Cijfers liegen niet!

Computers (2)

Het stond in vrijwel alle Nederlandse dagbladen: "Gemiddeld blijft er per maand zo'n 2 gram vuil onder de knoppen van je toetsenbord achter." Dat levert het Nederlandse bedrijfsleven een jaarlijkse berg kruimels, haren, dode beestjes en stukjes plakband van ca. 60 ton op!

Central Processing Unit (CPU). Copyright © Robbetje®.

Godzijdank heeft het werk er nauwelijks onder te lijden: gemiddeld braakt elke aardbewoner iedere dag het equivalent van zo'n 200 A4-tjes met 'informatie' uit. Althans, als we de Universiteit van Californië (USA) mogen geloven.

Central Processing Unit (CPU). Copyright © Robbetje®.

88 procent is "eigen schuld, dikke bult"

Nog meer slecht nieuws: de gemiddelde Nederlandse werknemer is per week 1 tot 1,5 uur van zijn tijd kwijt aan computercrashes en -virussen. Die veroorzaken 12 procent van al het dataverlies. De resterende 88 procent is trouwens gewoon het gevolg van onkunde en/of onoplettendheid. "Eigen schuld, dikke bult" dus.

Misschien dat gebruikers eens wat vaker de helpfunctie van hun softwarepakket zouden moeten raadplegen want nu doet slechts 10 procent dat. Maar dan moet je computer wel functioneren natuurlijk...

*%@[#]$£¿?#!!

Computer. Copyright © Robbetje®.

Ongeveer 7 procent van alle gloednieuwe smartphones, tablets, laptops en PC's werkt na het aanzetten niet naar behoren en ruim 1 procent geeft zelfs geen enkel teken van leven. Bijna een kwart van alle computerapparatuur geeft binnen 1 jaar de geest.

Computer. Copyright © Robbetje®.

Zo gek is het dus niet dat 75 procent van alle werknemers een collega wel eens heeft horen schelden op zijn of haar computer. Of dat meer dan 50 procent van alle computergebruikers wel eens heeft overwogen om de computer een flink pak slaag te geven.