Cijfers liegen niet!

Criminaliteit (2)

Tsja, wat omhoog gaat komt uiteindelijk ook weer naar beneden... Tussen 1985 en 2000 zijn alleen al in de Amerikaanse staat Californië 39 mensen dodelijk getroffen door kogels die werden afgevuurd door mensen die in de lucht schoten.

250 keer opgepakt

Gevangenis. Copyright © Robbetje®.

De familie Logan uit Ottawa County, Oklahoma (USA) is een beetje een probleemfamilie: in de periode 1998 tot 2003 zijn familieleden maar liefst 250 keer door de politie opgepakt. In het voorjaar van 2003 zaten er 4 in de gevangenis. En nog niet zo gek lang geleden rekenden 8 politieagenten in één keer 6 familieleden in.

Gevangenis. Copyright © Robbetje®.

In een gevangenis in Liverpool (Verenigd Koninkrijk) raakte een bewaarder zijn loper kwijt. Met die loper kon elke deur binnen het gebouw worden geopend en dus moesten alle sloten vervangen worden. Totale kosten: 0,7 miljoen euro.

De politie van Des Moines (USA) deed sporenonderzoek in een kamer van Holiday Inn. Op één enkele bedsprei werd het sperma van 38 verschillende mannen aangetroffen...

Dat verwacht je niet...

Het aantal misdrijven waarmee Donald Duck en Mickey Mouse in aanraking komen is sinds de jaren '50 flink gestegen. De toename van geweld is het duidelijkst te zien in de strips van Donald Duck, op afstand het meest gelezen 'mannenblad' van Nederland. Daarin werd in 1952 121 keer een strafbaar feit gepleegd. In 1995 was dat al opgelopen tot 804. In de Mickey Mouseverhalen steeg het aantal van 61 naar 310.