Cijfers liegen niet!

De Verenigde Staten van Amerika (1)

Volgens National Geographic kan 11 procent van alle Amerikaanse jongvolwassenen (18 tot 24 jaar) de Verenigde Staten niet aanwijzen op een wereldkaart.

54 procent van alle Amerikanen is nog nooit in het buitenland geweest; 37 procent heeft nog nooit één voet buiten de eigen gemeente gezet; 35 procent van alle Amerikanen heeft geen paspoort.

Wie was George Washington? En Obi-Wan Kenobi?

Amerikaanse adelaar. Copyright © Robbetje®.

Percentage Amerikanen dat kan uitleggen wat de kern is van het eerste amendement van de grondwet van de Verenigde Staten, het beroemde "First Amendment": 0,1. Percentage Amerikanen dat alle 5 leden van de familie Simpson kan opnoemen: 20.

Amerikaanse adelaar. Copyright © Robbetje®.

Percentage Amerikanen dat weet dat George Washington een generaal was tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog: 9. Percentage Amerikanen dat weet dat Obi-Wan Kenobi verantwoordelijk was voor de woorden "May the force be with you": 55. Percentage Amerikanen dat weet dat "Just do it" staat voor Nike: 79.

Een schoolrapport van 14 pagina's

Enkele middelbare scholen in New York introduceerden nog niet zo gek lang geleden een nieuw type rapport: het telde 14 pagina's en leerlingen werden in het rapport op 145 verschillende onderdelen beoordeeld. Na protesten van zowel docenten als leerlingen werd het rapport aangepast: het telt nu nog 'slechts' 4 pagina's en 24 categorieën.

In het schooljaar 2005-2006 werden in de Amerikaanse staat Maryland 28 kinderen (van 5 en 6 jaar oud) wegens 'aanranding' van school gestuurd.