Cijfers liegen niet!

Criminaliteit (8)

Het aantal Russische pubers dat huurmoordenaar voor de maffia wil worden is 20 keer groter dan het aantal tieners dat kosmonaut wil worden.

Ze schoten maar liefst 22 keer op de overvaller, de politieagenten uit de Amerikaanse staat Idaho, maar helaas: geen enkele kogel raakte de crimineel. De doortastende dienders raakten wel enkele ramen en garages van huizen in de buurt, een auto en... een droogmachine. Totale materiële schade: 7 000 dollar.

Pistool. Copyright © Robbetje®.
Pistool. Copyright © Robbetje®.

600 washandjes en 300 slipjes

Bij een gewapende roofoverval in Eindhoven op een 41-jarige Portugese vrachtwagenchauffeur werden op vrijdag 20 oktober 2000 maar liefst 600 washandjes buitgemaakt. Totale waarde van de buit: € 204,20.

In de zomer van 2000 arresteerde de politie van het doorgaans rustige Braziliaanse dorpje Nova Altamira een 34-jarige boer. Waarom? Omdat de man meer dan 300 damesslipjes had gestolen.

Ach, helemaal vergeten

Een topmanager van wapenfabrikant Smith & Wesson moest in 2005 ontslag nemen omdat hij 'vergeten' was op zijn cv te vermelden dat hij 15 jaar in de gevangenis had gezeten wegens enkele gewapende bankovervallen.

In januari 2001 werd het skelet van een man aangetroffen in de schoorsteen van een historisch gebouw in Natchez, Mississippi (USA). Even werd gevreesd dat het om de Kerstman ging, maar uiteindelijk bleek het om de (toen) 27-jarige Calvin Wilson te gaan. Hij was bijna 16 jaar eerder spoorloos verdwenen en had, naar later bleek, proberen in te breken in het gebouw waar toen een cadeauartikelenwinkel was gevestigd.

Gevangenis. Copyright © Robbetje®.

10 procent van alle diefstallen in Italië betreft... Parmezaanse kaas.

20 procent gaat weer in de fout

De stomste gevangenisuitbraak staat op naam van, hoe kan het ook anders, een Amerikaan. De man besloot op de 89ste dag van zijn 90 dagen durende straf de gevangenis te ontvluchten. Hij werd nog diezelfde dag gepakt en veroordeeld tot een extra 18 maanden celstraf.

Gevangenis. Copyright © Robbetje®.

Bijna 20 procent van alle getuigen en familieleden die meedoen aan het Amerikaanse "Witness Protection Program" maakt zich (opnieuw) schuldig aan een strafbaar feit.