Cijfers liegen niet!

De Verenigde Staten van Amerika (3)

Van alle Amerikanen vindt 52 procent homoseksualiteit, 53 procent abortus en 93 procent overspel moreel onacceptabel.

Moet kunnen

Blonde stoot. Copyright © Robbetje®.

Geloof het of niet, maar in New York mogen vrouwen, net als mannen, met ontbloot bovenlijf rondlopen. En dus kreeg een vrouw die (ten onrechte) door de politie was opgepakt omdat ze topless rondliep, een schadevergoeding aangeboden van 29 000 dollar.

Blonde stoot. Copyright © Robbetje®.

66 procent van alle Amerikanen vindt dat een echtscheiding moet kunnen, 63 procent vindt gokken prima, nog eens 63 procent gaat akkoord met dierproeven, 58 procent vindt seks voor het huwelijk oké en 51 procent heeft geen enkele moeite met een buitenechtelijk kind.

Overdosis

Het aantal doden in de Verenigde Staten als gevolg van drankmisbruik, ongelukken, moord of zelfdoding ligt in de eerste week van de maand 14 procent hoger dan in de laatste week van de maand.

Socioloog David Philips weet wel waarom: "In de eerste week van de maand komt de sociale uitkering binnen. Dat leidt soms tot een overdosis drank en/of drugs. Daarnaast worden in die week ook de huizen ontruimd van mensen die de huur niet langer kunnen opbrengen. Dat leidt soms tot zelfdoding."

Injectienaald. Copyright © Robbetje®.
Injectienaald. Copyright © Robbetje®.

Amerikanen kauwen jaarlijks op 485 miljard stukjes kauwgum.

Ze hechten erg aan een 'White Christmas', die Amerikanen. Daarom hieronder de 5 Amerikaanse staten waar je als inwoner de kleinste kans op een witte kerst hebt...

Georgia: 1,0 procent
Mississippi: 0,8 procent
Texas: 0,7 procent
Louisiana: 0,6 procent
Florida: 0,0 procent
Georgia:
1,0 procent
Mississippi:
0,8 procent
Texas:
0,7 procent
Louisiana:
0,6 procent
Florida:
0,0 procent