Cijfers liegen niet!

Overgewicht (4)

Van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) mogen fotomodellen eigenlijk alleen werken als zij een Body Mass Index (BMI) van minimaal 18,5 hebben. Daar voldoet slechts 20 procent van alle modellen aan. Gemiddelde BMI van een playmate uit de Amerikaanse Playboy in de jaren '80, '90, '00 en '10 volgens Statisticide.com: resp. 17,9, 18,1, 18,3 en 18,7.

Weegschaal. Copyright © Robbetje®.

50 procent van alle vrouwen heeft een normaal gewicht. Toch vindt 82 procent zichzelf te zwaar.

33 procent van alle vrouwen ziet een gewichtstoename (bij zichzelf) van 2 kg over het hoofd.

Weegschaal. Copyright © Robbetje®.

Vrouwen zijn gemiddeld 4 kg zwaarder dan ze zeggen. 25 procent van alle te dikke vrouwen (met een BMI van 25 of meer) ontkent dat glashard.

Verlatingsangst

Vrouwen met minimaal 30 kg overgewicht verdienen gemiddeld 9 procent minder dan vrouwen met een normaal lichaamsgewicht.

Ben je een vrouw? En ben je vandaag begonnen met afvallen? Dan hou je er na gemiddeld 7 dagen weer mee op.Hamburger. Copyright © Robbetje®.

75 procent van de bezoekers van deze site vindt dat gewichtstoename een partner onaantrekkelijker maakt. 21 procent vindt dat gewichtstoename een partner aantrekkelijker maakt. 75 procent van alle dikke vrouwen is bang dat ze door man of vriend wordt verlaten.

Hamburger. Copyright © Robbetje®.

Chubby chasers

Volgens zoekmachines wordt er 3 keer vaker op "dikke vrouwen" dan op "dunne vrouwen" gezocht.

5 procent van alle Amerikaanse mannen valt op dikke vrouwen. In de VS worden dat soort mannen ook wel 'chubby chasers' genoemd.