jaar en ouder dat marihuana heeft geprobeerd: 16.

De Amerikaanse jeugd werd gevraagd: "Welke verboden middelen kun je het gemakkelijkst kopen?" 15 procent antwoordde: "Bier." En 23 procent zei: "Marihuana."

Een wel heel erg opgewonden mannetje. Copyright © Robbetje®.

5 keer zo veel kans op seks

Percentage Amerikanen dat vindt dat het gebruik van marihuana gelegaliseerd zou moeten worden... In 1969: 12. In 1985: 23. En in 2001: 34. Jaar waarin de staten Colorado en Washington marihuana daadwerkelijk legaliseerden: 2014. In Nederland vindt trouwens 23 procent van de bevolking dat zelfs harddrugs uit het strafrecht zouden moeten.

Een wel heel erg opgewonden mannetje. Copyright © Robbetje®.

Van een Amerikaanse website die pubers waarschuwt (?) voor de kwalijke gevolgen van drugsgebruik: "Tieners die marihuana gebruiken hebben 5 keer zo veel kans op seks als tieners die geen drugs gebruiken."

Cocaïne op school

In 2003 kwam bij de Nederlandse brandweer een recordaantal van 13 797 brandmeldingen binnen via een meldsysteem waarop alle grote Nederlandse bedrijven en hotels (verplicht) zijn aangesloten. Slechts 24 meldingen bleken terecht. De meeste valse meldingen werden veroorzaakt door toeristen die op hun hotelkamer aan het blowen waren.

Op ongeveer 40 procent van alle Nederlandse middelbare scholen kan cocaïne gekocht worden.

In 1965 telde de narcoticabrigade van de Amsterdamse politie 2 zieltjes. Hoeveel mensen zich nu met drugsbestrijding bezig houden kon (of wilde) de Amsterdamse politie niet aan Cijfers.net vertellen.